Martin Stensö om Hannah Pollack Sarneckis närvaro på manifestationen för vaccinskadade

publicerad 3 maj 2022
- av NewsVoice
FOI och Hannah Pollack Sarnecki, 30 maj 2022. Foto: Martin Stensö och SVT

NOTERAT. Den oberoende bloggaren Martin Stensö ställer frågor om varför FOI-forskaren Hannah Pollack Sarnecki och två personer fotade och observerade manifestationen #Talaomdet tillägnad vaccinskadade den 30 maj i Observatorielunden i Stockholm.

Hannah Pollack Sarnecki och representanter inne på FOI hävdar att de inte var där för kartlägga oliktänkande och att det inte är FOI:s ensak att lägga sig i vad FOI-relatetade personer gör på sin fritid.

Så här säger Hannah Pollack Sarnecki i ett inslag på SVT våren 2022 om covidnarrativkritiker:

Hannah Pollack Sarnecki. Foto: SVT
Hannah Pollack Sarnecki. Foto: SVT

"Det som förenar de här olika grupperna är en kritik mot det politiska etablissemanget, så som de pratar om det.

Den här så kallade frihetsrörelsen är en bred transnationell rörelse som har vuxit fram under pandemin och där olika grupperingar ingår, bland annat sådana som är  emot alla eller viussa vacciner, eller är oroliga för vaccinering, personer som är emot pandemirestriktioner. De består också av alternativmedicinska grupper och av hälsoentreprenörer, och av personer som av olika skäl är arga på staten och på politiker, och av en rad radikalnationalistiska aktörer."

"De grupper som hävdar att det existerande demokratiska systemet är illegitimt kan utgöra ett hot. Sedan är det också så att de grupper [politiker mfl] som utpekas som skyldiga till diverse samhällsproblem kanske är särskilt utsatta. Det är förstås väldigt intressant att se vad som händer nu när restriktionerna försvinner.

Och eftersom vi ser att de här aktörerna fortsätter att mobilisera - nu handlar det väldigt mycket om ansvarsutkrävande i från politiker som man påstår har begått brott mot mänskligheten - så är det ett tecken på att själva vaccinfrågan och pandemirestriktionerna är centrala till viss del, men att det här handlar om någonting mycket större och bredare."

Hannah Pollack Sarnecki har detaljstuderat NewsVoice

NewsVoice som omnämndes av Pollack Sarnecki i en detaljerad covidrapport från FOI, om pandemin och kritik av coronanarrativet, återkommer med en särskild kommentar. Rapporten visar att FOI och Sarnecki har ett extremt intresse av hur oberoende medier porträtterar covidkrisen. NewsVoice nämns ett betydande antal gånger i rapporten.

Text: NewsVoice

Relaterat