Carl Bildt kommenterar Nya Dagbladets artikel om RAND:s krossa-EU-dokument

19
Nya Dagbladet, Carl BIldt och RAND Corporation. Montage: NewsVoice
Nya Dagbladet, Carl Bildt och RAND Corporation. Montage: NewsVoice

VÄRLDEN. Nya Dagbladets artikel om ett förmodat läckt RAND Corporation-dokument har blivit en världsnyhet. ”Planerar USA Europas slut?”, skriver Wolfgang Jeschke i Paraguay som översatt artikeln till tyska. ”Det är förstås falsifierat från början till slut. Det finns ingen sådan rapport från Rand Corporation”, skriver Carl Bildt på Twitter.

De senaste fem åren har Carl Bildt arbetat som rådgivare till RAND:s europeiska division. På RAND:s webbplats stod det i januari 2016 att Bildt utsågs för att ”erbjuda nya insikter och komplettera attribut representerade av nuvarande medlemmar”, och att dessa rådgivare skulle ”ge viktig oberoende vägledning, informerad av olika erfarenheter och professionell utmärkelse”, skriver Nya Dagbladet.

Nya Dagbladets artikel om RAND, som publicerats både på svenska och engelska, har redan nått närmare 200.000 läsare världen över och fått spridning i minst 21 länder där ibland Kina, USA, Japan och Ukraina med flera.

Den ryska ambassaden i Sverige delade i lördags Nya Dagbladets artikel på sin officiella Twitter-kanal.

A top US think tank has slammed a Swedish news report which claimed that it plotted to weaken Germany and the EU by provoking Russia into attacking Ukraine”, skriver ryska Russia Today.

Läs mer: Så vill RAND Corporation krossa Europa med krig i Ukraina och stoppade energileveranser från Ryssland

RAND-rapporten som NewsVoice OCR-skannade handlar om hur en amerikansk tankesmedja med nära relation till makten i Washington i januari 2022 verkade ha planetat hur den europeiska ekonomin ska knäckas genom att provocera fram krig i Ukraina med en beräknad och katastrofal energikris som följd.

“Det har briserat som en bomb i det internationella geopolitiska debattlandskapet”, skriver Nya Dagbladet.

Debatten om Washingtons utnytjande av Europa som proxy för att angripa Ryssland har fått ny energi. Det sker i realtid och det rapporteras vinklat och dagligen om i systemmedierna som valt att inta NATO:s och EU:s position som deltagare i ett avancerat hybridkrig mot Ryssland. 

Nya Dagbladet följer upp turbulensen:

Den virala spridningen på Twitter kan följas här.

Text: NewsVoice

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

19 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Erik Forsman
24 september 2022 kl 10:29

Hur skulle altmedia agera om Carl blir utrikesminister som det ryktas om? Hur tänker moderaterna här och SD? Beakta hans affärer i Lundin oil. Företagets agerande i Sudan? Carl var betald lobbyist åt Bush före kriget mot Saddam. Carl hade aktier i amerikansk vapen- och – porrindustri. Hans barnflicka betala inte skatt osv. Småfrågor i vårt värld.

Carl är expert på att trolla upp journalister, men fruktar omvänt altmedia som har helt andra ingångar då han sitter värd i mer eller mindre samtliga av utomdemokratiska tankesmedjor som finns plus lite till samt medlem i committed 400.

Många har försökt kartlägga Carls metoder att hantera journalister här är några: 

1) Hitta de små felen. 
Uttrycker sig reportern vagt i en fråga, glöms någon fakta bort eller blir något årtal fel? Carl börjar då orera till lika briljera genom att påpeka och förstora felet. Det spelar det ingen roll hur banal felet är. Journalisten bir här fake news desinformatör. Till slut har reportern glömt sakfrågan.

2) Ta med assistenter. 
Dessa ska under hela intervjun antecknar, stirrar ut och kommer med små påpekanden. Alla härskartekniker som finns står inte Carl för utan det gör hans hantlangare.

3) Avbryt. 
Ett fnys, ett skratt eller arg blick fungerar bra i etermedier: “Det där vet du mycket lite om”. “Nu ska jag förklara för dig”. Carl talar sakta. Betonar varje stavelse. Tittarna får en känsla av att journalisten inte är värdig uppdraget. 

5) Bestämma frågan.
Journalister väver ibland in värdeord, ställer två frågor i en. Ett värdeord öppnar för ifrågasättande. Två frågor gör det lättare att hitta enkla lösningar och i faktaströmmen. Carl Bildt ler alltid.

Torbjörn Sassersson red.
Reply to  Erik Forsman
24 september 2022 kl 13:09

Några ytterligare härskartekniker: jag dammar här med av Skeptikerskolan, konsten att bli ett debattarsle: https://skeptikerskolan.se/

Staffan
Staffan
Gäst
23 september 2022 kl 21:15

Carl Bildt får Quisling att framstå som en hyvens kille!

Å. Södergren
Å. Södergren
Gäst
20 september 2022 kl 09:58

Calle 500%, 1992, när Sveriges sparare skinnades på sparkapitalet.
Är han trovärdig på någon punkt?

Andreas
Andreas
Gäst
20 september 2022 kl 00:49

Intressant att MSM tar upp denna rapport i det avseendet att de borde vara mer slipade än så. Givetvis förnekas rapporten som verklig från RAND men riktar ändock uppmärksamheten mot ett tänkbart scenario vilket kan väcka en del halvslumrande människor med det faktum att: “Where attention goes, energy flows”…

Erik Forsman
Reply to  Andreas
20 september 2022 kl 08:03

Absolut Andreas.

Jag skulle påstå att detta är rysk propaganda när den är som bäst. Ska man förstå något bör man börja från grunden, som med allt annat man vill förstå: matematik, mekanik osv. Rysk propaganda är vida överlägsen den i väst. Propaganda handlar i grunden om budskap som målet för utspelen inte kan värja sig emot. Det handlar alltså i förta hand inte om vad som är sant eller inte sant som stollarna på Myndigheten för Psykologiskt Försvars tycks tro, utan om påverkan. Vad påverka oss mest? Tänk efter ordentligt nu. Sanningen eller idé om sanningen eller hur? Alla vet att det ligger något i detta och detta “detta” är vad Carl Bildt förnekar som gör att budskapet baklänges förstärks och blir 100 procent sant i våra hjärnor, vilket det kanske inte är. Väst hjälper alltså den Ryska propagandan att bli så effektiv som den är. Detta kallas för reflexiva verklighet – allt är möjligt, men inget är sant! Sanningen uppstår i våra hjärnor mellan två ståndpunkter vi tvings välja mellan.

petergrfstrm
petergrfstrm
Gäst
Reply to  Erik Forsman
20 september 2022 kl 10:12

Det är kanske USA själva som spridit dokumentet för att snabbt kunna dementera just den källan.
Fullt medvetna om att dess påståenden stämmer alltför väl.
Ryssland har inget intresse av att rehabilitera RAND vilket ju vore förutsägbart om det var en rysk psyop som kunde avfärdas.

Benny A
Benny A
Gäst
19 september 2022 kl 23:35

Carl Bildt borde deporteras till hans uppdragsgivare i USA. Han arbetar inte för svenska intressen och har vi otur blir han återigen utrikesminister.

Erik Forsman
19 september 2022 kl 22:05

Bra av Nya Dagbladet. Hoppas maktens skakas i sina grundvalar av avslöjandet. 

Erik Forsman
19 september 2022 kl 22:03

“Det finns ingen sådan rapport från Rand Corporation skriver Carl Bildt på Twitter”.

Hur vet han det då?

Erik Forsman
Reply to  Erik Forsman
20 september 2022 kl 09:04

För att kunna uttala sig med absolut vishet so han här gör, så bör alltså karln känna till varenda papper som någonsin skrivits och valsat runt inom organisationen. Här erkänner graden av hans egen betydelse för organisationen som i sin tur bevisar hur insyltad han är. I stället för att säga: “jag känner inte till rapporten” underförstått den kan ha förekommit, men då skett utan hans vetskap. Men den typen av uttalade helgarderar han sig från eventuella tveksamheter och tar samtidigt avstånd från allt som kan tänkas vara komprometterade för verksamheten och i förlängningen även han själv vilket skulle varit betydligt smartare. 

Det som ligger i fatet för Bildt är hans enorma EGO – han måste tvångsmässigt alltid associera sig med det som är stort och viktigt vilket också bekräftas av Wikileakläckan: alla narcissister vill framstå som större och viktigare än vad de i själva verket är: “a mid size dog with a big dog’s attitude”. Rådet Bush den yngre fick var att låtsas vara imponerad av Bildt, vilket är precis rätt sätt att trolla upp en narcissist på.

Sten B
Sten B
Gäst
19 september 2022 kl 21:35

Bildt är Bilderbergare och det lämnar fältet öppet för precis vad som helst. Hans dementi är fullständigt ointressant och Bildtligt talat borde han få sig ett nackskott.

Det enda vettiga som kan sättas i samband med Carl Bildt är detta men det är inte hans förtjänst:
Robert Gustafsson och Bosse Parnevik som Carl Bildt och Ingvar Carlsson – YouTube

Last edited 4 månader sedan by Sten B
stig lönnqvist
stig lönnqvist
Gäst
19 september 2022 kl 21:16

Även om man är helt ointresserad av världshändelser, så bör man se att det är precis vad som håller på att ske, vad som rapporten säger.
Ingen kan säga att det inte pågår ett krig i ukraina, ingen kan påstå att det går bra för eu. Tyskland är motorn i eu.
Det “råkade bara bli såhär”.
Oberoende vem som skrivit rapporten, så har det blivit så som rapporten säger.

Janne Viking
Janne Viking
Gäst
19 september 2022 kl 21:06

Rand rapporten är från 2019 och finns att ladda ner på deras hemsida…
https://www.rand.org/pubs/research_briefs/RB10014.html

petergrfstrm
petergrfstrm
Gäst
Reply to  Janne Viking
20 september 2022 kl 10:18

Det var nog denna senare som dementerades av Bildt
https://newsvoice.se/wp-content/uploads/2022/09/RAND-Ukraina-2022.pdf

Josef Persson
Josef Persson
Gäst
19 september 2022 kl 20:25

En av de absolut fulaste fiskarna i den djupa statens mörka abyss!

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/A2x0kM/georgisk-ex-minister-carl-bildt-ar-korrupt

https://www.friatider.se/carl-bildts-pr-byr-f-r-ny-sverigechef

https://dagensopinion.se/veckans-brief/artikel/carl-bildt-hyr-in-sig-pa-pr-byra/

Vilken rutten “PR byrå” eller globalist smedja har gode Calle inte suttit i?
KREAB var för övrigt PR byrån som folkmördarna tog in för att “vaccinera mot myter” med farligheten av strålning åt Strålsäkerhetsmyndigheten.

Surströmming är väl en angenäm upplevelse jämfört med stanken från Calle.

Magnus
Magnus
Gäst
19 september 2022 kl 17:45

Skrattretande när mannen som sitter med flest fingrar i syltburken dementerar det han är med om att skapa. Tillåt mig le

Jan Norberg
Reply to  Magnus
19 september 2022 kl 18:10

Calle Bildt, borde åtalas för landsförräderi och dömas till livstid internering i ett Afghanskt fängelse.