Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 19/4 kl 01:30.

10 typiska karaktärsdrag hos mycket intelligenta människor

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 28 juni 2022
- Torbjörn Sassersson
Intelligenta människor. Bild från Brainy Dose

KULTUR. Videokanalen Brainy Dose sammanställer 10 typiska tecken på hög intelligens och vad mycket intelligenta människor gör annorlunda. Intelligens är en egenskap som ofta missförstås. Många tror att intelligens enbart är en fråga om IQ, men din intelligens handlar mycket om kombinationen hur du tänker och beter dig.

Sammanställning: Torbjörn Sassersson, NewsVoice

10 typiska tecken på hög intelligens

  1. De praktiserar självreflektion och självförbättring. Självmedvetenhet är ett typiskt karaktärsdrag. De är mycket medvetna om sina egna tankar, känslor och beteenden, både negativa och positiva och konsekvenserna av dessa.
  2. De drivs av sin nyfikenhet att förstå sig själva och omvärlden. De vill lära sig allt möjligt och växa som människor. De har en egenhet att gräva djupt för att finna bakomliggande orsaker till problem och fenomen. Samtidigt förstår de att ingenting är statiskt.
  3. De är bra på att lyssna innan de talar. Andras åsikter är viktiga att ta till sig. De försöker aldrig bevisa sin intelligens genom att dominera en konversation.
  4. Högt intelligenta människor är inte rädda för att ha avvikande åsikter i relation till kollektivet. De är öppensinnade, men står ofta fast vid sina värderingar. De är inte lätta att övertyga eftersom de ifrågasätter det mesta. Egenskapen kan göra att de framstår som envisa och svåra att komma överens med. Å andra sidan, när högt intelligenta människor talar kommer orden från en källa av starkt självförtroende. Högt intelligenta människor utgår från fakta och kritiskt tänkande snarare än att de följer den kollektiva och konformativa strömmen.
  5. De söker intellektuell stimulering. De älskar att vidga sina vyer och sitt kunnande. Livet är en livslång process av expansion och kontinuerligt lärande.
  6. Högt intelligenta människor söker en djupare mening i livet. De betraktar bredare perspektiv. De integrerar erfarenheter med observationer och kommer på nya idéer. De ser mönster och samband som andra människor ofta missar.
  7. De är öppna med sina misstag. Högt intelligenta människor medger ofta att de har fel om de bevisligen har fel. De söker ständiga förbättringar och tar ansvar för sina handlingar samtidigt som de undviker att skylla sina egna problem på andra.
  8. De vill ofta sätta upp tydliga mål. De vet vad de vill uppnå och är säkra på att de kan uppnå sina mål. Denna självsäkerhet säkerställer att de lyckas och att de stannar kvar vid sina intentioner. De har förstått att världen inte är skyldiga dem framgångar utan att de själva måste arbeta för dem.
  9. De använder sin tid med klokhet genom att med ett laserfokus spara på tid och resurser.
  10. Högt intelligenta människor omfamnar sina udda egenskaper. De är okay med att vara udda. De kan klä sig annorlunda, lyssna på musik som andra inte lyssna på eller läsa böcker som andra tycker är tråkiga. De bryr sig inte om vad andra tycker om dem.

Sammanställning: Torbjörn Sassersson, NewsVoice en nättidning som stimulerar din intelligens


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq