Varför innebär en aktiv livsstil nästan alltid regelbundna idrottsaktiviteter år 2022?

publicerad 11 augusti 2022
- Underhållning @NewsVoice
Tips för en aktiv livvstil 2022 Foto: Fancy Crave Licens: Pixabay

Att en aktiv livsstil är hälsosamt kan nog de flesta enas om, men frågan är hur man når en aktiv livsstil. I denna artikel tittar vi närmare på sambandet mellan regelbundna idrottsaktiviteter och en aktiv livsstil.

Sport i Sverige

Sporten i Sverige har genomgått stora förändringar sedan amatörreglerna avskaffades 1967. Dåtidens regelverk innebar att idrottsmän i Sverige inte fick tjäna några pengar på sin idrott vilket bland annat ledde till dåtidens världsstjärna Gunder Hägg blev avstängd från all idrott då han tagit emot betalning.

Dagens idrott ser helt annorlunda ut då dagens elitidrottare tjänar stora pengar på sin idrott och innehar lukrativa sponsoravtal. Kommersiella krafter har blivit ett självklart inslag inom svensk idrott och ligger bakom det ekonomiska uppsving svensk idrott har fått.

Bettingbolag är ett bra exempel på en kommersiell kraft som tagit in i svensk idrott och i synnerhet fotbollen. Dessa kommersiella företag kan idag tack vara dagens digitaliserade samhälle erbjuda konsumenterna live betting närsomhelst och varsomhelst på utvalda idrottsevenemang.

Populära idrottsaktiviteter 2022, för en aktiv livsstil

Det finns många sätt att röra på sig för att upprätthålla en aktiv livsstil, men statistik visar att rutinen kring att gå till en regelbunden idrottsaktivitet är det bästa sättet. Detta gäller givetvis inte alla, men att gå till exempelvis tennisträningen, fotbollsträningen eller kampsportsträningen är en träningsmetod som håller långsiktigt. Att gå till träningen tillsammans med andra människor skapar både en välkomnande miljö och en gemenskap som gör det lättare att fortsätta träna.

Det finns ett flertal idrottstrender i år och få har nog undgått padel-boomen som just nu händer i Sverige. Det byggs padelanläggningar i stort sett alla städer i Sverige för att möta den enorma efterfråga som finns från det svenska folket. Enligt statistik från svenska padelförbundet har över en halv miljon svenskar testat att spela padel och ingenting tyder på att utvecklingen kommer lugna sig. Det har byggts cirka 100 padelanläggningar i Sverige sedan sporten introducerades i landet 2013.

Motivation och träning

Det kan ibland var svårt att hitta rätt motivation till att börja träna. De flesta människor känner igen sig i att man kan känna sig motiverad ena dagen och tappat allt hopp dagen efter. Därför är det viktigt att man har detta i åtanke och inte ger upp och försöker se det långsiktiga målet framför sig. Det finns även en hel del små knep och tips för att upprätthålla en aktiv och hälsosam livsstil.

Det första tipset är att samla steg under dagen. I stället för att ta hissen eller rulltrappan kan det vara mer lönsamt att ta trappan i stället. Har man dessutom en stegräknare i antingen mobilen eller på handleden kan man hålla koll på vilken skillnad små förändringar kan göra.

Det andra tipset är hur man spenderar sin semester. Om målet är att röra på sig mer kan en cykelsemester vara en god idé som både är miljövänligt, du får frisk luft och en aktiv sommar.

Det tredje tipset är att göra aktiva saker tillsammans med någon annan, din partner, vän eller familjemedlem. På sommaren finns enorma möjligheter att vara ute i det fina vädret och samtidigt vara i rörelse. Tips på aktiviteter är minigolf, tennis eller varför inte frisbeegolf med familjen.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis kan man konstatera att det finns många olika sätt att hitta en aktiv livsstil 2022. Idrotten i Sverige har genomgått en stor förändring från att vara folkidrott till en mer kommersiell idrott med globala influenser. Den genomsnittlige svensken rör på sig mycket och söker ständigt efter nya knep att hitta motivationen. Statistik visar att det lättaste sättet att behålla motivationen och därmed inneha en aktiv livsstil bör man söka sig till regelbunden idrottsaktivitet.

Extern skribent


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq