Valfusket pågår för fullt för att ge Sossarna regeringsmakten

Jan Norberg, selfie 2021-08-25 Jan Norberg är pensionerad konsult med en bakgrund inom svensk industri. Han är sedan några år bosatt i Portugal. Jan är en engagerad samhällsdebattör. Se lista på alla Norbergs artiklar.
publicerad 13 september 2022
- Jan Norberg
Valfusk valet 2022? Montage: NewsVoice. Foton: Rawpixel.com och Erika 8213.

VALANALYS. Normalt ligger det svenska röstdeltagandet på cirka 85-88%, men på grund av nya regler i vallokalerna uppstod långa ringlande köer på valdagen. Många avstod därför från att rösta, exakt hur många är oklart. Klart är att detta har påverkat valet. Om vi förstått rapporteringen korrekt kommer valdeltagandet i detta val att stanna vid cirka 82%.

Skillnaden på cirka 5% motsvarar uppemot 400.000 röster, dvs motsvarande vad några av de mindre riksdagspartierna uppnått som valresultat.

Någon kanske frågar sig hur detta kan kopplas till valfusk?

Vi kunde alla se på TV-sändningarna hur man praktiskt löste problemet med att inte alla hann rösta före klockan 20, då vallokalerna normalt stänger. En valfunktionär demonstrerade hur de i all hast tänkt lösa detta. Valfunktionären ställer sig sist i kön när klockan är 20.00 och samtliga framför honom i kön får rösta även om klockan passerat stängningsdags. De vilka hamnar bakom valfunktionären fick inte rösta. Sannolikt vände dessa därför och avstod från att rösta.

När det preliminära valresultatet presenterades och det s.k. högerblocket vunnit, om än med minsta möjliga marginal, påbörjades valfusket omedelbart i de flesta vallokalerna.

Nu var goda råd dyra och man hade tre dagar på sig.

Därför satte man sig efter vallokalernas stängning och gick igenom röstlängderna då man preliminärt räknat samman resultatet. Om Sossarna inte fått tillräckligt antal röster kunde man i lugn och ro pricka av ett antal väljare som inte röstat, lagt en S-sedel i ett kuvert och därmed ökat på sossarnas valresultat.

När valet är så jämnt som det är och det totalt handlar om cirka 40-50.000 röster krävs inte särskilt många ”extraröster” för att kunna ändra valets utgång. För att vara riktigt säkra eliminerade man också utfallet av så kallade utlandsröster, som normalt tillfaller högerblocket, med ett extra antal fuskröster till sossarna.

Valmyndighetens valfusk

Vi observerade Valmyndighetens officiella redovisning av antalet färdigräknade valdistrikt och upptäckte ett allvarligt fel, varför vi ställde en fråga (se nedanstående mail).

Till Val.se:

Datum: mån 12 sep. 2022, kl 12:55
Ämne: Re: Varför står distriktsräkningen still ?
Till: Val Registrator <registrator@val.se>

Hej, men jag får inte ihop siffrorna. Ni säger att återstående röster fördelas på uppsamlingsdistrikten 314 st. Om man jämför med siffrorna för räknade distrikt 6244 av totalt 6578 (6578 – 6244 = 334). Varför diskrepans gentemot 314?

Mvh/XXX

Svar:

Måndag 12 sep. 2022 kl 12:48 skrev Val Registrator <registrator@val.se>:

Hej XXX,

Det har att göra med uppsamlingsdistrikt som räknas på onsdag.

Med vänlig hälsning, Sofie

Efter vårt påpekande så adderade Valmyndigheten de resterande 20 valdistrikten först klockan 16:13.

Fusket kunde inte längre döljas varför Valmyndigheten föll till föga och korrigerade sina redovisade sina så kallade uppsamlingsdistrikt till rätt antal. Vi ställer oss frågan varför redovisningen stod stilla?

Sossarnas valfusk via vallokaler och Länsstyrelser styrs från Sveavägen 68

Den nya situationen som uppstått, på grund av nya regler i vallokalerna, var ett smart sätt för sossarna att kunna ”korrigera” valutgången i händelse av att Sveriges befolkning röstat ”fel”.  Nu pågår valfusket för högtryck för att på onsdag (senast torsdag) kunna presentera ”rätt” valresultat.

Sveavägen 68 agerar precis som vanligt när man på olika sätt manipulerar valresultat. Den här gången introducerade man en ny metod som de trodde att ingen skulle upptäcka.

Kraven på omval ökar om valresultatet på onsdag/torsdag utfaller till sossarnas fördel. Sprid detta så att sossarna inte återigen kan fuska till sig valsegern.

Text: Hans Erixon och Jan Norberg

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq