Högerblocket vann valet 2022 – Magdalena Andersson avgår och vägrar samarbeta med SD

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 14 september 2022
- NewsVoice redaktion
Magdalena Andersson, 14 sep 2022. Foto: Regeringskansliet

SVERIGEVALET 2022. Magdalena Andersson avgår som statsminister, men vill stanna som partiledare för Socialdemokraterna i opposition, säger hon. Andersson har öppen dörr till alla andra partier utom SD.

https://youtu.be/0FiFueVXVI0?t=28

Under en pressträff på onsdagskvällen sa en stolt Magdalena Andersson att “vi gjort den största ökningen på 20 år. Jag är stolt och tacksam över att nästan 2 miljoner svenskar har valt att lägga sin röst på S.”

Angående att Sverigedemokraterna nu är näst största partiet i Sverige säger hon att hon vet att många svenskar känner oro, att många redan mött hat och hot. “Jag ser er oro och delar den”. Till alla de som röstat på SD är hennes kommentar att hon “förstår den oro de också känner inför de problem som finns i Sverige”.

Magdalena Andersson meddelar under pressträffen att hon avser att lämna in sitt entledigande som statsminister i morgon torsdag. Hon verkar hoppas på att Kristersson (M) inte kommer att få ihop en ny regering och har därför “dörren öppen” för M och de andra partierna utom SD.

Jimmie Åkessons tal till nationen 26 mars 2020
Jimmie Åkessons tal till nationen 26 mars 2020. Foto: Sverigedemokraterna

SD:s partiledare Jimmie Åkesson konstaterar att svenska folket röstat för ett maktskifte. Han säger till det svenska folket:

“Nu får det vara nog med den misslyckade socialdemokratiska politik som under åtta år har fortsatt leda landet i fel riktning. Det är dags att börja återuppbygga tryggheten, välfärden och sammanhållningen. Det är dags att sätta Sverige först. Sverigedemokraterna kommer att vara en konstruktiv och drivande kraft i detta arbete”

“Nu påbörjas arbetet med att göra Sverige bra igen.”

Text: NewsVoice | Källor: Regeringskansliet, Aftonbladet

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Magdalena ser vår oro och delar den men vägrar att samarbeta med SD!
  Precis lika bitter och dum i skallen som Stefan Löfven.
  När ska de växa upp….

 • Värt att notera, vem/vilka än som får “makten” så blir inte det nån skillnad….Alla partipolitiker som är med i spelet, som har det minsta “makt” är för nato med allt det innebär. Och vi tror det blir skillnad med valen, skillnaden är..nada

 • Alla partier deltog i att släppa igenom riksdagsbeslutet om att implementera Agenda 2030. Höger- eller vänstersväng på vägen dit spelar ingen större roll för slutresultatet.

 • Hycklarkärring! Hon är köpt, sitter i knät på WEF och deltar i Bilderbergarmöten och då är man garanterad ett hot mot Sverige.

  Jaha, då har den djupa staten tillsett att man även i fortsättningen ska styra i kulisserna trots WEF-sossarna inte innehar regeringsmakten. Om svensson haft en större medvetenhet hur bedragna de är hade jag vågat tro att den djupa staten förlorat greppet, men inte nu. Korruptionen är omfattande på regeringsnivå och hur ser det inte ut i departementen och på myndighetssidan? Kristersson har kanske fått liknande löften som Reinfeldt med en välbetald befattning som väntar efter att ha sänkt landet ytterligare i misär. Eller vad har man för Svarte Petter?

  Samtliga riksdagspartier har i stort följt den mörka agendan under plandemin och det lär fortsätta. Men förhoppningsvis minskar inflödet av välfärdssökare och befolkningsutbytet bromsas upp, vilket är det största hotet mot nationens överlevnad.

 • Alla politiskt meriterade tillsatta tjänstemän skall avskedas och endast åtnjuta GARANTIPENSION!
  Ansökan om s k NATO medlemsskap skall omgående dras tillbaka.

  • helt rätt, men varför pension? Tiggarruta utanför köpcenter! Förrädare skall inte ha betalt, skall betala tillbaka.
   I övrigt är nog all förvaltning med få undantag en betald valboskap? Varför en skatteförvaltning, när skatter inte är frivilliga? Vad utövar tvång? Maffia?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *