Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Föräldrar anklagar socialtjänsten för att röva bort deras barn – både svenskar och invandrare drabbas

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 8 maj 2022
- NewsVoice redaktion
Protest mot Socialtjänsten, 1 maj 2022. Foto: Robert Rosenkvist

SVERIGE. En aktivistgrupp för barns och föräldrars rättigheter demonstrerade vid sidan av socialdemokraternas politiska manifestation på Norrmalm nära Norra Bantorget.

Text: NewsVoice | Intervju: Robert Rosenkvist | #valet2022

Föräldrarna anklagar socialtjänsten för olagligt bortförande av deras barn på olika grunder. En förälder säger att socialtjänsten kan argumentera att barnens föräldrar är islamister och att de som protesterar öppet straffas systematiskt av socialtjänsten.

Föräldrarna säger även att de förhindrats att demonstrera och framföra sitt missnöje. De framför 12 krav till Socialdemokraterna, Socialutskottet och partierna. De kräver bland annat en oberoende internationell undersökning som ska klargöra om socialtjänsten begår brott mot barn och föräldrar. Barn våldtas och utnyttjas, hävdar en förälder som förlorat två barn till socialtjänsten.

En kvinna hävdar att socialtjänsten byter namn på bortförda barn för att försvåra för föräldrarna. En migrant fick alla sina fyra barn bortförda efter att hon fått tvillingar och blev sjuk.

Journalister som försöker granska dessa missförhållanden har svårt att få fram fakta eftersom socialtjänsten hävdar sekretess i de olika fallen. En kvinna säger att 20% av alla bortförda barn inte får komma tillbaka till sina föräldrar.

Situation kan jämföras med den för migranter som kommer från Centralamerika till USA där socialtjänsten separerar papperslösa migrantbarn från sina föräldrar och samtidigt bortför dem i samband med att de tar sig in i USA.

Organisationen Barnensratt.nu arbetar för att stoppa socialtjänstens övergrepp.

Text: NewsVoice | Intervju: Robert Rosenkvist | #valet2022


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq