Kongressen erkänner problem med oförklarliga Tic tac-objekt av okänd härkomst (UAP) i amerikanskt luftrum

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 17 maj 2022
- NewsVoice redaktion
Tic Tac UAP. Image: zztopfila

TEKNIK. Den amerikanska kongressen tog idag upp problem med att okända flygande förmål, av okänd komposition och härkomst rör sig i amerikanskt luftrum. Dessa okända objekt UAP (Unidentified Aerial Phenomena) är första gången på decennier åter i fokus för en utfrågning i kongressen.

Text: NewsVoice | Videokälla: House Intelligence, Open C3 Subcommittee Hearing on Unidentified Aerial Phenomena

Tjänstemän från försvarsdepartementet försökte svara på frågor från parlamentsledamöter i underutskottet om bekämpning av terrorism, kontraspionage och vapenkontroll.

House Intelligence Committees genomförde den offentliga utfrågningen klockan 09.00 Eastern Time i dag tisdag.

2021 lämnade regeringstjänstemän från Unidentified Aerial Phenomena Task Force in en version av en hemligstämplad rapport om ämnet till kongressen. Det var ett papper från försvarsministeriet i samarbete med flera underrättelsetjänster.

Läs mer: UAP-fenomenen: Oförklarlig aktivitet vid militärbaser fortsätter

Arbetsgruppen inrättades med syftet att ”upptäcka, analysera och katalogisera oförklarade fenomen i luften som potentiellt skulle kunna utgöra ett hot mot USA:s nationella säkerhet”. Kommittéordförande Carson sa att amerikaner vill veta mer om dessa oförklarliga händelser.

”Det amerikanska folket förväntar sig och förtjänar att deras ledare inom regeringen och underrättelsetjänsten på allvar ska utvärdera och reagera på eventuella nationella säkerhetsrisker – särskilt de vi inte helt förstår.”

Efter den öppna delen av mötet höll underkommittén en sluten och sekretessbelagd briefing i ärendet. Den offentliga utfrågningen bestod mest av att de inblandade rörde sig runt ämnet i stora cirklar utan att kunna leverera några konkreta svar.

Text: NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: UAP