Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Obligatorisk Covid-19-vaccination stoppas av tyska lagstiftare

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 9 april 2022
- NewsVoice redaktion
Tysklands hälsominister Karl Lauterbach, 2022. Foto: Blu-News.org. Licens: CC BY-NC-SA 4.0
Tysklands hälsominister Karl Lauterbach (mitten) vill ha tvångsvaccination, 2022.

Lagstiftare i Tyskland avvisade ett förslag om obligatorisk Covid-19-vaccination för medborgare i åldern från 60 år och äldre. Förslaget fick dock stöd av förbundskansler Olaf Scholz och hälsominister Karl Lauterbach, skriver Epoch Times.

378 av 674 Bundestag-medlemmar röstade emot åtgärden, medan 296 gav medhåll för förslaget, enligt lokala tyska medier.

Hälsominister Karl Lauterbach varnade att ett avslag på mandatet kommer att utlösa ett Covid-19-utbrott under höst- och vintermånaderna 2022.

De som är kritiska till mandatet hävdar att en tvångspolicy inte är nödvändig och att Tysklands sjukvårdssystem ändå inte är fulltbelagt med Covid-19-fall på sjukhusen.

Wolfgang Kubicki, en medlem i det fria demokratiska partiet, sa att vacciner inte kommer att ge flockimmunitet och att det är olagligt att tvinga vuxna att vaccinera sig.

Partiet Alternativ för Tysklands ledare Alice Weidel sa att en obligatorisk vaccinationspolicy är radikalt fientlig mot konstitutionen och dessutom totalitär.

Förbundskansler Olaf Scholz tvingades förra veckan att lägga ner planerna på obligatoriska vaccinationer för personer som är 18 år.

På samma sätt som Tyskland valde den Österrikiska regeringen i mars att stoppa tvångsvaccination. Enligt bestämmelsen som stoppades skulle den österrikiska polisen ha rätt att kontrollera människors covid-19-vaccinationsstatus och utfärda böter på upp till 600 euro, skriver Epoch Times.

Sammanställning och översättning: NewsVoice

Källa


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq