Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Dokumentär om oförklarliga objekt utanför Kaliforniens kust – “A Tear in the Sky”

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 15 maj 2022
- NewsVoice redaktion
Forskare. Foto: Caroline Corey

TEKNIK. “A Tear in the Sky” är en dokumentär om ett unikt projekt som försöker gå till botten med observationer av oförklarliga flygande objekt. Tanken är att med avancerad teknisk mätutrustning triangulera fenomenet. Teamet som leds av Caroline Corey fokuserar på ett havsområde mellan Los Angeles, Catalina Island och San Diego.

https://www.youtube.com/watch?v=OR3lCb0St0A

Trots ovissheten om fenomenet överhuvudtaget skulle dyka upp under projektets fem dagar lyckades teamet göra flera observationer som dokumenterades med utrustningen. Det kunde se objekt som dök upp ur intet för att snabbt försvinna.

Det mest slående resultatet kom först flera veckor efter att undersökningen i fält var avslutad, när data analyserades. Bilder visar hur det plötsligt uppstår en skingring av molnen som om ett fönster öppnades och i öppningen visade sig ett antal objekt. Forskarna kunde även se hur objekt tycktes falla ner i havet.

Teamet gör jämförelser med vad den amerikanska flottans hangarskepp USS Princeton observade i samma region år 2004. Den så kallade Nimitz-incidenten fick stor medial uppmärksamhet i tidningar som New York Times. Överlappningarna består bland annat i att objekten som flottan och teamet kunde detektera hade ungefär samma storlek.

Caroline Corey har med sig radaroperatören Kevin Day och Gary Voorhis, som på USS Princeton var ansvarig för hemliga data under Nimitz-incidenten 2004. De bekräftar att det finns likheter i observationerna.

NewsVoice: Pilot: Tic Tac-UAP störde ut radarn för amerikansk stridspilot

Michio Kakku som är en amerikansk teoretisk fysiker kommenterar med att det är på tiden att denna typ av forskning genomförs.

Kongressutfrågning

Tisdagen den 17:e maj sker en offentlig utfrågning i den amerikanska kongressen om UAP för första gången på decennier. Kongressen kommer att pressa Pentagon och andra nationella säkerhetsmyndigheter för få fler svar på rapporter om mystiska flygande objekt, skriver Politico.

Sessionen inför House Intelligence Committees Counterterrorism, Counterintligence och Counterproliferation Subcommittee kommer fem månader efter att National Defense Authorization Act krävde att militären skulle upprätta ett permanent forskningskontor för UAP-fenomenet.

Utfrågningen ska följa upp 143 seriösa UAP-observationer som rapporterats mellan 2004 och 2021.

Text: NewsVoice | Filmen finns på Itunes


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq