Kulturpredator Robert Aschberg förhör Kajsa ”Ekis” Ekman som lämnar PK-scenen

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 26 april 2022
- Torbjörn Sassersson
Kajsa Ekmis Ekman och Robert Aschberg. Foto: Publicistklubben

MEDIA & OPINION. Undertecknad skrev tidigare om hur kulturpredator Andreas Gustavsson sparkar en av ETC:s bästa reportrar som i en artikel vågar rapportera om vad som verkligen händer i Ukraina. Nu följer kulturpredator Robert Aschberg upp med ett litet ”förhör” av Ekman under PK-klubbens senaste tillställning.

Ekis Ekman omringas efter förlusten av jobbet på ETC av kulturpredatorerna, de där som vi alla inom nya nätmedia känner till så väl. Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg ”förhör” Ekman på sitt sedvanliga sätt (börjar mjukt och sedan hårdnar frågorna). Det är så här kulturpredatorer tvingar oliktänkande och fria journalister att gå i försvar, som under publicistklubbens event på Kulturhuset i Stockholm den 25 april.

Aschberg ställer sina frågor och är inte speciellt hänsynstagande till Ekmans nya livssituation som innebär att hon ensam och arbetslös måste ta om hand två barn.

Man måste komma ihåg att Robert Aschberg är en sådan där självgod person som endast kan känna styrka och makt så länge han vet att han arbetar med uppbackning bakifrån från etablissemanget.

Länk till videon där Aschberg får Kajsa Ekman att falla i gråt: ”Jag tror vi klipper här.”

Annat är det med Ekman som nu är lika misstänkliggjord som de flesta av oss andra inom fria media, men hon har också blivit fri från kulturetablissemangets policystyrning och självförhärligande filterbubbla.

Ekman är sannolikt helt utestängd från hela finmedias sfär eftersom hon inte följer NATO:s och EU Stratcoms policy om hur journalister får skriva om Ukrainakriget. Det blir alltså nästan omöjligt att finna ett nytt jobb i etablissemangets Kultursverige. Ekman sa ju något positivt om ryska SVT (RT.com). Nu måste hon söka frilansuppdrag.

Jag rekommenderar dig som läsare att i videon ovan lyssna på Ekmans egna ord om hur det fria ordet strypts.

Text: Torbjörn Sassersson | Förslag till svenskt nyord: #kulturpredator


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq