Ukraina är idag namnet på en NATO-front och inte ett land – Analys

publicerad 3 oktober 2022
- Kristoffer Hell
Ukrainsk militär (2015) i strider i östra Ukraina. Foto: Ministry of Defense of Ukraine. Licens: CC BY-SA 2.0

ANALYS. Det kan vara som så att Moskva, efter att ha räddat sina landsmän i Donbass och säkrat Svarta havet och Rysslands nya gränser, kan leva utan att ett fredsavtal med Ukraina, i synnerhet då det också rakat hem en enorm bonusvinst som endast fåtal media i Väst rapporterar om.

Text: Kristoffer Hell

Inspirerad av Rysslands framgångsrika intervention i Ukraina 2022, har nämligen länder som tillsammans representerar en majoritet av mänskligheten börjat förbereda sig för en multipolär värld utan USA och NATO och deras vasallstater.

Eftersom den här nya situationen i Washington och andra huvudstäder upplevs som ett hot mot fortsatt västlig dominans och expansion, skall läsaren inte bli förvånad om attackerna och propagandan mot Moskva eskalerar.

Med måttstocken som vapen

En måttstock för att avgöra om någon vunnit eller förlorat är att jämföra utfallet av en vidtagen handling med det aktören initialt hoppades uppnå.

Det här var den ryska statsledningens uttalade målsättning med den särskilda militära operationen i Ukraina, vid inmarschen den 24 februari 2022:

 1. Skydda invånare i östra Ukraina
 2. Av-militarisera Ukraina. Landet skall vara neutralt (betänk Sverige 1812-2022 liksom Schweiz, Irland, Österrike sedan 1815, 1922, 1955)
 3. Av-nazifiera Ukraina

En utlösande orsak till den ryska interventionen var den ukrainske presidenten Zelenskys uttalande att Ukraina måste gå med i NATO och skaffa egna kärnvapen, ett NATO som sedan slutet på 1990-talet, trots löften om det motsatta, fortsatt avancera allt närmare Moskva.

NATO-expansion
NATO-expansion

Skydda invånare i östra Ukraina från folkmord

Kievs ovilja att stoppa sitt pågående folkmord på sina egna medborgare i öst skapade en situation där Ukraina förlorade mer än Moskva bad om.

Hade Kiev under våren 2022 hörsammat de ryska kraven hade Zaporizjzja och Cherson förmodligen fortfarande varit namnen på Ukrainska län och Donetsk och Lughansk inte varit namnet på delar av Ryssland.

Ryssland tog till slut över ansvaret för territorier där etniska ryssar och andra regimkritiker förföljdes av Kiev. Moskvas bonusvinst blev en yta motsvarande Sverige från Smygehuk till Uppsala.

Regimen i Kiev hade därmed förlorat kriget.

Av-militarisera Ukraina

Enligt gängse spelregler i den internationella politiken, borde fredsförhandlingar då startat, eventuellt efter att Zelensky först avsatts av besvikna landsmän, men istället återuppstod Zelenskyregimen.

Det skedde när USA och NATO, via blod-transfusioner om 22 stödpaket på flera miljarder dollar, köpte upp hela konflikten och tog över förvaltningen av den ukrainska staten, som därefter bäst betraktas som ett dödsbo.

“Ukraina” är idag namnet på en NATO-front – inte ett land.

Förfarandet är så pass märkligt att det förtjänar paus för eftertanke.

 1. Land A och land B hamnar alltså i krig.
 2. Land A besegrar land B.
 3. Förväntningen är då att land A tar över land B eller i vart fall dikterar fredsvillkoren mellan länderna, men istället går land C in och tar över land B, och kriget fortsätter: nu mellan land A och land C – med det politiska liket av land B som förkläde.

I oktober 2022 är det uppenbart att kriget i Ukraina inte kommer att vara över förrän NATO upplösts – vilket förutsätter att det amerikanska imperiet först förpassats till historiens soptipp.

Av-nazifiering

Den ryska intervention i Ukraina har också visat att inte bara Ukraina behöver av-nazifieras – utan politiska etablissemang i hela Väst.

Tyvärr är det nog inte mycket Moskva kan göra på den här fronten – förutom att skydda sig självt, fortsätta att föregå med gott exempel och fortsätta finna samarbetspartners bortom Väst.

Text: Kristoffer Hell, författare till boksviten “Västs Mörka Hjärta: 9/11, Geopolitisk terrorism & Globaliseringsagendan”, “Demokrati till Döds – Sveriges väg in i den globala diktaturen” och “Covid 1984”

Referenser


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • En bra, trovärdig analys av Kristoffer Hell. Läget idag, 4/10-2022, alltså på 65-årsdagen på början av Rymdåldern, genom fördjupad tillämpning av tysk teknologi och vetenskap, startade ryssarna med sin Sputnik, en ny gren på det synnerligen vinstgivande militär-industriella komplexets tilltrasslade spindelnät.

  I USA tjöt man då om att “The Missile Gap” måste täppas till, kosta vad det kosta vill. Så skedde och tolv år senare landsteg människan på månen. Det kan således gå undan, om det bedöms nödvändigt.

  I dag 4/10-2022, har Ryssland annekterat en rejäl portion av Ukrainskt land. En i historiens skens tämligen normal företeelse. En form av interregnum tycks ha inträffat.

  Vad väntar vi på? Som artikelförfattaren Hell säger, är det “uppenbart att kriget i Ukraina inte kommer att vara över förrän NATO upplösts – vilket förutsätter att det amerikanska imperiet först förpassats till historiens soptipp”.

  En sådan befrielseaktion pågår (som förstås förtigits av Fake News) och har pågått sedan Donald Trump mirakulöst nog vann presidentvalet 2016 mot en redan utkorad Hillary Clinton. Dränera träsket och MAGA var Trump’s stridsrop.
  Det gillades inte av Stockholmsbyråkratin, som försvurit sig till Demokratiska Partiet och NWO. Samt inte minst till en NATO-anslutning efter februari 2022. Ett mycket illavarslande beslut, som lär spöka långt fram i tiden.
  En ytterst välplanerad stingoperation mot den internationella Djupa Staten från den amerikanska militären pågår sedan länge, samt en folkupplysningskampanj löper städse på.
  Tiden fram till 4/11 (amerikanska mellanårsvalet) kommer bli dramatisk, inte minst för oss svenskar, som agerat ytterst klandervärt sedan lång tid tillbaka, för egen vinning skull, främst från Elitens sida härstädes; från Vänster till Höger och via politiserade ämbetsmän.
  (Referens: Det är i mycket Carl Norbergs tankar jag stöder mig på).

 • En bra, trovärdig analys av Kristoffer Hell. Läget idag, 4/10-2022, alltså på 65-årsdagen på början av Rymdåldern, genom fördjupad tillämpning av tysk teknologi och vetenskap, startade ryssarna med sin Sputnik, en ny gren på det synnerligen vinstgivande militär-industriella komplexets tilltrasslade spindelnät.

  I USA tjöt man då om att “The Missile Gap” måste täppas till, kosta vad det kosta vill. Så skedde och tolv år senare landsteg människan på månen. Det kan således gå undan, om det bedöms nödvändigt.

  I dag 4/10-2022, har Ryssland annekterat en rejäl portion av Ukrainskt land. En i historiens skens tämligen normal företeelse. En form av interregnum tycks ha inträffat.

  Vad väntar vi på? Som artikelförfattaren Hell säger, är det “uppenbart att kriget i Ukraina inte kommer att vara över förrän NATO upplösts – vilket förutsätter att det amerikanska imperiet först förpassats till historiens soptipp”.

  En sådan befrielseaktion pågår (som förstås förtigits av Fake News) och har pågått sedan Donald Trump mirakulöst nog vann presidentvalet 2016 mot en redan utkorad Hillary Clinton. Dränera träsket och MAGA var Trump’s stridsrop.
  Det gillades inte av Stockholmsbyråkratin, som försvurit sig till Demokratiska Partiet och NWO. Samt inte minst till en NATO-anslutning efter februari 2022. Ett mycket illavarslande beslut, som lär spöka långt fram i tiden.
  En ytterst välplanerad stingoperation mot den internationella Djupa Staten från den amerikanska militären pågår sedan länge, samt en folkupplysningskampanj löper städse på.
  Tiden fram till 4/11 (amerikanska mellanårsvalet) kommer bli dramatisk, inte minst för oss svenskar, som agerat ytterst klandervärt sedan lång tid tillbaka, för egen vinning skull, främst från Elitens sida härstädes; från Vänster till Höger och via politiserade ämbetsmän.
  (Referens: Det är i mycket Carl Norbergs tankar jag stöder mig på).

 • Vad många har missat är nervvapen som används med NATO antenner ihop med satelliter. Jag och många andra Svenskar är utsatta för grov tortyr med dessa mikrovågsbaserade vapen som dom stimulerar olika nerver i oss med på distans. När vi polisanmäler denna tortyr så vägrar polisen samt JO justitieombudsmannen att utreda. Detta är så extremt att många har haft svårt att förstå vad som pågår. Dom attackerar våra EEG spektrum men olika mickrovågor som i sin tur får olika nerver i kroppen att reagera. Det slås larm om detta inom EU och FN i ett Initiativ som heter Task Force EU Coalition men Svenska medier och journalister har inte hängt med i denna teknologiska utveckling. Läs mer på deras hemsida om vad NATO ihop med DARPA SAAB MUST FRA FOI SÄPO håller på med. Hjälp till att sätta stopp för Cyber Tortyren som detta kallas för. Bifogar en länk till deras hemsida här https://cyber-torture.com/2022/06/20/weaponization-of-the-electromagnetic-spectrum/

 • Jag skulle inte bli förvånad om de ryska ”militära operationerna” snart följs av ett ”riktigt krig”.

 • Vad många har missat är nervvapen som används med NATO antenner ihop med satelliter. Jag och många andra Svenskar är utsatta för grov tortyr med dessa mikrovågsbaserade vapen som dom stimulerar olika nerver i oss med på distans. När vi polisanmäler denna tortyr så vägrar polisen samt JO justitieombudsmannen att utreda. Detta är så extremt att många har haft svårt att förstå vad som pågår. Dom attackerar våra EEG spektrum men olika mickrovågor som i sin tur får olika nerver i kroppen att reagera. Det slås larm om detta inom EU och FN i ett Initiativ som heter Task Force EU Coalition men Svenska medier och journalister har inte hängt med i denna teknologiska utveckling. Läs mer på deras hemsida om vad NATO ihop med DARPA SAAB MUST FRA FOI SÄPO håller på med. Hjälp till att sätta stopp för Cyber Tortyren som detta kallas för. Bifogar en länk till deras hemsida här https://cyber-torture.com/2022/06/20/weaponization-of-the-electromagnetic-spectrum/

 • Kriget i Ukraina har väckt oerhört obehag om framtiden för många pålästa, även mig.
  Väst, USA och NATO:s fullständiga maktgalenskap och oberäkneliga, för att snabbt genomföra Agenda 2030, innan resten av folket vaknar ur sin Törnrosasömn och upptäcker att folket är på väg att förlora ALLT dom äger. Dom som vinner vinstlotten och tillåts fortsätta leva bli slavar.
  Hur stora är oddsen att just du eller dina barn blir en av dessa 500 000 av nästa 8 miljarder människor som inte bli avrättade med sprutor mm
  Drar du vinstlotten kommer du bli slav och få livnära dig på maskar, larver o insekter, du får denna mat om du är lydig.  
  Canada inför reda assisterad laglig självmordshjälp, även sjukhus har rekommenderat självmord 

 • Kriget i Ukraina har väckt oerhört obehag om framtiden för många pålästa, även mig.
  Väst, USA och NATO:s fullständiga maktgalenskap och oberäkneliga, för att snabbt genomföra Agenda 2030, innan resten av folket vaknar ur sin Törnrosasömn och upptäcker att folket är på väg att förlora ALLT dom äger. Dom som vinner vinstlotten och tillåts fortsätta leva bli slavar.
  Hur stora är oddsen att just du eller dina barn blir en av dessa 500 000 av nästa 8 miljarder människor som inte bli avrättade med sprutor mm
  Drar du vinstlotten kommer du bli slav och få livnära dig på maskar, larver o insekter, du får denna mat om du är lydig.  
  Canada inför reda assisterad laglig självmordshjälp, även sjukhus har rekommenderat självmord 

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *