Bränsle- och matupplopp i Iran – Prishöjningar leder till kaos

4
Matupplopp i Iran maj 2022. Privat foto
Matupplopp i Iran maj 2022. Privat foto

VÄRLDEN. Hundratals demonstranter som har gått ut på gatorna i flera städer i sydöstra Iran sedan början av förra veckan protesterar mot plötsliga prishöjningar på baslivsmedel. Vissa produkter har stigit i pris med 300%. Skulden kastas på den iranska regeringen.

Priserna på baslivsmedel som matolja, kyckling, ägg och mejeriprodukter ökade drastiskt med start i förra veckan. Protester mot regeringen har svept genom flera iranska städer som: Dorud, Farsan, Jooneghan, Borujerd, Cholicheh, Dehdasht och Ardebil.

Protester har utlösts av kollapsade investeringsfonder, stigande gaspriser eller brist på vatten. På vissa platser uppstod upplopp med butiker som sattes i brand.

Säkerhetsstyrkor attackerade demonstranter med batonger och tårgas. Styrkor sköt kulor i luften i flera städer. Det visar videor inspelade av aktivister, videor som sedan delats online och i persiska nyhetskanaler. Antalet dödsoffer och gripanden är oklart. Irans statliga medier kallar demonstranterna för “provokatörer” och de anklagas för att bränna butiker.

Nationsomfattande demonstrationer mot regeringen skakade Iran även 2017, 2019 och 2021. 2019 dödades minst 1500 människor under upplopp utlösta av en plötslig ökning av bensinpriset.

Text: NewsVoice

Källor

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

4 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Brandy36
Brandy36
Gäst
17 maj 2022 kl 08:34

“Protester har utlösts av kollapsade investeringsfonder, stigande gaspriser eller brist på vatten”, hmm hur går det på börsen i Sverige, finns det någon kollaps i sikte?

Fredrik Eriksson
Reply to  Brandy36
17 maj 2022 kl 13:04

– Ta ett land som Sydafrika eller Ukraina, som är aktuellt nu. Det har haft väldigt mycket vaccindoser. Men det finns en bristande vilja hos befolkningen och det är ett bekymmer. Förhoppningsvis kommer intresset tillbaka till höst och vinter.

Ja, till hösten och vintern 2022.
Det handlar om en planerad nedmontering av Sveriges välfärd för att implementera ett totalitärt militärt styrt rike eller “kunga-döme” där eliten styr, eller snarare teknokratin, med teknik som ingår i vaccinen (Grafene som ledande i tekniken human “Bio-Field aura”. Dvs just med den tekniken kan man koppla samman människor som är vaccinerade.Modernak,Pfizer, J&J mfl tillverkare!
Ett slags human “hive-mind” som är lättare att kontrollera.
-Det hela är väldigt enkelt att förstå, när man lär sig lista ut hur den Djupa Staten (Försvarsmakten,Läkemedelsindustrin och Politiken) lär ut sina lobbyister på hög internationell nivå via tex medverkande i WEF.

Som en sidonot blev Andreas Noack avrättad när han hittade Grafene-oxid som fungerar som små,små rakblad i alla (100%) av vaccinen.

https://libertyladydotblog.wordpress.com/2021/11/28/german-chemist-dead-4-days-after-exposing-graphene-razor-blades-in-covid-inoculations/

stig lönnqvist
stig lönnqvist
Gäst
16 maj 2022 kl 21:30

Väldigt lustigt, nyheten sprids av new york times, bästisen med iran…smile

Linden
Linden
Gäst
16 maj 2022 kl 18:34

Det är inget saktmodigt folk vi har välkomnat..