Magdalena Anderssons bortförklaringar om gängkriminaliteten i Sverige

publicerad 25 augusti 2022
- av NewsVoice
Debattören Jan Norberg och statsminister Magdalena Andersson (foto: SVT.se)

OPINION. SVT sände den 23 augusti en partiledarutfrågning av Socialdemokraternas Magdalena Andersson med Anders Holmberg och Camilla Kvartoft som gjorde ett bra jobb. Jan Norberg kommentar Anderssons förklaringar varför Socialdemokraterna inte lyckats lösa gängkriminaliteten trots 8 år vid rodret i Sverige.

Text och video: NewsVoice

 

Den 25 augusti 2022 har 46 personer hittills i år skjutits ihjäl i Sverige, vilket är endast en dödsskjutning färre än rekordåret 2020, då 47 personer dog i skjutningar i Sverige. 2022 kommer alltså bli ett rekordår gällande gängrelaterade dödsskjutningar.

Debattören Jan Norberg kommentar Anderssons svar med skärpa och ironi.

Ovanstående video är förkortad och redigerad för tydlighetens skull. Delar av källvideon har utelämnats. Se nedan länk till SVT för att se hela den oredigerade utfrågningen.

Text och video: NewsVoice

Källa och relaterat