Så vill RAND Corporation krossa Europa med krig i Ukraina och stoppade energileveranser från Ryssland

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 14 september 2022
- Torbjörn Sassersson red.
Temabild: Fattidom. Foto: Halfpoint. Licens: Elements.envato.com

VÄRLDEN. Nya Dagbladet publicerar vad som kan vara USA:s hemligstämplade planer för att krossa EU:s ekonomi med ett krig i Ukraina och en framkallad energikris. Dokumentet från RAND Corporation som är daterat till januari 2022 uppger att insatser i Ukraina tvingar in Ryssland i kriget och att Europa sänks genom stoppade energileveranser.

Målsättningen enligt dokumentet är att införa ett väl förberett sanktionspaket som oundvikligen leder till ekonomisk kollaps i EU, att 9000 miljarder dollar flödar till USA och att välutbildade europeiska ungdomar tvingas att emigrera till USA. Huvudmålet är att splittra Europa och i synnerhet Tyskland och Ryssland genom att få nyttiga idioter i politiken att stoppa ryska energileveranser till kontinenten.

NewsVoice publicerade 2014 ett annat påstått läckt dokument från RAND Corporation som handlade om hur Ukraina skulle attackeras och allt ryskt motstånd knäckas. Det hemligstämplade memot läckte ut till internet den 3 juli 2014 och RT.com var det första internationella mediet som publicerade det. NewsVoice publicerade i sin tur originaldokumentet i textformat.

RAND Corporation svarade den 7:e juli 2014 med en dementi gällande dokumentets äkthet med orden:

“Some media outlets have circulated a memo purportedly prepared by the RAND Corporation regarding military operations in eastern Ukraine. RAND has produced no such document.”

I den senaste påstådda läckan framkommer eventuellt betydligt värre information ur ett europeiskt perspektiv.

Prenumerera på NewsVoice - Få mail när vi publicerat nya artiklar
Loading

Krossa Europa med Ryssland – stärk USA

Isac Boman skriver att tankesmedjan RAND, med en budget på 350 miljoner dollar, har det officiella syftet att “förbättra politik och beslutsfattande genom efterforskning och analys”. RAND är nära kopplad till det amerikanska försvarsdepartement och ökänt för att ha tagit fram militärstrategier under det förra kalla kriget.

Enligt dokumentet är syftet att försvaga Tyskland och stärka USA för att det finns ett akut behov att upprätthålla den amerikanska ekonomin och särskilt banksystemet. Enligt RAND är Tysklands ökande oberoende (från USA) ett stort problem.

“The major obstacle to it is growing independence of Germany. Although it still is a country with limited sovereignty, for decades it has been consistently moving toward lifting these limitations and becoming a fully independent state. This movement is slow and cautious, but steady. Extrapolation shows that the ultimate goal can be reached only in several decades. However, if social and economic problems in the United States escalate, the pace could accelerate significantly.

An additional factor contributing to Germany’s economic independence is Brexit. With the withdrawal of the UK from the EU structures, we have lost a meaningful opportunity to influence the negotiation of cross-governmental decisions.”

Dokumentet tycks avslöja Washingtons rädsla för att de stora EU-staterna ska bli en starkare konkurrent gentemot USA.

“It is fear of our negative response which by and large determines the relatively slow speed of those changes. If one day we abandon Europe, there will be a good chance for Germany and France to get to a full political consensus. Then, Italy and other Old Europe countries – primarily the former ECSC members – may join it on certain conditions. Britain, which is currently outside the European Union, will not be able to resist the pressure of the Franco-German duo alone. If implemented, this scenario will eventually turn Europe into not only an economic, but also a political competitor to the United States.”

RAND-dokumentet uppger att ett sätt att knäcka EU-ekonomin är att stoppa energiflödet från Ryssland.

“Halting Russian supplies can well create a systemic crisis that would be devastating for the German economy and, indirectly, for the entire European Union.

The French energy sector could also soon begin to experience heavy problems. The predictable stop of Russian-controlled nuclear fuel supplies, combined with the unstable situation in the Sahel region, would make French energy sector critically dependent on Australian and Canadian fuel.”

RAND skriver att Ukrainakriget bör involvera både Tyskland och Ryssland i kriget och på var sin sida med syftet att strypa energiflödet till Tyskland och samtidigt skylla på Ryssland.

“Thanks to our precise actions, it has been possible to block the commissioning of the Nord Stream 2 pipeline, despite the opposition of lobbyists from the steel and chemical industries. However, the dramatic deterioration of the living standards may encourage the leadership to reconsider its policy and return to the idea of European sovereignty and strategic autonomy.

The only feasible way to guarantee Germany’s rejection of Russian energy supplies is to involve both sides in the military conflict in Ukraine. Our further actions in this country will inevitably lead to a military response from Russia. Russians will obviously not be able to leave unanswered the massive Ukrainian army pressure on the unrecognized Donbas republics.

That would make possible to declare Russia an aggressor and apply to it the entire package of sanctions prepared beforehand.”

De gröna partierna porträtteras som nyttiga idioter för att krossa EU.

“The prerequisite for Germany to fall into this trap is the leading role of green parties and ideology in Europe. The German Greens are a strongly dogmatic, if not zealous, movement, which makes it quite easy to make them ignore economic arguments.”

“Thus, it will be enough to quickly form the media image of Putin’s aggressive war to turn the Greens into ardent and hardline supporters of sanctions, a ‘party of war’. It will enable the sanctions regime to be introduced without any obstacles.”

Den tyska industrin ska malas ner och euron ska renderas “toxisk”.

“A reduction in Russian energy supplies – ideally, a complete halt of such supplies – would lead to disastrous outcomes for German industry. The need to divert significant amounts of Russian gas for winter heating of residential and public facilities will further exacerbate the shortages.

Lockdowns in industrial enterprises will cause shortages of components and spare parts for manufacturing, a breakdown of logistic chains, and, eventually, a domino effect. A complete standstill at the largest in the chemical, metallurgical, and machine-building, plants is likely…”

“The euro will inevitably, and most likely irreversibly, fall below the dollar. A sharp fall of euro will consequently cause its global sale. It will become a toxic currency, and all countries in the world will rapidly reduce its share in their forex reserves.”

Levnadsstandarden i Tyskland och EU sänks till botten vilket kommer att leda till en migration av välutbildad ungdom till USA samtidigt som USA:s omvänt stärks upp med triljardbelopp.

“Mother inevitable consequence of a prolonged economic recession will be a sharp drop in living standards and rising unemployment (up to 200,000-400,000 in Germany alone), which will entail the exodus of skilled labour and well-educated young people. There are literally no other destinations for such migration other than the United States today.”

“In the medium term (4-5 years), the cumulative benefits of capital flight, re-oriented logistical flows and reduced competition in major industries may amount to USD 7-9 trillion.”

NewsVoice har inte kunnat fastställa RAND-dokumentets äkthet. Dokumentet kommer sannolikt att pekas ut som ett påverkansförsök fråm Kreml via NewsVoice och Nya Dagbladet med syftet att splittra Europa.

Sammanställning: Torbjörn Sassersson | Källor: påstått dokument från RAND Corporation

Läs det OCR-rekonstruerade dokumentet i sin helhet (PDF)

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • För att tjäna pengar måste man ha en marknad. Europa har hittills varit en utmärkt marknad. Vad är då vitsen med att “krossa” denna marknad? En monopolist som “krossar” sina konkurrenter får rimligen mindre marknad. J<g hänger inte riktigt med.

  • Joodå Tege, det finns en logik.

   De här banditerna jobbar on long range basis, över flera generationer (om en generation är 25-30 år, så tyar de i 8 generationer, lätt). Idag har två klaner ‘genererat’ motsvarande (i alla tillgångsslag) mll 5-10 quadriljoner kr. Detta räcker för att släcka ned alla länder, och sedan genomföra det totalitära maktförsöket. Det är det som nu sker i väst. Jag vet att det låter fånigt men tyvärr, det är nu en strid på kniven.

   Vidare tillåter de inga andra att bli quadriljonärer, eftersom de slår till mot att alla uppkomlingar; är det inte medelklassen så är det inom deras egna träskmaffialed. Ja de tillhör det absoluta bottenträsket av varelsestrukturen, de är aabsolut ingen eljiit utan bara en ‘elit’, precis som deras stooges till ‘politiker’ som bara är kanonmat för ‘eliten’

  • Jag håller med dig. Jag kan inte förstå vad USA skulle tjäna på att ruinera EU. Efter första världskriget isolerade sig USA från Europa. Det bidrog till depressionen och nazismen. Efter andra världskriget fördes en annan politik.

 • För att tjäna pengar måste man ha en marknad. Europa har hittills varit en utmärkt marknad. Vad är då vitsen med att “krossa” denna marknad? En monopolist som “krossar” sina konkurrenter får rimligen mindre marknad. J<g hänger inte riktigt med.

  • Joodå Tege, det finns en logik.

   De här banditerna jobbar on long range basis, över flera generationer (om en generation är 25-30 år, så tyar de i 8 generationer, lätt). Idag har två klaner ‘genererat’ motsvarande (i alla tillgångsslag) mll 5-10 quadriljoner kr. Detta räcker för att släcka ned alla länder, och sedan genomföra det totalitära maktförsöket. Det är det som nu sker i väst. Jag vet att det låter fånigt men tyvärr, det är nu en strid på kniven.

   Vidare tillåter de inga andra att bli quadriljonärer, eftersom de slår till mot att alla uppkomlingar; är det inte medelklassen så är det inom deras egna träskmaffialed. Ja de tillhör det absoluta bottenträsket av varelsestrukturen, de är aabsolut ingen eljiit utan bara en ‘elit’, precis som deras stooges till ‘politiker’ som bara är kanonmat för ‘eliten’

  • Jag håller med dig. Jag kan inte förstå vad USA skulle tjäna på att ruinera EU. Efter första världskriget isolerade sig USA från Europa. Det bidrog till depressionen och nazismen. Efter andra världskriget fördes en annan politik.

 • Det här är inget som förvånar öht. Likväl är det smått chockerande, hur en liten tight grupp kan sitta 24/7 och planera illdåd mot världsbefolkningen; rand, wef, cfr, trilaterala kommissionen, romklubben, bilderggruppen, alla har dom förgreningar till de två och desamma klanerna. How come..jo därför det är de enda två släkterna som är quadriljonärer (10 upph t. 15nollor i kr räknat). De äger rubbet på västra halvklotet, inkluderat de uppräknade orgnisationerna, företag, centralbanker samt är samtliga av dess medlemmar också ägda av dom. Att säga att dessa två klaner spelar en marginell roll i den rådande världsoutvecklingen, är som att säga att spindeln spelar en marginell roll i spindelväven. I övr vill jag inte jämföra med spindlar el för den delen andra djur el insekter, med de nämnda entiterna, då jag håller alla djur och insekter för något mkt högre än de mordiska intrigmakarna och lowlifen

 • Det här är inget som förvånar öht. Likväl är det smått chockerande, hur en liten tight grupp kan sitta 24/7 och planera illdåd mot världsbefolkningen; rand, wef, cfr, trilaterala kommissionen, romklubben, bilderggruppen, alla har dom förgreningar till de två och desamma klanerna. How come..jo därför det är de enda två släkterna som är quadriljonärer (10 upph t. 15nollor i kr räknat). De äger rubbet på västra halvklotet, inkluderat de uppräknade orgnisationerna, företag, centralbanker samt är samtliga av dess medlemmar också ägda av dom. Att säga att dessa två klaner spelar en marginell roll i den rådande världsoutvecklingen, är som att säga att spindeln spelar en marginell roll i spindelväven. I övr vill jag inte jämföra med spindlar el för den delen andra djur el insekter, med de nämnda entiterna, då jag håller alla djur och insekter för något mkt högre än de mordiska intrigmakarna och lowlifen

 • USA, WEF, den djupa staten, olika beteckningar för samma kraft. Uppgifterna i artikeln är säkerligen med sanningen överensstämmande rörande det egentliga syftet med kriget i Ukraina, energikriser, inflation osv. Få väck alla korrumperade politiker och avlägsna maktstrukturerna i mainstream media så får vi korten på bordet och tolkade för vad det är.

  • .” Få väck alla korrumperade politiker ”
   kan vi tro på någon förbättring med Bilderbergarna Kristersson och Bildt på väg att bilda regering, och den skallige lurande i buskarna.Tre korrumperade globalistfrämjare.

 • Jag såg ett klipp på nätet där höga politiker från USA talar (i Ukraina? Och med ukrainsk militär ev) om att det de gör i Ukraina är att provocera ryssen, och som mål i sig. Har jag för mig. Samt verkade som klippet hade några år på nacken

 • USA, WEF, den djupa staten, olika beteckningar för samma kraft. Uppgifterna i artikeln är säkerligen med sanningen överensstämmande rörande det egentliga syftet med kriget i Ukraina, energikriser, inflation osv. Få väck alla korrumperade politiker och avlägsna maktstrukturerna i mainstream media så får vi korten på bordet och tolkade för vad det är.

  • .” Få väck alla korrumperade politiker ”
   kan vi tro på någon förbättring med Bilderbergarna Kristersson och Bildt på väg att bilda regering, och den skallige lurande i buskarna.Tre korrumperade globalistfrämjare.

 • Van der Leyen’s familj lär ha intressen i vaccinindustrin. Det skulle ju kunna vara av intresse för utpressning av henne personligen och kanske även de övriga europeiska förrädarna och europeiska företag.
  Först lockade anglosaxerna in alla i vaccin-fållan och det gav mycket pengar till deras kumpaner i EU.
  Lagom långt senare(!) plockade USA fram negativa data i mängder.
  Det innebar kanske att USA då, (som dom planerat redan från början?) hade bevis mot sina hantlangare i EU som dom nu hotar med, samtidigt som dom känner sig så säkra om den egna makten på hemmaplan att dom inget behöver frukta för egen del.

 • Ett till illustrerande uttalande av Michael Hudson från juni
  i svensk övers;

  “Under många decennier har amerikansk diplomati blandat sig i europeisk och japansk intern politik och sponsrat pro-nyliberala tjänstemän i regeringsledarskap.
  Dessa tjänstemän känner att deras öde (och även deras personliga politiska förmögenheter) är nära allierade med USA:s ledarskap.
  Samtidigt har europeisk politik nu i princip blivit Nato-politik som styrs av USA.”

  https://michael-hudson.com/2022/06/ukraine-a-trojan-for-germanys-us-dependence/

 • America’s Real Adversaries Are Its European and Other Allies
  February 11, 2022 By Michael HUDSON
  The U.S. aim is to keep them from trading with China and Russia
  https://strategic-culture.org/news/2022/02/11/america-real-adversaries-its-european-and-other-allies/

  America Defeats Germany for the Third Time in a Century
  March 1, 2022 By Michael HUDSON
  How the MIC, OGAM and FIRE Sectors Conquered NATO
  https://strategic-culture.org/news/2022/03/01/america-defeats-germany-for-third-time-in-century/

  Michael Hudson skrev även i januari om detta tema så han hade antagligen läst RANDs rapport

  Lägg märke till hur många bland gräsrotskommentatorer som är kritiska mot det som händer med Europa utan att rikta udden mot USA utan i stället mot deras nyttiga idioter här.
  USA har totalt misslyckats med att stärka sin innovativa klass på hemmaplan och nu vill dom tömma EU på begåvningar genom att förstöra allt här.

  I stället för att se det orsakssammanhanget låter somliga sprida uppmaningen ‘flytta medans du kan’ och liknande.
  Precis det som USA strävar efter!
  Felet är inte att Europeer samarbetar utan att dom är infiltrerade av anglosaxiska imperiet och låter USA CIA tillsätta/träna sina hejdukar på höga poster här och styr medierna.
  Allt till USAs fördel och Europas nackdel.
  Genom att enbart kritisera ‘det korkade vänster-blocket’ och liknande men hålla tyst om USA förstör vi själva Europa!

 • Jag såg ett klipp på nätet där höga politiker från USA talar (i Ukraina? Och med ukrainsk militär ev) om att det de gör i Ukraina är att provocera ryssen, och som mål i sig. Har jag för mig. Samt verkade som klippet hade några år på nacken

 • Van der Leyen’s familj lär ha intressen i vaccinindustrin. Det skulle ju kunna vara av intresse för utpressning av henne personligen och kanske även de övriga europeiska förrädarna och europeiska företag.
  Först lockade anglosaxerna in alla i vaccin-fållan och det gav mycket pengar till deras kumpaner i EU.
  Lagom långt senare(!) plockade USA fram negativa data i mängder.
  Det innebar kanske att USA då, (som dom planerat redan från början?) hade bevis mot sina hantlangare i EU som dom nu hotar med, samtidigt som dom känner sig så säkra om den egna makten på hemmaplan att dom inget behöver frukta för egen del.

 • Ett till illustrerande uttalande av Michael Hudson från juni
  i svensk övers;

  “Under många decennier har amerikansk diplomati blandat sig i europeisk och japansk intern politik och sponsrat pro-nyliberala tjänstemän i regeringsledarskap.
  Dessa tjänstemän känner att deras öde (och även deras personliga politiska förmögenheter) är nära allierade med USA:s ledarskap.
  Samtidigt har europeisk politik nu i princip blivit Nato-politik som styrs av USA.”

  https://michael-hudson.com/2022/06/ukraine-a-trojan-for-germanys-us-dependence/

 • America’s Real Adversaries Are Its European and Other Allies
  February 11, 2022 By Michael HUDSON
  The U.S. aim is to keep them from trading with China and Russia
  https://strategic-culture.org/news/2022/02/11/america-real-adversaries-its-european-and-other-allies/

  America Defeats Germany for the Third Time in a Century
  March 1, 2022 By Michael HUDSON
  How the MIC, OGAM and FIRE Sectors Conquered NATO
  https://strategic-culture.org/news/2022/03/01/america-defeats-germany-for-third-time-in-century/

  Michael Hudson skrev även i januari om detta tema så han hade antagligen läst RANDs rapport

  Lägg märke till hur många bland gräsrotskommentatorer som är kritiska mot det som händer med Europa utan att rikta udden mot USA utan i stället mot deras nyttiga idioter här.
  USA har totalt misslyckats med att stärka sin innovativa klass på hemmaplan och nu vill dom tömma EU på begåvningar genom att förstöra allt här.

  I stället för att se det orsakssammanhanget låter somliga sprida uppmaningen ‘flytta medans du kan’ och liknande.
  Precis det som USA strävar efter!
  Felet är inte att Europeer samarbetar utan att dom är infiltrerade av anglosaxiska imperiet och låter USA CIA tillsätta/träna sina hejdukar på höga poster här och styr medierna.
  Allt till USAs fördel och Europas nackdel.
  Genom att enbart kritisera ‘det korkade vänster-blocket’ och liknande men hålla tyst om USA förstör vi själva Europa!

 • Oavsett falskt eller sant dokument så är det ändå konsekvensen av kriget. Europa är kriget och sanktionernas stora förlorare, särskilt Ukraina, Ryssland och Tyskland men alla länder i Europa påverkas negativt.

  USA är vinnaren på ett försvagat Europa som inte längre kan konkurrera ekonomiskt eller politiskt med USA.

  • Första världskriget, andra världskriget och detta tredje världskrig är till för att försvaga tyskland och ryssland, titta bakåt.

  • Ryssland varken är eller kommer vara en förlorare. De har både olja och gas och medborgarna kan se fram emot en varm och skön vinter.samt alla viktiga råvaror. Märkligt att du inte har insett att sanktionerna mot ryssland är verkningslösa., och att de redan har hittat nya marknader för sina råvaror

 • Oavsett falskt eller sant dokument så är det ändå konsekvensen av kriget. Europa är kriget och sanktionernas stora förlorare, särskilt Ukraina, Ryssland och Tyskland men alla länder i Europa påverkas negativt.

  USA är vinnaren på ett försvagat Europa som inte längre kan konkurrera ekonomiskt eller politiskt med USA.

  • Första världskriget, andra världskriget och detta tredje världskrig är till för att försvaga tyskland och ryssland, titta bakåt.

  • Ryssland varken är eller kommer vara en förlorare. De har både olja och gas och medborgarna kan se fram emot en varm och skön vinter.samt alla viktiga råvaror. Märkligt att du inte har insett att sanktionerna mot ryssland är verkningslösa., och att de redan har hittat nya marknader för sina råvaror

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *