Fauci fick Covid-19 igen efter att ha tagit Pfizers Paxlovid – drogen som kostade USA 10,5 miljarder dollar

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 29 juni 2022
- NewsVoice redaktion
Anthony Fauci. Foto: usatoday.com

Dr Anthony Fauci sa på tisdagen att han upplever en återhämtning av covid-19-symptomen efter att ha tagit Paxlovid, Pfizers antivirala covid-19-piller. Skattebetalarna fick betala 10,5 miljarder dollar för den experimentella behandlingen, enligt ett avtal mellan den amerikanska regeringen och Pfizer, skriver Childrens Health Defense.

Dr Anthony Fauci, chef för National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID) och chefsrådgivare för president Joe Biden, sa på tisdagen att han upplever en återhämtning av Covid-19-symptomen efter att ha tagit Paxlovid, Pfizers Covid-19 antivirala piller, rapporterar Bloomberg.

Fauci testade positivt för Covid-19 den 15 juni, trots att han var fyrdubbelvaccinerad, och upplevde initialt “lindriga symptom”, enligt NIAID.

På grund av sin ålder – 81 – vilket satte honom i hög risk att utveckla komplikationer, fick Fauci drogen Paxlovid utskrivet.

Läkemedlet, som är tillverkat av en kombination av nirmatrelvir och ritonavir, beviljades i december 2021 Emergency Use Authorization för att behandla COVID-19.

ArcanumSkolan 2024

“Efter att jag avslutat de fem dagarna med Paxlovid, återgick jag till negativt på ett antigentest tre dagar i rad”, sa Fauci på tisdagen i en fjärrintervju under Foreign Policy’s Global Health Forum.

“Och sedan den fjärde dagen, bara för att vara helt säker, testade jag mig själv igen. Jag återgick till positivt provsvar [vilket tyder på återinfektion].”

“Det var typ vad folk refererar till som en Paxlovid-rebound [bakslag],” sa Fauci. Under nästa dag började han må “riktigt dåligt” och “mycket värre än vid den första omgången”, tillade han.

Läs hela artikeln i Childrens Health Defense.

Översättning: NewsVoice

Relaterat

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq