Kristoffer Hell: Vilken aktör tjänar på att Nord Stream 1 och 2 sprängs?

-

ANALYS. Enligt uppgifter i flera medier och danska statsministern attackerades gasledningarna Nord Stream på danskt vatten, utanför Bornolm. Under en presskonferens i februari 2022 lovade president Joe Biden att USA med all säkerhet kommer att terminera Nord Stream om Ryssland invaderar Ukraina. Bidens uttalande dokumenterat av C-SPAN är nu ett stort geopolitiskt frågetecken.

Text: Kristoffer Hell

Förutom att titta på tillvägagångssätt och förberedelser på en snabb flykt från brottsplatsen, i vattnen utanför Bornholm, kan man även ställa frågan: Vem tjänar på detta? Vem tjänar på att Europa vintern 2022/23 drabbas av katastrofal energibrist som kommer att ta månader eller år att återställa?

  • Länder i Europa?
  • Ryssland som vill sälja gas och bara hade behövt vrida av kranen – om det velat utöva politiska påtryckningar?
  • USA? Ett amerikanskt imperium vars existens vilar på andras olycka och ständiga krig?
  • Globalistiska krafter som önskar genomföra en världsomspännande “Great Reset”?
SNSS - The Guardian graphic
SNSS – The Guardian graphic

Det finns bara en väg ut ur Östersjön för ubåtar som vill lämna innanhavet i undervattensläge, det är i vattnen på NATO-medlemmen Danmarks sida. Öresund som går mellan Sverige och Danmark är för grunt. En part som är därför bra positionerade att besvara frågan om vem som kan ha befunnit sig i farvattnen utanför Bornholm är NATO-medlem Danmark.

Läsaren rekommenderas dock inte att hålla andan i väntan på ett svar från Köpenhamn.

De som minns åren av dramatiska ubåtskränkningar av svenska vatten under 1980-talet och första halvan av 1990-talet, minns förmodligen också att Danmark förblev knäpptyst om vilket lands ubåtar som i u-läge seglade in och ut ur Östersjön – via deras territorialvatten.

NATO och Nord Stream. Skärmdump från Deutche Welle
NATO och Nord Stream. Skärmdump från Deutche Welle

Text: Kristoffer Hell, författare till boksviten “Västs Mörka Hjärta: 9/11, Geopolitisk terrorism & Globaliseringsagendan”, “Demokrati till Döds – Sveriges väg in i den globala diktaturen” och “Covid 1984”

NewsVoice
NewsVoicehttps://newsvoice.se
NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.

54 KOMMENTARER

Prenumerera
Notify of
guest

54 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Erik Forsman
28 september 2022 kl 18:22

En off topic kommentar. Börja investera i reella tillgångar. Töm era bankkonton medan tid är. 

Själva har vi gjort i ädelmetaller och VED!!! Köper ved! Ved kan nämligen ses som batterier där energin inte går förlorad över tid. Rätt hanterat kan ved sparas i årtionden. Vårt leverantör har helt slut i lager och priset bara stiger och stiger. Att investera i ved är bättre än kronor på ett bankkonto. Behöver man pengar, säljer man bara av lite ved i vinter till dubbla priset eller till den som betalar högst.

Erik Forsman
28 september 2022 kl 18:11

Ryssland stryper gastillförseln och låter Europa känna på vad det kostar att ställa sig bakom USA. Det innebär omvänt att Ryssland skulle kunna framföra att: Ni får tillbaka gasen till ett billigare pris än tidigare och ni drar tillbaka ert militära stöda till USA. Denna fredsbevarade manöver är nu tillintetgjord. Det innebär en väg mindre mot fred och ett steg närmare en utökad konflikt. Då uppstår frågan vem vill kriga mest? Vem tjänar mest på det?

Kristoffer Hell
Kristoffer Hell
Gäst
Reply to  Erik Forsman
20 november 2022 kl 06:17

Det är precis tvärtom.

Det är EU som stryper gaen – inte Moskva.

Roland Salomonsson
Roland Salomonsson
Gäst
28 september 2022 kl 12:11

Media begränsar märkligt nog analyserna om vilka tänkbara bakmän till sabotaget som kan finnas. En gruppering, som dessutom har massor av vinster att göra p g a sabotaget är de Globala stora oljebolagen. Deras sammanlagda ekonomiska styrka kan bara matschas av på sin höjd 4-5 av de starkaste staterna i världen. Ett eller flera skulle kunna ligga bakom, vilket bör ses mot att de understött (och skapat) inbördeskrig i länder som har invändningar mot deras exploateringar, Dessutom har de flesta tillgång till utrustning för undervattensarbeten, dykutbildad personal, sprängning, operativa staber etc.

Roland Salomonsson
Roland Salomonsson
Gäst
28 september 2022 kl 12:10

De Globala oljebolagen ägs av samma ägarstruktur som Medioa. Alltså tystar Media alla info som kan leda till fokus på oljebolagens inblandning i NordStream-.sabotagen.

Benny A
Benny A
Gäst
28 september 2022 kl 10:58

Arnold Dupuy, chef för en forskningsgrupp inom Nato, förklarar vilka grupperingar som kan tänkas ligga bakom sabotaget mot gasledningarna.

Han säger: “Det kan vara grupper som är emot Kreml, kanske från Ukraina eller någon annanstans. Det kan också vara pro-ryska aktivister eller personal.”

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/nato-expert-om-nord-stream-manga-olika-grupper-kan-ligga-bakom-misstankt-sabotage

Det var bra att NATO klargjorde detta för annars skulle man kunna få för sig att det var NATO som sprängde gasledningarna. Men nu vet vi ju att det kanske var Ukraina men troligtvis ändå Ryssland som själva sprängde de egna gasledningarna.

Kan bli en jobbig vinter om även en massa andra länder får för sig att spränga den egna infrastrukturen.

Men ska det här skitsnacket gå ihop så kan vi nog lugnt utgå från att det senaste “vaccin”-hopkoket är en riktig hjärndödare.

Erik Forsman
Reply to  Benny A
28 september 2022 kl 22:45

Jo men de kan vara Tyskland som ligger bakom också, har inte SVT tagit den bollen ännu. Man vaskar helt enkelt. Se filmen: https://www.youtube.com/watch?v=uhEpMJ3n_wU

Benny A
Benny A
Gäst
Reply to  Erik Forsman
28 september 2022 kl 23:28

Det är också en möjlighet för med trasiga ledningar slipper den tyska slemkanslern böja sig för folkviljan och släppa på gasen.

Björn L
Björn L
Gäst
28 september 2022 kl 09:23

Polen öppnar den 1 oktober en ny gasledning via Danmark från Norge. Storleksordningen 10% av NS1 och 2 sammanlagda.
Då får Polen en möjlighet att sälja gas vidare till ett pris som inte varit lika attraktivt som om NS levererade. Nu är de skadade för en god tid framåt.
Den fortfarande fungerande pipelinen med rysk gas går över Ukrainsk och Polskt territorium. Båda regimer erhåller stora transitavgifter för denna gas.
Ekonomisk förlust för både Polen och Ukraina om den skadades.
Polen har ett för USA/NATO mycket strategiskt läge för NATO-vapeninstallationer och transport av vapen från västs vapenindustri till Ukraina. Ett mycket starkt kort vid “bakom kulissen” förhandling med USA/NATO.
Följden av det troliga sabotaget mot NS är bibehållna höga gaspriser för den norska gas som nu Polen i viss mån kan sälja vidare. Även USA kan få bra betalt för den gas de kan leverera till ett snart frysande Europa och som EUs politik kommer att tvinga dem att köpa.
I inget scenario finns någon fördel för Ryssland som skulle tjäna mest på att leverera gas via NS. Nu ökar deras behov av att skapa tillförlitliga konsumenter i syd och öst vilket gör att den dagen EU vaknar till liv och inser att rysk energi var både billig och tillförlitlig kommer de att upptäcka att Ryssland inte har kapacitet att leverera till dem längre. All billig energi går till öst som får global dominans vad avser produktion och utveckling.
Som vanligt när EU/NATO/USA/GB är inblandade: ett skott i foten (eller ännu värre)

JohnnyD
Johnny
28 september 2022 kl 05:50

“The purpose of NATO is to keep Germany down, Russia out and USA in Europe.”

Kan inte sägas bättre än så av någon USA General.

jonnyjonson
jonnyjonson
Gäst
28 september 2022 kl 03:50

Det är helt enkelt bara sanslöst. Där står alltså fuskvalda och yvlar om enhet.., emedan man ser hur tvehågsna o byxisängsliga de är inför respektives maktsfärs’kapacitet’..öhhh “kapacitet”..’makt’..

Det här är och förblir ett korthus, tills någon kommer och nyser. De är inget att fokusera på, utan vem i h….e är det som sitter på så mycket inflytande (pengar, kontakter, media, blabla..) att Sådana nollor kan ha Så ‘framträdande’ “uppgifter”. Helt enkelt skrämmande hur Gökbofilmiskt det blivit i deras sjuksjuka tillvaro. ‘Cultural’ alchemy of Berlin, har blivit the ‘cultural’ alchemy of the western hemisphere.

Psykisk stördhet kan åtskiljas fr psykisk sjukdom, som är temporär. Inom psykiatri är frågor som sjkdomsinsikt och sjukdomskänsla viktiga frågor, för att hjälpa klienter till paritetsmående. I fallet med sabotörerna, vilket de nu avslöjat sig vara, vet vi vem de är (de har rapat ut det i washington sedn febr), och vi vet såklart att rockefellrwashington finansieras av the square of ruttschild”london” (London.., ohhno). Haha..’stackars’ bastarder, när Mänsklighet får tag i er springparasiterna.. Inte ens när de blivit snarade, kommer de förstå vare sig insikt om sitt parasitära tillstånd el graden

petergrfstrm
petergrfstrm
Gäst
Reply to  jonnyjonson
28 september 2022 kl 12:55

Det är den anglosaxiska imperialismen som är det psykiskt sjuka.
Bankirerna i sig är mycket mer flexibla.
Men om dom uppförde sig som du vill skulle dom bytas ut eller mördas.
Det nuvarande tillståndet avgjordes av allt att döma genom Edward VIIs ultimatum till finansvärlden 1907 och det som följde fram tills att FED hade etablerats.
Finansmännen var säkert frimurare men Edward var den högste av dem.
Därefter fanns inte längre alternativet med fred och internationell utveckling utan den brittiska imperialismen hade då transplanterats till USA.
Mellan 1907 och 1915 skedde, utan att historiker har klargjort det, en dramatisk omkastning av världshistoriens förutsättningar för en positiv framtid.
Dessförinnan fanns det ingen anledning varför finansvärlden skulle neka att samarbeta med Tyskland Frankrike Ryssland mfl med jämbördiga villkor för dom länderna och utan privilegier för anglosaxerna.
Din attityd är i stor majoritet på webben men ni är därmed alla anglosaxiska imperiets ofrivilliga medhjälpare.
Ni sprider precis det budskap som anglosaxerna vill och som anglosaxerna själva sen länge aktivt har uppmuntrat.
Ni bevarar i själva verket alliansen mellan sagda imperium och finansvärlden vilket förhindrar önskvärda förändringar.

jonnyjonson
jonnyjonson
Gäst
Reply to  petergrfstrm
28 september 2022 kl 19:41

Men peter, please..,’anglosachserna’ genererar väl inga pengar självständigt. Hade du skrivit..bankirerna stoppar in pengar till anglosachserna osv. Då hade man ju direkt förstått att mone kommer fr ett håll och ett enda håll. Ex, brittiska ostindkompaniet var ute på aalla de 8haven och de va såå mysigt o alla ortsbefolkningar välkomnade dom, och sedan betalade de/ostindkomp, skjatt till monarkin. Neej, det var tvärtom och har varit så till dags dato. Men ok, nånstans begriper jag vad du menar.

Samma trixande sker idag, samma mop, men insatserna idag är skyhögt högre

Bengan
Bengan
Gäst
27 september 2022 kl 23:34

Det man alltid skall komma ihåg är att Ryssland pumpar ut stora mängder propaganda. Putin och Ungern är inte räddare av världen som många verkar tro.

Med det sagt…. Detta attentat var inte mot Ryssland utan mot Europa.

Ryssland skulle kunna utföra ett sådant attentat för att skylla på väst för att vända befolkningen i väst mot sina ledare ännu mera. På så vis också försvaga väst i teoretiska kommande tredje världskriget. Standard…… Se hur USA attackerat sina egna båtar eller visste om att Japan skulle attackera Pearl Harbor men lät det ske? Offrar sina egna för att manipulera befolkningens inställning så de kan göra det de vill, attackera Japan.

Attentatet mot gasledningarna kan vara klassisk Problem-Reaction-Solution.

Bengan
Bengan
Gäst
Reply to  Bengan
28 september 2022 kl 09:55

Kan någon säga varför detta inlägg inte är omtyckt?

Torbjörn Sassersson red.
Reply to  Bengan
28 september 2022 kl 10:29

Var är det inte omtyckt någonstans, menar du? På Facebook?

Bengan
Bengan
Gäst
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
28 september 2022 kl 12:17

Syftade på min tidigare kommentar som just nu har -12.

Är det läsare här eller ryska agenter som röstat ned inlägget? Om det är vanliga människor, tror dom verkligen att Ryssland med Putin i spetsen kommer rädda världen mot frimureriet/Klaus Schwab/Bill Gates/Great Reset?

Ryssland är bara andra sidan myntet. Ge människor en falsk trygghet för framtiden. Som med Donald Trump och SD/AfS………

Är det så svårt att tänka tanken att Ryssland kan spränga sin egna utrustning för att skylla på andra. Det är lätt för Ryssland att göra det för de kan skicka ubåtar dit utan att det märks. Alla ögon är nu på USA och NATO i aluminiumhattsvärlden. … Hitler gjorde det. USA planerade det med ett flygplan och skylla nedskjutning på Cuba. USA har gjort liknande falskflaggar. Kommnister i Spanien gjorde det för att skylla på Franco, enligt Jüri Linas forskning.

Med så mycket interaktion som -12 på ett inlägg brukar någon kommenterat.

Benny A
Benny A
Gäst
Reply to  Bengan
28 september 2022 kl 17:01

Det är ju lite osannolikt att Ryssland skulle spränga sina egna gasledningar när de kan uppnå precis samma sak genom att bara låta bli att vrida på gasen. Kommer det in havsvatten i rören blir de troligtvis helt förstörda och det betyder x-antal miljarder i sjön. Bokstavligt talat.

Skickat från min iPhone från Moskva…

Erik Forsman
Reply to  Bengan
28 september 2022 kl 18:26

Ni minus -22. Populär kille det där 🙂

Bengan
Bengan
Gäst
Reply to  Erik Forsman
28 september 2022 kl 22:16

-26. Bara för att man säger att det är möjligt att Ryssland kan ha legat bakom attentatet själva. Inte säger att Ryssland ligger bakom det utan bara en teori.

Förstår inte varför så många är emot denna teori.

Tyvärr är det många inom aluminiumhattsvärlden som hyllar Putin och tror att det är räddaren. Samma med Orban. De är absolut inte räddarna utan bara falskt hopp. Samma med Trump. Det är den ultimata passifiseringen, ge människor falskt hopp om att någon annan kommer lösa det.

Benny A
Benny A
Gäst
Reply to  Bengan
28 september 2022 kl 22:23

Bara för att vi inte tar till oss av din haltande teori om att ryssarna sprängt de egna gasledningarna betyder inte att vi ser Putin som en räddare. Utan det är nog bara din egen aluminiumhatt som talar och den verkar inte direkt vara en tänkarmössa.

Fredrik Eriksson
Reply to  Bengan
28 september 2022 kl 22:39

Putin och Trump är delar av samma mynt.
De uppvisar bara olika sidor (eller samma sida men från olika vinklar).
Trump är INTE frälsaren.
Men han kommer säkert uppfattas som en fredsmäklare, men det kommer garanterat bli en kortvarig fred innan nästa vaccinations-process.
Mutation sperma-geten på intågande.

Benny A
Benny A
Gäst
Reply to  Bengan
28 september 2022 kl 23:35

Med två fungerande gasledningar skulle Ryssland ha ett ytterst starkt förhandlingskort för lyfta sanktioner när Europa börjar skrika efter gas i vinter. Medan två söndersprängda ledningar bara är värdelöst metallskrot på havsbotten utan något som helst förhandlingsvärde. Det är ju rent infantilt att tro att Ryssland själva skulle slänga bort detta starka förhandlingskort.

Jan Rosbäck
Jan Rosbäck
Gäst
Reply to  Bengan
28 september 2022 kl 22:11

Ser ut att vara en psyop. De som uttalar sej är politiker med flera som har sina egna agendor. När Gazprom som sköter om rören kommer med något vettigt kan man ju kika på det. Ryssarna håller sej tills vidare mera neutrala och är mest bekymrade om hur det som skett skapar problem för det biologiska livet i Östersjön. https://tass.com/economy/1514883

Erik Forsman
Reply to  Jan Rosbäck
28 september 2022 kl 22:31

Aha… Är det därför den intellektuella (ja eller intellektuell och intellektuell) nivån är så häpnadsväckande låg? Nu förstår jag.

Fast mina kommentarer kanske är kontraproduktiva: matta inte NATOs trollarmé av stolpslickare: https://www.youtube.com/watch?v=y3UGMHmpYDU

jonnyjonson
jonnyjonson
Gäst
Reply to  Bengan
28 september 2022 kl 12:14

Du kan absolut ha en poäng, t om flera, Bengan. Som jag tolkar det, yttrar du dig objektivt. Javisst, jmf pearlharbor katastrofen som roosevelt, churchill o allehanda allliers staber kände väl till och där Amiral Kimmel fick ta hela bördan, jmf Lusitania, Tonkinbukten, lavonaffären, Uss Libertybeksjutningen, 11/9 osvosv. What goes around, comes around, karma feels sometimes displeasant

Roland Salomonsson
Roland Salomonsson
Gäst
Reply to  Bengan
28 september 2022 kl 12:17

Media begränsar märkligt nog analyserna om vilka tänkbara bakmän till sabotaget som kan finnas. En gruppering, som dessutom har massor av vinster att göra p g a sabotaget är de Globala stora oljebolagen. Deras sammanlagda ekonomiska styrka kan bara matschas av på sin höjd 4-5 av de starkaste staterna i världen. Ett eller flera skulle kunna ligga bakom, vilket bör ses mot att de understött (och skapat) inbördeskrig i länder som har invändningar mot deras exploateringar, Dessutom har de flesta tillgång till utrustning för undervattensarbeten, dykutbildad personal, sprängning, operativa staber etc.

Media ägs dessutom av samma ägare som de Globala oljebolagen. Media kommer således att fokusera bort uppmärksamheten från de Globala oljebolagens inblandning.

jonnyjonson
jonnyjonson
Gäst
Reply to  Bengan
28 september 2022 kl 12:22

Men Bengan, jo faktiskt. Ryssland, Kina, Indien, Venezuela, Iran, Ungern samt flera länder i Afrika (Libyen försökte och föråddes av..whoo..je “väst”) är de vi nu har som står emot Folkmördarna i “väst”. Så där har du ingen poäng, så du vet.

Fredrik Eriksson
Gäst
27 september 2022 kl 23:05

Ni har inte tänkt på att i händelse av krig kan en samlingsregering upprättas.
På så sätt kan valresultatet utelämnas och SD hållas utanför dörren.
Dvs JA detta kan Djupa Staten göra,enkom för att kontrollera den oppositionella verksamheten i Sverige.

Vakna der dumme Schweden…

Samuel af Ugglas
Samuel af Ugglas
Gäst
Reply to  Fredrik Eriksson
28 september 2022 kl 07:22

Blev det inte 27 röster av 349 möjliga som utgjorde en MAJORITET när pandemilagstiftningen tvingades på svenska folket senast?
Och det accepterade svenska folket utan minsta pip.
Demokrati i Sverige, villet j-la SKÄMT!

Fredrik Eriksson
Reply to  Samuel af Ugglas
28 september 2022 kl 08:07

Det här stinker psykologisk operation lång väg.
2 smällar men 3 läckor, hur kan det komma sig om skalet på Gazprom är flera decimeter tjockt?
Det är något som är väldigt skumt!
Själv tror jag som vanligt garanterat att det är Svenska Marinen som själva har “övat” lite med Nato-trupper på.sin “egen” ekonomiska zon.
Och vad är det för begrepp?
Egen ekonomiska zon…?
Just den lilla snutten ägs av Sverige?
Eller av Riksbankens direktion?
Digital valuta deluxe enligt mig.
Hur dumt kan det bli?…

jonnyjonson
jonnyjonson
Gäst
Reply to  Fredrik Eriksson
28 september 2022 kl 10:33

Den ‘svenska’ korrupta sogkrigs’makten’ har vana i att spränga, 1994 genomförde de ett gesällprov troligen med mästrarna själv vid sin sida och som kan det värvet sedan åtminstone 1948

Fredrik Eriksson
Reply to  jonnyjonson
28 september 2022 kl 18:52

Det var ju en intressant vändning.
Jag säger som Löfven, den såg jag inte komma.

Fast å andra sidan, det är svårt att se drönare under vatten.

Roland Salomonsson
Roland Salomonsson
Gäst
Reply to  Fredrik Eriksson
28 september 2022 kl 12:23

Röret är av ca 5 mm stål. Resten av skalet är isolering och korosionsskydd. Även insidan av stålet har ett korosionsskydd. Givetvis inga större problem att spränga. Behövs bara en miniubåt med arbetsarmar för att applicera laddningar. Detonation kan utlösas veckor efter appliceringen.

Fredrik Eriksson
Reply to  Roland Salomonsson
28 september 2022 kl 22:45

Låter som att Försvarsmakten köper sina drönare från ClaesOhlson?

5 mm stål låter lite lite för att tåla det hydrobariska trycket på 70 meters djup, men det kanske stämmer

Går drönare att köpa färdiga eller måste man montera sådana själva?
Kan man använda NATO-operativa Navy-Seals för själva monterings-arbetet?
-Om svenska fingrar inte vill hamna i kläm…sas….. ..

Liba Olsson
Liba Olsson
Gäst
Reply to  Samuel af Ugglas
29 september 2022 kl 14:41

Det var 22 riksdagsledamöter. Kolla på Youtube när Martin Stensö försöker ha kontakt med dessa. De flesta har avgått efter valet och ett par ville inte ha kontakt. Så 22 st Klaus Schwabs undersåtar bestämde över vår framtid!

Jan Rosbäck
Jan Rosbäck
Gäst
27 september 2022 kl 22:54

Hm Kristoffer. Kanske är det partytime. Många såg det aldrig komma. Allt gott. /JR

Samuel af Ugglas
Samuel af Ugglas
Gäst
27 september 2022 kl 22:15

Magdalena Andersson litar väl på vad Biden säger om att stoppa Rysslands gasleveranser?

Fredrik Eriksson
Reply to  Samuel af Ugglas
28 september 2022 kl 08:09

Gasen var såvitt jag vet redan avstängd innan de undervattniska explosionerna…?

Torbjörn Sassersson red.
Reply to  Fredrik Eriksson
28 september 2022 kl 10:29

Ena ledningen var tydligen avstängd och den andra halvpå.

Fredrik Eriksson
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
28 september 2022 kl 12:03

Men varför sker sprängningen nu?
För mig är det oehört väl tajmat med de Tyska kraven om billig gas bara några dagar innan.

-Det verkar som om någon inte vill att priserna på gas ska bli lägre? Speciellt exportberoende el-produktionsbolag som Vattenfall? som Exporterarar sin el till…vem?

-Och isåfall vilka fler än Svenska Vattenfall,Fortum?,EON?

Kearsage som Martin Stensö och Carl Norberg rapporterade om,
låg precis utanför Nordström 1 och 2 när “olyckan” dvs NATO-sprängningen hände.
Och varför var Marinens helikoptrar så “snabbt” på plats?

Innan olyckan stängde Kearsage av SINA TRANSPONDRAR!
-Nämen!
-Använder svenska Vattenfall, operativa NATO-trupper för sin ekonomiska expansion i Europa?

https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/covert-intel-urgent-russian-gas-pipelines-to-germany-blown-up

comment image

https://sv.wikipedia.org/wiki/Vattenfall_(f%C3%B6retag)

Torbjörn Sassersson red.
Admin
27 september 2022 kl 21:40

Se även bra kommentarer om sabotaget i den förra artikeln om attacken mot Nord Stream:

https://newsvoice.se/2022/09/undervattenssabotage-mot-nord-stream/

Benny H
Benny H
Gäst
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
27 september 2022 kl 22:06

USA:s agenda i Europa är att det ska vara slut med billig energi från Ryssland eftersom det missgynnar deras egen industri. Och mycket riktigt så har många tyska företag redan aviserat flytt över Atlanten. Nu ska alltså huvudmisstänkta för brottet d v s USA vara med och utreda sitt eget sabotage? Blir samma fars som MH-17 där Ukraina fick vara med och lägga in veto mot alla ledtrådar som obönhörligen pekade mot Ukraina själva! Fantastiskt, men i dagens korrumperade värld förvånar inget längre…Tyskland som är en av Sveriges viktigaste handelspartners är på väg ner i avgrunden med USA:s handfasta hjälp utför stupet.

jonnyjonson
jonnyjonson
Gäst
Reply to  Benny H
28 september 2022 kl 10:40

Eller 11/9 ‘kommissionen’, el för den delen warrenhehe’kommissionen’. Blir svettigt o rada upp alla distraktionskommissioner, men tar med Estonia -och Palmeutredningen också

jonnyjonson
jonnyjonson
Gäst
Reply to  Benny H
28 september 2022 kl 10:43

..menade Estonia och Palme”utredningen”, sorry

Torbjörn Sassersson red.
Admin
27 september 2022 kl 21:38

Expressen (Sofia Clason) rapporterar

“Regeringen höll pressträff om läckorna – sammanfattning
Där avslutades alltså pressträffen med övergångsregeringen om läckorna vid Nord Steam 1 och 2. Här är en sammanfattning:

Avgående statsminister Magdalena Andersson konstaterade att två detonationer skett: En i svensk ekonomisk zon, två i dansk ekonomisk zon. Detonationerna har dock inte skett på svensk eller dansk mark.

– Det är inte ett angrepp på svenskt eller dansk territorium, säger hon.
Förutom Danmark samarbetar Sverige med Norge, Finland, Tyskland och USA för att utreda händelsen.

Andersson sa vidare att hon kallat till ett möte inom säkerhetspolitiska rådet på onsdagen. Hon uppmanade också svenska folket att vara vaksamma och att inte sprida känslig information om exempelvis Försvarsmakten.
Utrikesminister Ann Linde sa att hon meddelat Nato-chefen Jens Stoltenberg om läckorna och att hon varit i nära kontakt med Norges utrikesminister. 

– Det vi kan konstatera är att det handlar om ett troligt sabotage, sa hon.
Försvarsminister Peter Hultqvist sa att man har en god militär beredskap och samarbetar med Danmark. Man tittar också på möjliga scenarion för eventuell händelseutveckling efter det som skett. 

– Allt detta är tecken på att det finns en säkerhetspolitisk dimension i det som skett, men att vi nu informerar om vad vi kan och de åtgärder vi gjort under dag ett av skeendet, sa Hultqvist.”

leif bengtsson
leif bengtsson
Gäst
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
28 september 2022 kl 23:48

Vi har ju haft Natofartyg liggande vid skånska ostkusten under sensommaren.
Bara en bit från gasledningen. Fanns gott om tid att placera ut laddningar.
Inte helt otroligt att Wannabes i svensk militär varit behjälpliga.
Varför skulle man riskera Natoubåtar resande förbi danmark när legitima svenska drar omkring i samma vatten?
Sverige har under minst 15år motarbetat gasledningen på uppdrag från USA.
*På alla möjliga sätt, sverige riskerar dessutom inte att drabbas av gasförlusten
på något menligt sätt. Istället bättre pris på elen vi tvingas sälja till drabbade områden. Svenskglobalistiska elbolag är väl en av vinnarna på händelsen.
Hade ryssarna varit inblandade eller velat ha effekt utan egen förlust hade förmodligen elkablarna varit första mål för attack. kommer kanske..

Min gissning är att buslandet Sverige än en gång troget levererat tjänst åt storebror.

LeifB

Erik Forsman
Reply to  leif bengtsson
29 september 2022 kl 08:53

Precis elkablarna kan vara nästa mål för attack. Ett första steg mot utvidgad konflikt. Terrorattentat mot länders infrasystem som ligger utanför den direkta konfliktområdet bäddar tyvärr för det.

leif bengtsson
leif bengtsson
Gäst
Reply to  Erik Forsman
29 september 2022 kl 09:57

Är det främst Tyskland man vill åt är det nog en lågoddsare att spå kapade elkablar i Östersjön.

Erik Forsman
Reply to  leif bengtsson
29 september 2022 kl 10:28

Det gäller att se helheten. Energisystem efter Energisystem eller leverans av den samma avlövas oss ett efter ett. Ringhals ett exempel. Våra kvarvarande kärnkraftverk kommer att gå samma öde till mötes. Nästa steg är Norges gasledningar till Polen. Allt pekar mot att undanhålla oss nödvändig energiförsörjning allt enligt WEF:s regelbok.

Ärligt skall medges: dystopisk prediktion är taget från Peter Krabbes spådomskonst som visat sig stämma i förbluffande hög grad.

leif bengtsson
leif bengtsson
Gäst
Reply to  Erik Forsman
29 september 2022 kl 12:04

Avlövas..jovisst.
Själv tror jag på ett scenario där el och därmed kommunikation som involverar el lämnar oss kortare eller längre tid. Bränsle till bilarna borta.
Vad återstår….
Vad kommer att erbjudas oss via media de få timmar
elen kommer att kopplas in varje dag eller mera intermittent.

WEF har ju redan publicerat sin framtidsvision..

LeifB

Erik Forsman
Reply to  leif bengtsson
29 september 2022 kl 12:10

Det verkar till synes att all energiförsörjningsproblematik kommer samtidigt. Frankrike har stängt av hälften av sina kärnkraftverk pga underhåll/renovering. Det har skett kärnkraftsverksnedläggningar i Tyskland och Sverige, och Ringhals 4 stängs på grund av mycket onödig olycka med tryckhållare. Hur kommer det sig att allt sker samtidigt? Nu även sprängning av gasledningar. Här är en en vilja som styr.

Fredrik Eriksson
Reply to  leif bengtsson
29 september 2022 kl 11:10

Operation “Trogen Torsk” med andra ord…

leif bengtsson
leif bengtsson
Gäst
Reply to  Fredrik Eriksson
29 september 2022 kl 15:30

Alla verkar ingå i det partiet TT
LeifB

NewsVoice
NewsVoicehttps://newsvoice.se
NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.

SENASTE KOMMENTARER

ARKIV