Obligatorisk Covid-19-vaccination stoppas av tyska lagstiftare

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 9 april 2022
- NewsVoice redaktion
Tysklands hälsominister Karl Lauterbach, 2022. Foto: Blu-News.org. Licens: CC BY-NC-SA 4.0
Tysklands hälsominister Karl Lauterbach, 2022. Foto: Middleeastmonitor.com. Licens: CC BY-NC-SA 4.0
Tysklands hälsominister Karl Lauterbach (mitten) vill ha tvångsvaccination, 2022. Foto: Middleeastmonitor.com. Licens: CC BY-NC-SA 4.0

VACCIN. Lagstiftare i Tyskland avvisade ett förslag om obligatorisk Covid-19-vaccination för medborgare i åldern från 60 år och äldre. Förslaget fick dock stöd av förbundskansler Olaf Scholz och hälsominister Karl Lauterbach, skriver Epoch Times.

378 av 674 Bundestag-medlemmar röstade emot åtgärden, medan 296 gav medhåll för förslaget, enligt lokala tyska medier.

Hälsominister Karl Lauterbach varnade att ett avslag på mandatet kommer att utlösa ett Covid-19-utbrott under höst- och vintermånaderna 2022.

De som är kritiska till mandatet hävdar att en tvångspolicy inte är nödvändig och att Tysklands sjukvårdssystem ändå inte är fulltbelagt med Covid-19-fall på sjukhusen.

Wolfgang Kubicki, en medlem i det fria demokratiska partiet, sa att vacciner inte kommer att ge flockimmunitet och att det är olagligt att tvinga vuxna att vaccinera sig.

Partiet Alternativ för Tysklands ledare Alice Weidel sa att en obligatorisk vaccinationspolicy är radikalt fientlig mot konstitutionen och dessutom totalitär.

Förbundskansler Olaf Scholz tvingades förra veckan att lägga ner planerna på obligatoriska vaccinationer för personer som är 18 år.

På samma sätt som Tyskland valde den Österrikiska regeringen i mars att stoppa tvångsvaccination. Enligt bestämmelsen som stoppades skulle den österrikiska polisen ha rätt att kontrollera människors covid-19-vaccinationsstatus och utfärda böter på upp till 600 euro, skriver Epoch Times.

Sammanställning och översättning: NewsVoice

Källa

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Äntligen har förnuftet tillfälligt segrat. De politiker som föreslår tvångsvaccinering av befolkningen borde dömas till livstidsfängelse. De som stoppade Ivermectin måste också straffas hårt.

 • Vill vi få slut på denna galenskapen så sluta rösta på de vanliga partierna – skapa nytt – gå ur EU….

  • Dags att sparka dessa galna politiker som vill inför diktatur och tvinga folk att ta fake vaccin etc..Nu måste väljarna bojkotta hela riksdagen som inte behövs.Dags för folkets röst med knapptryckarna.se finns på yt och fb..

 • Det var ju fint…
  Det obehagliga är att detta överhuvudtaget är en fråga i alla västs politiska församlingar.

  • Det blir tyvärr så,när genomsnitt intelligensen hos massorna sjunker.
   Även det självklara som att alla ska få bestäma över sin egen kropp är inte så självklart nu förtiden för vissa.
   Då börjar man undra,har mänskligheten någonsin varit dummare än vad den är nu.

 • Att ingen mördar dessa jävla asen… Helt obegripligt.. nästan så man snart tar färjan över och gör det själv. Absurba skador i Tyskland enligt försäkringsbolag efter injektionerna, miljontals har fått livet förstört och tiotusentals döda redan nu. Hur kan man bara sitta och acceptera det här? Hade någon jag känner skadats av dessa injektionerna så hade dom haft all anledning att sova dåligt, ingen är anynom och ingen har mer makt än att dom kan mördas.

 • Med detta så vet man med säkerhet att olaf och kalle är grymt korrumperade medlöpare til bigpharma.
  Hur kan kalle veta att hösten och kommande vintern 2022/23 så kommer det att utlösas nya covid-19 utbrott om folk inte fortsätter jabba sej, denna gången med tvång.
  Utan tvång hjälpte inte jabben, med tvång så ska den hjälpa.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *