Obligatorisk Covid-19-vaccination stoppas av tyska lagstiftare

publicerad 9 april 2022
- av NewsVoice
Tysklands hälsominister Karl Lauterbach, 2022. Foto: Blu-News.org. Licens: CC BY-NC-SA 4.0
Tysklands hälsominister Karl Lauterbach, 2022. Foto: Middleeastmonitor.com. Licens: CC BY-NC-SA 4.0
Tysklands hälsominister Karl Lauterbach (mitten) vill ha tvångsvaccination, 2022. Foto: Middleeastmonitor.com. Licens: CC BY-NC-SA 4.0

VACCIN. Lagstiftare i Tyskland avvisade ett förslag om obligatorisk Covid-19-vaccination för medborgare i åldern från 60 år och äldre. Förslaget fick dock stöd av förbundskansler Olaf Scholz och hälsominister Karl Lauterbach, skriver Epoch Times.

378 av 674 Bundestag-medlemmar röstade emot åtgärden, medan 296 gav medhåll för förslaget, enligt lokala tyska medier.

Hälsominister Karl Lauterbach varnade att ett avslag på mandatet kommer att utlösa ett Covid-19-utbrott under höst- och vintermånaderna 2022.

De som är kritiska till mandatet hävdar att en tvångspolicy inte är nödvändig och att Tysklands sjukvårdssystem ändå inte är fulltbelagt med Covid-19-fall på sjukhusen.

Wolfgang Kubicki, en medlem i det fria demokratiska partiet, sa att vacciner inte kommer att ge flockimmunitet och att det är olagligt att tvinga vuxna att vaccinera sig.

Partiet Alternativ för Tysklands ledare Alice Weidel sa att en obligatorisk vaccinationspolicy är radikalt fientlig mot konstitutionen och dessutom totalitär.

Förbundskansler Olaf Scholz tvingades förra veckan att lägga ner planerna på obligatoriska vaccinationer för personer som är 18 år.

På samma sätt som Tyskland valde den Österrikiska regeringen i mars att stoppa tvångsvaccination. Enligt bestämmelsen som stoppades skulle den österrikiska polisen ha rätt att kontrollera människors covid-19-vaccinationsstatus och utfärda böter på upp till 600 euro, skriver Epoch Times.

Sammanställning och översättning: NewsVoice

Källa