SVT förvrängde Ebba Busch-citat på Socialdemokraternas TV (STV)

16
Artiklar om Ebba Busch och påskupploppen. Skärmdumpar från SvD och Aftonbladet. Montage: NewsVoice
Artiklar om Ebba Busch och påskupploppen. Skärmdumpar från SvD och Aftonbladet. Montage: NewsVoice

MEDIA & DEBATT. Mats Skogkär på Bulletin har avslöjat att SVT klippte de uttalanden som KD-ledaren Ebba Busch gjorde i en uppmärksammad lördagsintervju. Återigen har SVT selekterat och klippt ett inslag för att gynna Socialdemokraternas regering.

Ebba Busch framställdes som om hon ville att polisen skulle skjuta mer skarpt i samband med påskupploppen då islamister skadade 200 poliser genom stenkastning. Busch pekades därefter ut som en skjutglad galning.

Det visar sig nu att SVT klippte ihop två delar av intervjun och då hade tagit bort en del av citatet där Ebba Busch berättade om varför hon anser att polisen borde ha möjlighet att skjuta skarpt (vilket de också gjorde under upploppen).

Morgan Johansson (S) i täten mot Ebba Busch

Mats Skogkär skriver i Bulletin:

“Den bild som omgående etablerades var bilden av en blodtörstig, smått galen Ebba Busch, som tyckte att polisen borde ha slagit hundratals angripare sönder och samman, alternativt urskillningslöst ha mejat ner dem med sina tjänstevapen, män såväl som kvinnor och barn.

Justitieminister Morgan Johansson (S) gick i täten. ”Ebba Busch kritiserar alltså polisen för att de inte ställde till en massaker i helgen. Är hon inte riktigt klok?”, undslapp sig Johansson i en skriftlig kommentar.”

…och vidare:

“SVT, visade det sig, har klippt ihop slutet av svaret på en fråga med slutet av svaret på en annan fråga. Två svar har bakats ihop till ett. Och mellan dessa två ihopklistrade svar saknas ett resonemang på drygt en halv minut. (Se utskriften från SVT nedan.)”

Läs mer i Bulletin: Skogkär: Så vilseledde SVT om Ebba Busch och korankravallerna

En del av det Ebba Busch-citat som SVT klippte bort löd:

”Om det är det som krävs för att upprätthålla lag och ordning. Om det är det som krävs för att säkerställa att i alla bostadsområden i Sverige så är det ytterst svensk polis som bestämmer, inte enskilda personer, inte upprorsmakare, inte stenkastande våldsverkare, inte islamister. Där gäller svensk lag. Och de som är satta att upprätthålla den ordningen, de som är satta att ha det våldsmonopolet, det är svensk polis.”

Socialdemokraternas TV (STV)

En insatt källa till NewsVoice har tidigare avslöjat att när Reinfeldt-regeringen tog över 2008 lovade Moderaterna att inte röra public service som varit under Socialdemokraternas kontroll i decennier.

En annan källa som arbetat på SVT avslöjade för NewsVoice att det på 1980-talet fanns direktkommunikation mellan SVT och regeringskansliet via fax. Källan säger att denne såg hur faxmeddelanden gick från SVT med programförslag och i vändande fax hade någon på regeringskansliet strukit vilka inslag som inte skulle sändas.

Det är nu allt mer känt att SVT och Sveriges Radio är helt S-styrda kanaler, vilket borde leda till en namnändring från Sveriges Television (SVT) till Socialdemokraternas TV (STV).

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

16 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Erik Forsman
29 april 2022 kl 15:09

Sverige snart ett nytt Libanon. Här kommer en informativ intervju om hur det gick för Libanon och hur det kan gå för Sverige. https://swebbtv.se/w/1teBNnt6LNdWpk6iY2RYot

RenaD
Rena
28 april 2022 kl 18:56

Först vad det 100 skadade poliser, idag reducerades antalet till 26 av Maggan under presskonferensen (vilket är det korrekta antalet), men Newsvoice ökar antalet skadade poliser till 200!!!
Kom igen!!!

Last edited 4 månader sedan by Rena
RenaD
Rena
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
29 april 2022 kl 14:34

Torbjörn,
Hur många poliser deltog sammanlagt att skydda nazistens demokratiska rättigheter och yttrandefrihet?

Polisen skjuter mot himlen men kulorna på ett magiskt sätt studsar tillbaka och träffar gärningsmännen?!

Polis kör på och över människor när de bara står i torget, trots att personen polisen ska skydda finns inte ens där?!

Polisen skjuter en person som ej är maskerad, kastar inte sten, står minst 50 meter bort vid en grid och helt ensam, för att polisen kände sig hotat av honom? Det finns ju videofilmer som bekräftar det.

Först är det 26 skadade poliser , sedan 100 och nu 200 och kan vara upp till 300?

Dessutom vet svenskarna fortfarande inte att det är enorma skillnader mellan olika versioner av Islam, sunniter, shiiter, salafister.

Salafister = ISIS = Saudiarabien som har enormt påverkan även på vanliga sunniter i världen och Sverige genom att finansiera att bygga moskéer och andra verksamheter och propagera för värsta typen av extrema idéer som är helt förkastliga och oacceptabla för övriga muslimer världen över.

Som bara ett exempel: om det avslöjas att en individ är homosexuell i Saudi Arabien, är straffet döden genom halshuggning men i Iran täcks all vårdkostnad av staten för de som vill byta kön.

Jag försvarar inte upploppsmakarna i nåt avseende men förstår ändå deras upprördhet och ilska, dock är det inte ett skäl till sådan motreaktion.

RenaD
Rena
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
29 april 2022 kl 14:58

Björn, har du inte nåt ansvar att publicera sanningen och även polisens lögner och inte hittepå propaganda som andra medier dygnet runt redan matar folket med?

Eller är det så att du har ansökt om nåt typ av statligt presstöd och vill visa de att du är lika PK som alla andra medier för att få rätt till stöd av den anledningen?

Du och jag, hade ett långt samtal och kommunikation om avsaknaden av yttrandefrihet och den enorma censur och PK-propaganda som pågått och pågår i Sverige, om du nu kommer ihåg det.

Avsaknaden av yttrandefrihet har nog inte gått någon obemärkt, som har avvikande och ifrågasättande åsikter.

Det är bara PK människor som håller med och uppfattar all propaganda och lögn de matas med som absoluta sanningen och tror att Sverige är en rättsstat, demokratisk med en yttrandefrihet som är ens värt namnet!

Vad är det för skillnad mellan dig och Erik i kommentaren nedanför som kallar mig för “Sverigefientliga muslim rena”?

Jag hade allra högsta respekt för dig men när även sådana som som journalist i alternativ media, har avstått att rapportera om den totala avsaknaden av yttrandefrihet i mainstream och försvarar en värdelös nazists vidriga handlingar med yttrandefrihet som förevändning, gjort att den respekten helt borta och med all rätt.

Last edited 4 månader sedan by Rena
Erik Forsman
Reply to  Rena
29 april 2022 kl 15:05

Rena blir ju bara mer och mer förvirrad: pratar till “björnar”.

RenaD
Rena
Reply to  Erik Forsman
29 april 2022 kl 16:06

Erik,
För din och andra människor kring dig, om det nu överhuvudtaget finns några sådana, så rekommenderar jag dig att du tar dina mediciner för dement och bipolär typ1 regelbundet och noggrant. Det finns appar som kan hjälpa dig med de rutinerna. När du har tagit dina mediciner några dagar enligt schemat, får du gärna återkomma och försöka skriva en vettig kommentar.

Erik Forsman
Reply to  Rena
29 april 2022 kl 20:17

Vem är den där Björn du kommunicerar med i tråden? Ett av alla dina hjärnspöken?

RenaD
Rena
Reply to  Erik Forsman
29 april 2022 kl 21:24

Alla som läser dina kommentarer förstår och förlåter dig med tanke på dina gravt mentala hälsotillstånd. Och bara på grund av att du har förmågan att prata med din katt och hund och dina spöken hemma, betyder det inte att alla andra är också kapabla till sådana otroliga förmågor. Vi andra dödliga kan inte det!

Det är ännu värre att på grund av ett stavfel, du kallar Torbjörn för “Björnar” och “Spöken” och i din sjuka värld inte förstår att det är Torbjörn du förolämpar och inte mig!

Men men det är nog lite för mycket att förvänta av sådana som du att förstå sådant!

Nu ska till min date med en 20 år yngre och otrolig vacker svenska, som uppenbarligen ser fördelar med en rik 55-årig gubbe med platt och synbara sexpack!

Du får ha det bra, du med, med din katt och hund och vem vet, en talande katt kan kanske släppa till för dig ikväll! Akta tänderna och tassarna dock, dom är verkliga och inte dina fantasier!!!
Och ja, självklart är det socialtjänsten som står för notan ikväll, precis som din katt sa till dig när du visade denna kommentar till henne!!

Last edited 4 månader sedan by Rena
Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Rena
29 april 2022 kl 22:35

@ Rena

Vad du gör bort dig med ditt skryt och din
övermodighet!

Rena rama …

[mening raderad. ajabaja]

RenaD
Rena
Reply to  Hans Dahl
30 april 2022 kl 08:35

Hans
Vi fick tillräckligt med arga blickar från alla fula tanter och avundsjuka blickar från gamla gubbar i restaurangen, vilket är typisk äkta svensk kultur!
Jag hade dock förväntat att någon skulle skriva en sådan lågmärke kommentar men blev rätt förvånad att just DU, som i vanliga fall skriver kommentarer som är värda att läsa, skulle sänka dig till Eriks nivå!

Last edited 4 månader sedan by Rena
RenaD
Rena
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
30 april 2022 kl 16:23

Torbjörn
Äntligen ser jag att man för första gången tar upp problematiken med salafism och salafistisk jihadism i Sverige!

https://www.dn.se/sverige/ny-rapport-salafister-vill-inkapsla-invanare-i-utsatta-omraden/

Dock kan de som är insatta i detta ämne kunna direkt se att även SÄPO och experter från Försvarshögskolan medvetet förminskar problematiken genom att inte nämna Saudi Arabien och all typ av finansiering och stöd därifrån med både pengar och VAPEN!

Här har du något oerhörd viktigt att fokusera på och publicera hela sanningen för svenska folket genom att:

Jobba aktivt för att förbjuda all finansiering från salafister/ISIS miljardärer från Saudi Arabien.

Stänga omedelbart alla friskolor som har minsta kontakt och stöd från salafister eller har undervisning som i smyg utbildar barn och ungdomar att bli nya salafistiska jihadister.

Informera allmänheten så att alla förstår och fattar att det inte finns någon skillnad mellan salafister och ISIS i något avseende och det är bara olika namn på en och samma grupp.

Informera allmänheten att salafisterna stödjar aktivt kriminella gäng i Sverige som bara växer dag för dag med både vapen och pengar.

Informera allmänheten så att alla förstår och fattar hur farliga, vidriga, hänsynslösa och extrema dessa människor är.

Informera att det inte finns och kan inte finnas en troende salafist som inte kan vara jihadist och enligt deras tro och tolkning av Islam är jihadismen ett måste!!
osv…..

RenaD
Rena
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
30 april 2022 kl 16:28

ahh, jag hade fel! De fanns en till artikel från 2018, som ingen läst eller ens kommenterat om men som nämner Saudi Arabien iaf!!

https://www.dn.se/nyheter/ny-rapport-salafismen-vaxer-sig-starkare-i-sverige/

Erik Forsman
Reply to  Rena
28 april 2022 kl 20:28

Sverigefientliga muslimrena har i vanlig ordning inte koll på någonting. 150 poliser har hitintills rapporterat skador. 

Josef Persson
Josef Persson
Gäst
28 april 2022 kl 16:14

Va!!!!

Har SVT förvrängt något????

Kommer som en total chock!

Ja SVT borde sedan länge döpts om till STV, och så kan vi ta bort propagandaavgiften vi alla tvingas betala. Public service…. Man gör ju samhället en otjänst. Men som förespråkare av yttrandefrihet tycker jag helt klart att Socialdemokratisk Tel A Vision borde vara kvar. Så kan alla se helt öppet vad regimen förespråkar..

Sunngifu
Sunngifu
Gäst
28 april 2022 kl 12:21

MSM-media har länge jobbat med att klistra och klippa i intervjuer. Som regel brukar den som intervjuas av en tidning begära att få läsa igenom intervjun innan den publiceras.