Högerblocket vann valet 2022 – Magdalena Andersson avgår och vägrar samarbeta med SD

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 14 september 2022
- NewsVoice redaktion
Magdalena Andersson, 14 sep 2022. Foto: Regeringskansliet

SVERIGEVALET 2022. Magdalena Andersson avgår som statsminister, men vill stanna som partiledare för Socialdemokraterna i opposition, säger hon. Andersson har öppen dörr till alla andra partier utom SD.

https://youtu.be/0FiFueVXVI0?t=28

Under en pressträff på onsdagskvällen sa en stolt Magdalena Andersson att ”vi gjort den största ökningen på 20 år. Jag är stolt och tacksam över att nästan 2 miljoner svenskar har valt att lägga sin röst på S.”

Angående att Sverigedemokraterna nu är näst största partiet i Sverige säger hon att hon vet att många svenskar känner oro, att många redan mött hat och hot. ”Jag ser er oro och delar den”. Till alla de som röstat på SD är hennes kommentar att hon ”förstår den oro de också känner inför de problem som finns i Sverige”.

Magdalena Andersson meddelar under pressträffen att hon avser att lämna in sitt entledigande som statsminister i morgon torsdag. Hon verkar hoppas på att Kristersson (M) inte kommer att få ihop en ny regering och har därför ”dörren öppen” för M och de andra partierna utom SD.

Jimmie Åkessons tal till nationen 26 mars 2020
Jimmie Åkessons tal till nationen 26 mars 2020. Foto: Sverigedemokraterna

SD:s partiledare Jimmie Åkesson konstaterar att svenska folket röstat för ett maktskifte. Han säger till det svenska folket:

”Nu får det vara nog med den misslyckade socialdemokratiska politik som under åtta år har fortsatt leda landet i fel riktning. Det är dags att börja återuppbygga tryggheten, välfärden och sammanhållningen. Det är dags att sätta Sverige först. Sverigedemokraterna kommer att vara en konstruktiv och drivande kraft i detta arbete”

“Nu påbörjas arbetet med att göra Sverige bra igen.”

Text: NewsVoice | Källor: Regeringskansliet, Aftonbladet


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq