Fd arméöverste Doug MacGregor: Om Washington pressar fram ett Europakrig mot Ryssland kan NATO upplösas

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 4 oktober 2022
- NewsVoice redaktion
Fd armégeneral Douglas A. Macgregor och Vita Huset

Douglas A. MacGregor säger i en intervju för amerikanska Fox News att de enda som vill ha ett Europakrig mot Ryssland är Polen och några få män i Washington. MacGregor är en pensionerad amerikansk arméöverste och regeringstjänsteman. Han säger att Ryssland inte sprängde sina egna gasledningar.

MacGregor säger att en enkätundersökning i Tyskland visar att en överväldigande majoritet av befolkningen inte vill ha ett krig med Ryssland och inte heller tror att ryssarna sprängde sin Nord Stream sina egna gasledningar.

MacGregor säger att Putin har förstått att ingen i Washington vill förhandla med honom och han vet att Washington DC har den ultimata kontrollen, underförstått över krigsutvecklingen i Ukraina och NATO.

En följd av det innebär att Putin måste eskalera den militära operationen eftersom de ukrainska trupperna i Ukraina har en numerär överlägsenhet gentemot de ryska. Det medför med sannolikhet att de ryska bombplanen, som är kapabla att bära kärnvapen, kommer använda konventionella vapen.

Pressen att framkalla ett Europakrig mot Ryssland kan neutralisera NATO

Douglas A. MacGregor menar att Putin är så pressad nu att han kommer att avgöra konflikten i Ukraina med metoder som är acceptabla för det ryska folket, men som Väst inte kommer att gilla.

Han slår fast att inget NATO-land bortsett från Polen och några få män i Washington DC vill ha ett krig med Ryssland och om Washington fortsätter med denna linje kommer NATO att upplösas.

De politiska ledarna i NATO-länderna har förmodligen nu börjat förstå att de utnyttjas som förbrukningsbara ombud för Washingtons vilja att starta ett Europakrig krig mot Ryssland. En amerikansk pensionerad arméöverste har otippat den förnuftsmässiga makten att stoppa Europa från att offras för att blidka några få krigshetsande makthavare i USA (red anm).

Text: NewsVoice | Källa: Fox News

Relaterat

Atombombsmål i Eurasia 1956. Ett Europakrig mot Ryssland kan få samma konsekvenser
Atombombsmål i Eurasia 1956

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq