Ukraina finns inte längre – kriget och landet drivs sedan i våras av USA och NATO

publicerad 25 augusti 2022
- Kristoffer Hell
NATO:s generalsekreterare Jens Stoltenberg. Pressfoto: NATO.int

UKRAINA. Den 12:e juni 2022 erkände NATO:s generalsekreterare Jens Stoltenberg att Zelensky-regimen i Kiev förlorat konflikten mot den Ryska Federationen och att det som återstod var att inleda förhandlingar.[1]

Text: Kristoffer Hell

Detta har ännu inte skett.

Istället tog ett av USA anfört NATO och Väst över både kriget och den ukrainska statsapparaten. Det skedde inför öpen ridå – under absolut tystnad. Utan återkommande massiva stödpaket från USA och andra länder skulle Ukraina i dag nämligen inte fungera, vare sig civilt eller militärt.[2]

Av någon anledning har den här nyheten seglat under radarn på massmedia.

I samband med det orapporterade strategiska omslaget av konflikten reducerades Ukrainas president Zelensky till en zombie: en politiskt död aktör som återupplivats som animerad kasperdocka för en front i det amerikanska imperiets fortsatta expansionskrig i Europa.

NATO:s expansion
NATO:s expansion

Att Ryssland inte utropat seger, och genom det blottlagt den här upptrappningen från Väst, kan bero på att Moskva inte vill att konflikten blir allvarligare än den redan är.

Hur har då det amerikanska övertagandet av kriget i Ukraina förändrat situationen?

I sin rapportering om artilleriattackerna mot kärnkraftverket i Zaporizjzja har media hittills nöjt sig med att peka på att Kiev och Moskva beskyller varandra, samtidigt som man spelar ned att Ryssland redan är i kontroll av kärnkraftverket och där låter den ukrainska personalen att ostörd fortsätta driften.

Det är svårt att finna ett ryskt motiv för att förstöra något det redan besitter och nyligen varnade Moskva i FN för att fortsatta attacker kan sluta med ett kärnkraftshaveri som i värsta fall kan drabba ett flertal grannländer[3].

Hur Ryssland skulle använda kärnkraftsverket som något slags “fort”, vilket Aftonbladet skriver, är också oklart.[4]

Anläggningen ligger inte vid en geografisk knutpunkt utan isolerat vid Dneprs södra strand.[5]

En troligare förklaring till attackerna på Zaporizjzja, givet dess läge, kan vara att Kiev av Washington har getts ett “dålig förlorare” uppdrag: om nu Ryssland inte går att besegra militärt så kan NATO ändå urinera på segerparaden genom att skapa en kärnkraftskatastrof liknande den som drabbade världen med Tjernobyl våren 1986.

Obehagligt som det scenariot kan te sig för Europa, förblir en annan geografisk verklighet att USA ligger på tryggt avstånd på andra sidan en ocean.

Ett annat sätt krigföringen förändrats, efter det amerikanska övertagandet, synes vara en övergång till mer offensiva operationer – nu senast vad som kan vara en framgångsrik attack på en rysk flottbas på Krimhalvön, i vilken åtta flygplan sägs ha förstörts.[6]

Händelsen kan ses som ett förstärkt eko av den av USA dirigerade framgångsrika lönnmordskampanjen mot ryska generaler i Donbass under våren och sommaren.[7]

Inspirerande, för Väst, som förstörelsen av flygplan på en rysk flottbas på ryskt territorium kan vara i det korta perspektivet, är frågan hur Moskva ser på situationen.

Hittills har Ryssland förnekat att en attack mot militärflygfältet Saky på Krim ens skulle ha ägt rum, utan menar att det handlat om en explosion i ett ammunitionsförråd.

Eftersom Ukraina, här definierat som ett självständigt land med en egen militär, inte längre existerar (mer än som namnet på en europeisk krigsskådeplats), är frågan hur Rysslands svar på fortsatt amerikansk intensifiering av kriget kan se ut.

För drygt två månader sedan varnade USA:s tidigare utrikesminister Henry Kissinger för att om konflikten i Ukraina inte lösts innan augusti 2022, kan den sluta i katastrof.[8]

Det finns fler sett att genomföra en attack med kärnvapen.

En metod är kärnvapenrobotar.

En annan att bomba civila kärnkraftverk.

Om den amerikanska aktiviteten börjar upplevas som ett extensiellt hot mot den Ryska Federationen, tillåter Rysslands nuvarande kärnvapendoktrin användandet av atomvapen.[9]

Text: Kristoffer Hell, författare till boksviten “Västs Mörka Hjärta: 9/11, Geopolitisk terrorism & Globaliseringsagendan”, “Demokrati till Döds – Sveriges väg in i den globala diktaturen” och “Covid 1984”

Referenser


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Att globalism står mot nationalism borde vid det här laget vara allmän kunskap idag. Ryssarna har naturligtvis hela tiden tagit höjd för att en militär konfrontation med väst kommer bli oundvikligt i takt med NATOs utvidgning. Ett tema i min artikel om strategier i krig: https://newsvoice.se/2022/03/erik-forsman-analyserar-strategier-i-ukrainakriget/ som än så länge står sig ganska väl, är att genom Rysslands anfalla på Ukraina så har Ryssland hela tiden varit medveten om att NATO/USA skulle pumpa in vapen, ekonomiska medel, rådgivare osv vilken leder till att NATOs militära kapacitet avslöjas. NATO har mer eller mindre tömt sina lager nu. Kriget kommer förr eller senare att gå Ryssland väg. Ryssland har med andra ord synat västalliansen. Ryssland därför inte satt in senaste vapenteknologin: flottan är till exempel inte aktiverats ej heller Ryssland massiva flygvapen utan man använder föråldrad artilleri, om än i massiv skala. Gissar att detta var en strategi, att testa NATOs försvarsförmåga och göra dett med gamla och föråldrade vapensystem. Svaret har alla fått nu. De europeiska länderna är inte så värst intresserade länge, detta då sanktionerna tagit så hårt. Kvar är USA ensamt, NATOs står nu naken fritt för alla att beskåda. Inom en snar framtid kommer fredsförhandlingar, och dessa kommer att ske på Rysslands villkor – det är
  NATOs förödmjukelse man vill skjuta upp så långt de går.

 • Att globalism står mot nationalism borde vid det här laget vara allmän kunskap idag. Ryssarna har naturligtvis hela tiden tagit höjd för att en militär konfrontation med väst kommer bli oundvikligt i takt med NATOs utvidgning. Ett tema i min artikel om strategier i krig: https://newsvoice.se/2022/03/erik-forsman-analyserar-strategier-i-ukrainakriget/ som än så länge står sig ganska väl, är att genom Rysslands anfalla på Ukraina så har Ryssland hela tiden varit medveten om att NATO/USA skulle pumpa in vapen, ekonomiska medel, rådgivare osv vilken leder till att NATOs militära kapacitet avslöjas. NATO har mer eller mindre tömt sina lager nu. Kriget kommer förr eller senare att gå Ryssland väg. Ryssland har med andra ord synat västalliansen. Ryssland därför inte satt in senaste vapenteknologin: flottan är till exempel inte aktiverats ej heller Ryssland massiva flygvapen utan man använder föråldrad artilleri, om än i massiv skala. Gissar att detta var en strategi, att testa NATOs försvarsförmåga och göra dett med gamla och föråldrade vapensystem. Svaret har alla fått nu. De europeiska länderna är inte så värst intresserade länge, detta då sanktionerna tagit så hårt. Kvar är USA ensamt, NATOs står nu naken fritt för alla att beskåda. Inom en snar framtid kommer fredsförhandlingar, och dessa kommer att ske på Rysslands villkor – det är
  NATOs förödmjukelse man vill skjuta upp så långt de går.

 • Förutom allt annat som bekräftar Ukraina’s marionettstatus så har ju dödslistan tillkommit vilket Usa tagit upp utan att kritisera det.
  Dödslistan är därför Usas dödslista mot Europeer.
  Det är Usa som bär ansvar för att ett antal personer i väst nu står inför risk att bli lönnmördade.
  Även en svensk författare och bloggare har uttalat sig mordiskt mot ryssar.
  Senare rensade han bort det hotfulla men 9 maj stod det på hans blogg:

  “Idag går ryssarna ut för att ”fira”. Vad är det noga räknat de ska fira? Segern över fascismen eller fascismens seger?
  Varje ryss bör nog snart se sig över axeln.
  Den dagen kommer då ryssar mördas runt om i världen för att de gav Putin grönt ljus.
  Varje ryss som spelar med i hans smutsiga spel bör ställas till svars, precis som varje tysk ställdes till svar för sin medverkan i Hitlers illdåd.”

  Usa är även medansvariga för att såna som den författaren har blivit gravt hjärntvättade till att heja på Usa’s verkliga fascism.
  Usas mediainflytande är dödligt!

 • Förutom allt annat som bekräftar Ukraina’s marionettstatus så har ju dödslistan tillkommit vilket Usa tagit upp utan att kritisera det.
  Dödslistan är därför Usas dödslista mot Europeer.
  Det är Usa som bär ansvar för att ett antal personer i väst nu står inför risk att bli lönnmördade.
  Även en svensk författare och bloggare har uttalat sig mordiskt mot ryssar.
  Senare rensade han bort det hotfulla men 9 maj stod det på hans blogg:

  “Idag går ryssarna ut för att “fira”. Vad är det noga räknat de ska fira? Segern över fascismen eller fascismens seger?
  Varje ryss bör nog snart se sig över axeln.
  Den dagen kommer då ryssar mördas runt om i världen för att de gav Putin grönt ljus.
  Varje ryss som spelar med i hans smutsiga spel bör ställas till svars, precis som varje tysk ställdes till svar för sin medverkan i Hitlers illdåd.”

  Usa är även medansvariga för att såna som den författaren har blivit gravt hjärntvättade till att heja på Usa’s verkliga fascism.
  Usas mediainflytande är dödligt!

 • Igår stötte jag på en viss kändis bror, som jag ibland möter under promenader. Han är mycket allmänbildad, begåvad, påläst och tycks följa åtminstone vanlig media noga, Twitter osv. Vi brukar ha lättsamma samtal men igår skar det sig. Ganska länge uppehöll han sig vid hur Ryssland beter sig, att det skulle varit en tidsfråga innan de gav sig på Georgien med flera tidigare sovjetstater, hur de ljög och Nato minsann var räddaren i nöden. Han fortsatte lovorda statsministern och Natoanslutningen mm.

  Har du hört talas om WEF, frågade jag. Här tycks vi ha en konspirations-teoretiker, menade han och bullrade på. Har du inte funderat över hur konspirationsteorier ofta blir vedertagen fakta, kontrade jag. Men han tyckte sig känna igen mönstret, hur konspirationsteoretiker tycks vara programmerade och kunde inte tänka självständigt…det är precis tvärtom, sa jag, och menade att han raljerade och var inskränkt. Här började det hetta till men ett gäng dök upp som han kände och då passade jag på att tacka för mig när samtalet blev avbrutet.

  Men den lilla historien belyste jag det som många är med om, hur polariserade vi blir i denna tid. Det handlar inte så mycket om sakfrågor i sig utan snarare skilda medvetenhetsnivåer. Kändisbrorsan är definitivt begåvad över genomsnittet men i sin lilla box kan han bara ta in det som motsvarar den nivå han befinner sig på. Han anser jag är en naiv konspirationsteoretiker som inte ser verkligheten och jag har har en liknande uppfattning om honom. För ett antal år sedan, då jag ännu inte greppat omfattningen på hur manipulerade vi är, skulle vi bara dunkat varandras ryggar.

  Det är här vi står idag och det är därför världen blir allt mer bisarr, tillskruvat mörkare och skälet är att fler behöver vakna upp, bli medvetna och därmed kan vi ruska av oss det mörka gardet som infiltrerar kollektivet.

 • Liz Truss, den galna kvinnan i London är helt inne på linjen att starta kärnvapenkrig. Fast när bomben som kommer att jämna London med marken är på väg har Truss redan för länge sedan krupit ner i skyddsrummet eller på ett plan på väg till Nya Zeeland. Men sådana “detaljer” besvärar inte den globalistiska agendans lakejer vars plan är att decimera jordens befolkning till ca 500 miljoner. Globalisterna är ju helt på det klara med sin agenda och den är på intet sätt hemlig…Påminner om Hitler som helt öppet beskrev sina planer i Mein Kampf!

 • Igår stötte jag på en viss kändis bror, som jag ibland möter under promenader. Han är mycket allmänbildad, begåvad, påläst och tycks följa åtminstone vanlig media noga, Twitter osv. Vi brukar ha lättsamma samtal men igår skar det sig. Ganska länge uppehöll han sig vid hur Ryssland beter sig, att det skulle varit en tidsfråga innan de gav sig på Georgien med flera tidigare sovjetstater, hur de ljög och Nato minsann var räddaren i nöden. Han fortsatte lovorda statsministern och Natoanslutningen mm.

  Har du hört talas om WEF, frågade jag. Här tycks vi ha en konspirations-teoretiker, menade han och bullrade på. Har du inte funderat över hur konspirationsteorier ofta blir vedertagen fakta, kontrade jag. Men han tyckte sig känna igen mönstret, hur konspirationsteoretiker tycks vara programmerade och kunde inte tänka självständigt…det är precis tvärtom, sa jag, och menade att han raljerade och var inskränkt. Här började det hetta till men ett gäng dök upp som han kände och då passade jag på att tacka för mig när samtalet blev avbrutet.

  Men den lilla historien belyste jag det som många är med om, hur polariserade vi blir i denna tid. Det handlar inte så mycket om sakfrågor i sig utan snarare skilda medvetenhetsnivåer. Kändisbrorsan är definitivt begåvad över genomsnittet men i sin lilla box kan han bara ta in det som motsvarar den nivå han befinner sig på. Han anser jag är en naiv konspirationsteoretiker som inte ser verkligheten och jag har har en liknande uppfattning om honom. För ett antal år sedan, då jag ännu inte greppat omfattningen på hur manipulerade vi är, skulle vi bara dunkat varandras ryggar.

  Det är här vi står idag och det är därför världen blir allt mer bisarr, tillskruvat mörkare och skälet är att fler behöver vakna upp, bli medvetna och därmed kan vi ruska av oss det mörka gardet som infiltrerar kollektivet.

 • Liz Truss, den galna kvinnan i London är helt inne på linjen att starta kärnvapenkrig. Fast när bomben som kommer att jämna London med marken är på väg har Truss redan för länge sedan krupit ner i skyddsrummet eller på ett plan på väg till Nya Zeeland. Men sådana “detaljer” besvärar inte den globalistiska agendans lakejer vars plan är att decimera jordens befolkning till ca 500 miljoner. Globalisterna är ju helt på det klara med sin agenda och den är på intet sätt hemlig…Påminner om Hitler som helt öppet beskrev sina planer i Mein Kampf!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *