Swexit – Sverige måste ut ur EU efter attacken mot Ungern

32
Jan Norberg, 25 aug 2021, selfie
Jan Norberg, 25 aug 2021, selfie

OPINION. De trakasserier som det globaliststyrda EU, nu några dagar efter Ungerns val, iscensätter gentemot Ungern är inget annat än en attack på den nationella självbestämmanderätten.

Text: Jan Norberg

Vi har under flera år iakttagit EU:s försök att totalt likrikta medlemsstater som Ungern. Det är ett skamligt övergrepp på den utveckling som ungerska väljare själva har valt i demokratisk ordning.

EU:s försök att undergräva demokratin och förhindra att Ungern behåller sin nationella suveränitet sänder chockvågor över hela Europa. Fascisterna i EU accepterar inte att Ungerns folk vill kunna avgöra sitt eget öde. Man mår illa och tankarna går till Hitlers Nazityskland där all opposition kvästes med sanktioner och våld.

Ursula Von der Leyen. Arkivbild: Europaportalen.se
Ursula Von der Leyen. Arkivbild: Europaportalen.se

Total lydnad under Ursula Von der Leyen är inget annat än diktaturfasoner.

Läs mer: Historiskt: EU:s rättsstatsmekanism sätts in mot Ungern

EU kommer nu att använda sin ekonomiska övermakt för att kväsa Ungern till total underkastelse. Vilket land står därefter på tur?

Sverige har varit pådrivande och gått i spetsen för att straffa Ungern med hänvisning till att deras rättsstat är korrupt. Man tar sig för pannan och inser snabbt att Sverige verkligen inte är något föredöme. Behöver jag nämna JK Marie Hedenborg och hennes beslut att ge en kriminell MENA-migrant 840.000 kr?

Ungern är ett föredöme i EU och Viktor Orban är snart den enda strimma av ljus och hopp vi kan se i kompakt EU-mörker.

SWEXIT nu!

Text: Jan Norberg

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

32 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Tintov
Tintov
Gäst
9 april 2022 kl 14:39

Min mormor sa alltid att vi ska inte gå med i EU det kommer att bli krig. Och när vi röstade i Finland kom jag ihåg att det var dryga 50 % som röstade för. Och det var inte alla som var med och röstade. Jag minns att många var osäkra i sitt beslut. Jag röstade blankt pga detta. Tänk att vi kom med i EU på sådana osäkra grunder.

leif bengtsson
leif bengtsson
Gäst
9 april 2022 kl 03:07

Jag hoppas att Le Pen vinner valet i Frankrike.
Hon verkar inte vara någon som hyllar EU och överstatlighet.
Kanske kan hon och Orban vara de ljus som leder EU över branten.

Alla jag pratat med inom Sverige som ute i Europa gillar tanken
att umgås mellan nationer och provinser. Även tanken på fritt utbyte av
varor och tjänster. Men väldigt få kanske en handfull har varit positiva till
överstatligheten.
Kanske är det som händer nu det som behövs för att skapa nya fria människor och nya sociala/lokala strukturer i samarbete.

LeifB

Peter TorpareD
Peter Torpare
8 april 2022 kl 19:08

Bra skrivet! Vi vet från Brexit att det blir en lång och smärtsam process men inte lika smärtsam som det är bli mjölkad och hunsad av den politiska adeln i EU.

petergrfstrm
petergrfstrm
Gäst
8 april 2022 kl 16:33

Michael Hudson ger EU rådet att bli som en bananrepublik med dollar som valuta
https://michael-hudson.com/2022/04/the-dollar-devours-the-euro/
“throw in the financial towel and adopt the U.S. dollar, like Ecuador, Somalia and the Turks and Caicos Islands?”

Benny H
Benny H
Gäst
8 april 2022 kl 15:29

Sverige är ingen rättsstat! Inga politiker blir någonsin lagförda för sina brott…Listan är lång men några kan nämnas! Mona Sahlin, Reinfeldt, Anders Sundström, Maud Olofsson är bara några ur högen som i en rättsstat skulle åtalas!

Lars K
Lars K
Gäst
Reply to  Benny H
9 april 2022 kl 00:39

Benny H
Glöm inte landsförrädaren göran persson som plundrade 4:e AP-fonden på 258 miljarder kronor.

Samuel af Ugglas
Samuel af Ugglas
Gäst
Reply to  Benny H
9 april 2022 kl 11:27

Sverige hade varit ett helt annat land om FOLKET hade tillåtits att avskeda/sparka korrupta POLITIKER och TJÄNSTEMÄN.

Last edited 9 månader sedan by Samuel af Ugglas
Lennart
Lennart
Gäst
8 april 2022 kl 14:44

Ja till SWEXIT nu!, helt enig med Norberg.

EU är en diktatur med Sovjetunionen som förebild. Parlamentet var utan lagstiftande makt i Sovjet, likaså i EU. Den sovjetiska regeringen, som var beroende av kommunistpartiets politbyrå, motsvaras i EU av Rådet, i sin tur beroende av förslag från Kommissionen. Politbyrån, med sina 15 ledamöter hade i Sovjet den egentliga makten. Kommissionen i EU, beslutför med 8 ledamöter av 17 har den egentliga makten.

Frimureriet styr EU. Begreppet Novus Ordo Seclorum eller den nya världsordningen går tillbaka till illuminaterna som grundades den första maj 1776 av Adam Weishaupt. Man samarbetade framför allt med Grand Orient de France och erhöll ekonomiskt stöd av Mayer Amschel Rothschild. De hade ett fempunktsprogram symboliserat av en röd stjärna och bland annat ville de avskaffa allt ordnat styrelseskick, patriotismen, religionen, familjen och till slut bilda en världsregering.

När den Europeiska centralbanken, ECB, bildades den 1 maj 1998, var det på 222-årsdagen av illuminaternas födelse. 222 är tredjedelen av 666 och 666 är tredjedelen av 1998. Ockulta och sataniska organisationer avslöjar sig genom bruket av en gemensam kabbalistisk talmagi.

Rolf Sjöwall
Rolf Sjöwall
Gäst
8 april 2022 kl 14:33

Jag instämmer…ut ur EU. Denna monsterunion söker total makt på ett sådant vis att den blir totalitär. Att Polen Och Ungern inte vill ha en ny statsmakt över sig är lätt att begripa.Ingen har glömt grymheterna från det sovjetiska tyrannerna. EU försöker nu efterhärma den socialistiska/kommunistiska Sovjetmodellen där man måste lyda order.
EU är ett hot mot självbestämmande och demokrati. EU är den globalistiska maktens verktyg för att införa en ny världsordning. NWO.
Denna korrupta klubb suger ut de länder som sköter sig och skänker pengarna till de som inte sköter sig. Det är ju inte konkurrens. Det är planekonomi ala Sovjetunionen.
EU:s ekonomi är i konkursläge och kommer snart att falla. Det är bäst att lämna detta misslyckade politiska projekt. Ut ur EU !

Basing
Basing
Gäst
8 april 2022 kl 10:00

Ungern måste lämna EU om rättsstatens principer inte efterlevs.

Samuel af Ugglas
Samuel af Ugglas
Gäst
Reply to  Basing
8 april 2022 kl 12:49

Vilken rättstat?

Å. Södergren
Å. Södergren
Gäst
8 april 2022 kl 09:10

Pandemism är en kult! Kättare skall förstöras!

Jesper Jäderkvist
Jesper Jäderkvist
Gäst
8 april 2022 kl 08:32

En partsinlaga och simpel plakatpolitik. Nationalism funkar inte heller. Man måste ha druckit för många glas rioja på spenska solkusten för att missa att EU, hela jäkla världssystemet, står inför en total kollaps. Iscensatt eller ej.

Jesper Jäderkvist
Jesper Jäderkvist
Gäst
Reply to  Jan Norberg
8 april 2022 kl 16:19

Patriot på en solveranda i Portugal. Efter ett långt liv i konsultbranschen. Ok.

Jag tror du och andra patrioter drömmer om en värld som för evigt gått förlorad bara.

Ungern blir väl ett nytt Grekland helt enkelt? För att statuera exempel. Men huruvida de olika befolkningarna är immuna mot totalitära stolligheter låter jag vara osagt. Både Grekland och Ungern är fortfarande med i EU trots årens visdomar. Ingen revolution eller uppror där inte.

Det hela liknar mer en regisserad teater. Det som händer nu går inte att förklara med historiska argument. Aldrig tidigare har det existerat en sådan global maskin som vanliga människor antingen är fullkomligt bländade av eller blinda inför.

Och du finner det konstigt att jag tycker din artikel var futtig plakatpolitik? För det är den och jag står för den åsikten, vilken jag nu klargjort hoppas jag.

Jesper Jäderkvist
Jesper Jäderkvist
Gäst
Reply to  Jan Norberg
8 april 2022 kl 17:27

För en tydlig definition av PLAKATPOLITIK se avslutningen på din egen artikel.

Jesper Jäderkvist
Jesper Jäderkvist
Gäst
Reply to  Jan Norberg
8 april 2022 kl 19:18

Näeh, du vet mycket väl definitionen och det är inget exklusivt vänsterbegrepp. Men jag skiter väl högaktningsfullt vad både surmoderater och såssealdemokriter säger. De håller varandra i hand bakom ryggen i allt väsentligt. Höger-vänsterskalan saknar helt relevans förstår du Jan.

Det var du som började svamla om definitioner när du inte orkade förstå vad jag skrev. Sånt där VD-beteende. Förväntar sig att folk ska slicka skorna så fort man öppnar munnen. Byter ämne och kräver att man ska hämta pinnen. Tack men nej tack. Ha en trevlig kväll i solen nu Janne!

Samuel af Ugglas
Samuel af Ugglas
Gäst
8 april 2022 kl 06:57

Är svensken kanske för feg att stå på egna ben på grund av bidrags narkomani och parasitism?

Å. Södergren
Å. Södergren
Gäst
Reply to  Samuel af Ugglas
8 april 2022 kl 08:56

lite mer kunskap i ämnet “rädsla”; https://www.decision-making-confidence.com/cult-tactics.html

Eddie Felson
Eddie Felson
Gäst
8 april 2022 kl 01:28

Jag skulle vilja att någon upplyste mig om EN enda sak som EU har gjort bättre för folket i medlems länderna,(och då menar jag inte saker som redan fanns på plats sen årtionden tillbaks och fått ett nytt namn).

Rolf Sjöwall
Rolf Sjöwall
Gäst
Reply to  Eddie Felson
8 april 2022 kl 14:39

Allt har blivit sämre !

Mopping Up
Mopping Up
Gäst
7 april 2022 kl 23:38

>>> UT UR EU! Håller helt med där!

När det gäller Orban så säger han bra saker – vad han gör för moves och countermoves i verkligheten vet jag inte – men han är det minst dåliga vi har för närvarande anser jag, så det är ok.
Det är bäst att hålla ögonen på honom dock – han har en historia som inte är helt klockren. Jag sågar inte honom men jag håller ett öga på honom…

The WEF’s Global Leaders for Tomorrow (WEF/GLTs) were launched in 1992. The group was composed of 200 young leaders from business, politics, academia, the arts and the media, all of them under 43 years of age. The program became an annual one.
WEF/Global Leaders for Tomorrow/1993
–//–
Viktor Orban – Authoritarian Hungarian PM who in 2021 threatened: “In the end, everyone will have to be vaccinated; even the anti-vaxxers will realize that they will either get vaccinated or die.”[3]
–//–
 
Early life and career
Orbán received a law degree from the University of Budapest in 1987. The following year he gained a fellowship appointment at a central and eastern European research group sponsored by the Soros Foundation, a pro-democracy organization created by the financier George Soros. Orbán also became a founding member of the anticommunist Federation of Young Democrats (Fidesz). In 1989 he received a scholarship from the Soros Foundation to study political philosophy at the University of Oxford. 

Martin Lidström
Martin Lidström
Gäst
7 april 2022 kl 23:17

Jag instämmer i allt du skriver Jan!
Så Swexit nu!