Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Jämför matkasse – för att hitta den som passar dig

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 28 april 2022
- NewsVoice redaktion
Jämför matkasse innan du handlar.
Jämför matkasse innan du handlar.
Jämför matkasse innan du handlar.

Är det så att du har svårt att komma på bra mat att laga varje dag och har sneglat på detta med matkassar? Det är en ganska smart grej faktiskt! Idag finns det många företag som har olika varianter av matkassar, så jämför matkasse för att hitta det som passar dig och de behov du har!

För att kunna hitta en bra matkasse, så är det ju först bra att du har koll på vad det är för behov du har. Är du ensam, eller är ni en stor familj? Finns det några allergier att ta hänsyn till? Behöver du mat som är extra barnvänlig eller extra snabblagad?

Det finns idag matkassar med fokus på olika saker, som att de kan vara för dig som vill vara hälsosam, för dig som vill laga mat på under 30 minuter, för dig som är glutenintolerant eller laktosintolerant så väl som det finns matkassar som är för veganer, för vegetarianer och för barnfamiljer.

En mycket viktig sak att kolla upp, det är ju så att den matkasse du bestämmer dig för levererar till dit du bor! Är ju dumt att välja en som bara levererar till en viss stad.

Bra saker att fundera på inför val av matkasse

Utöver det vi redan nämnt att du bör fundera på, så finns det flera saker till som är bra att tänka över. Det kan till exempel vara bra att fundera på hur många måltider kassen i sig ska ha per dag. En del matkassar har nämligen både frukost, lunch, middagar och mellanmål.

Det allra vanligaste är att det är ett visst antal ingredienser till en middag per dag i en matkasse, det till 3 eller 5 dagar och det i ett visst antal portioner. Det finns de som levererar varje vecka och det finns de som levererar varannan vecka, vad passar dig? Samma sak med leveranstid. Det är ju en fördel om de kan leverera ett klockslag då du är hemma! Eller att de annars kan ställa av den på en lämplig plats.

Vilken matkasse passar dig?

Affärsidén med en matkasse, det är att det i en kasse finns ingredienser samt recept för hur du tillagar just den måltiden. Dock finns det även vissa som har så att du kan få färdiglagade rätter hem. Dock är den vanligaste varianten den kasse där du ska laga maten själv.

När du har ska välja matkasse och har identifierat dina behov, då kan det vara bra att jämföra de matkassar som finns att välja mellan. Det allra enklaste sättet att jämföra matkasse på, det är att kolla in en sajt så som Matkasseexperten till exempel. De jämför matkassar åt dig.

Du kan även göra som så att du testar en kasse från ett ställe och sedan nästa gång från ett annat. Det för att känna av vad det är som passar dig. Det går ofta bra att beställa en sådan så kallad provkasse, före du sedan väljer att abonnera på en av dem.

Extern skribent

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq