Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

31%

31.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Fd BlackRock-anställd: Global finanskollaps 2023-24 är en “matematisk säkerhet” – Tips för att klara kraschen

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 17 oktober 2022
- NewsVoice redaktion
Edward Dowd, sep 2022, eget verk

EKONOMI. I en intervju med dr Joseph Mercola förklarar Edward Dowd, en tidigare aktieportföljförvaltare för BlackRock, varför han tror att en global finanskollaps kommer inom de närmaste 6 till 24 månaderna. Han säger att de ekonomiska kollapsen är en matematisk säkerhet.

Edward Dowd är en hedgefondguru och tidigare aktieportföljförvaltare för den största kapitalförvaltaren i världen, BlackRock. Under de senaste två åren har Dowd försökt väcka människor om den ekonomiska skadan orsakad av Covid-19-krisen.

Dowd säger att Covid-19 gjorde att centralbanker och regeringar tillfälligt kunde dölja verkligheten att det finansiella systemet kraschar. Covid-19 möjliggjorde också införandet av ett kontrollsystem för att skydda regeringar och centralbanker från kollapsande livsmedels-, energi- och finanssystem. Det gjorde det möjligt för dem att begränsa människors resande och för att införa digitalt kontroll-ID och digitala centralbanksvalutor genom att koppla ihop dem med vaccinpass.

Mercola skriver i sin artikel att försäkringsbolagen rapporterar en 40-procentig ökning av överdödligheten bland vuxna i arbetsför ålder under fjärde kvartalet 2021. Millennials i åldern 25 till 44 år hade en 84% ökning av överdödligheten inom samma tidsram. Sedan lanseringen av Covid-19-vacciner har antalet amerikaner som påstår sig vara funktionshindrade ökat med minst 10% eller möjligen ännu mer.

I början av mars 2022, delade Dowd dödstalsstatistik på Steve Bannons War Room, vilket visar att millennials i åldern 25 till 44 år hade en 84% ökning av överdödligheten under hösten 2021.

Dowd fick jobb på HSBC Holdings, den största banken i Europa, efter en femårig utbildning. Han säger att allt vi lär oss i läroböckerna är skräp och istället lärde han sig på jobbet om hur finans marknaden egentligen fungerar.

Dowd fortsätter:

“När jag var obligationsförsäljare från 1990 till 95 var det en massa skandaler. Wall Street är i grunden en boom and bust-operation. Det finns vanligtvis en boom skapad av Federal Reserve som sätter pengar i systemet. De kontrollerar inte vart deras pengar går och Wall Street utnyttjar det. Och vanligtvis slutar det med bedrägeri.”

Edward Dowd berättar om hur bedrägerierna går till och att dessa avslöjades när bubblan sprack 2008, vilket resulterade i en massiv lågkonjunktur. Vid tiden för den ekonomiska kollapsen arbetade Dowd för State Street som köptes upp av BlackRock.

Mercola skriver att för många verkar BlackRock spela en viktig roll för globalisternas försök att inleda The Great Reset, den globala omställningen. Dowd, som har undertecknat ett sekretessavtal är förhindrad att ventilera sina åsikter om BlackRock, men han kan prata om liknande spelare, som Blackstone och Vanguard, varav den senare är en institution av samma storlek.

Dowd säger att han inte tror att denna typ av företag kontrollerar de företag de äger aktier i, men att de har ett otillbörligt inflytande (läs mer av Charlie Munger från Berkshire Hathaway). Inflytandet beskivs av Dowd som en aktiv påverkan på röstningsförfaranden och beslutsprocesser i de bolag som ägs. Han nämner att det finns ett mjukvarusystem som utvecklats för att kunna påverka företagsledningar när de röstar om beslut:

“Det var ett mjukvarusystem som skulle analysera alla förslag och sedan berätta hur vi skulle rösta därefter. Och om vi ville hålla inne en omröstning eller ändra en omröstning skulle vi göra det.”

“Så de kontrollerar inte [de företag de äger]. Vanguard och BlackRock är agenter. De hanterar andras pengar, men de röstar om några av aktieägarnämndens förslag. Så de använder inte telefon och ringer Bourla på Pfizer och säger: Gör vad vi säger. Det är ett mer mjukt inflytande.”

“Men jag tror, som koncentration av marknadsandelar, att Vanguard och BlackRock är de största passiva investeringsförvaltningsföretagen.”

Fd finansman: Klimatpolitiken är ett globalt Great Reset-verktyg

Enligt Dowd är en kommande global finanskollaps en matematisk säkerhet

Federal Reserve-systemet, som är ett skuldbaserat monetärt system, skapades 1913, samma år som IRS och skattesystemet skapades. Systemet för att skapa pengar genom skuld är i sig bedrägligt. I början skulle bankerna låna ut skulden och skulden skulle leta sig in i olika tillväxtområden, som då skulle bli överhettade. Bedrägerier uppstod som mestadels fanns på den fria marknaden.

I slutet av 90-talet tog företagsbedrägerier över och vi hade en 50% börskorrigering. Federal Reserve svarade med att slå på pengasprutan. De sänkte räntorna och pengarna letade sig in på fastighetsmarknaden, vilket blev en ohållbar bubbla.

Fastigheter och hypotekslån genom säkerheter, skuldförpliktelser och hypotekslån. Wall Street utnyttjade det i sina balansräkningar för att tjäna pengar och trodde att festen skulle fortsätta för alltid, men oundvikligen började Fed höja räntorna och det hela kollapsade.

Enligt Dowd var problemet med detta bankbedrägeri att det var systemiskt till sin natur. Centralbankerna var tvungna att gå in och köpa denna bedrägliga skuld.

Detta bedrägeri kvarstår fortfarande idag, på Federal Reserves balansräkning och på balansräkningarna för otaliga andra banker. Med andra ord försvann inte bedrägeriet. Det blev bara inbakat och gömt.

“Sedan började regeringar, eftersom ekonomin kollapsade globalt, spendera som berusade sjömän”, säger Dowd. “De senaste 12 åren har varit en ballong av vad jag kallar en centralbanks- och regeringsbubbla, statsobligationsbubblan”.

Vem ska rädda den bubblan? Vem ska köpa all den skulden när den här bubblan äntligen sprängs? Svaret är: ingen. Många som är medvetna om situationen är bara förvånade över att systemet har pågått så länge.

Uppror i London. Foto: Fred Dawson. Licens: Flickr.com. CC BY-NC-ND 2.0
Uppror i London. Foto: Fred Dawson. Licens: Flickr.com. CC BY-NC-ND 2.0

Covid-19 räddade centralbankerna

Det såg ut som att det var redo att brista 2019, men bekvämt nog, dök därpå Covid-19 upp, vilket gav nödbefogenheter till alla centralbanker. Regeringar gick på en annan utgiftsrunda och tryckte pengar och det gjorde det möjligt för dem att sparka problemen framåt i tiden ytterligare två år, skriver Mercola.

Dowd säger:

“Här är vi nu 2022 och det rivs upp igen och anledningen till att covid var viktigt är att Federal Reserve kunde täppa till hålet i vad som började bli en likviditetsskuldkris.

De tryckte 65% mer pengar. Pengalagret steg med 65% på årsbasis 2020, och det gjorde att täcka över det [likviditetsskuldkrisen]. Sedan, när ekonomin stängdes ner, var det en extern chock, inte i den interna chocken, så när de öppnade igen med alla pengar i systemet hade vi en återhämtning i ett och ett halvt år. Börserna blev galna, kreditmarknaderna blev galna och vi gick upp igen.

Men här är vi två år senare, [med] inflation orsakad av Biden-administrationens, EU:s dåliga politik, penningtillväxten … covid bröt också många leveranskedjor … I grund och botten hade vi inte haft inflation i varor och tjänster de senaste 12 åren. Vi hade [dock] inflation i tillgångar, aktier och obligationer.

Det som nu händer är att realekonomin känner av effekterna av inflationen och den dåliga politiken. Vi börjar se den amerikanska dollarn gå upp, och dollarn är en reservvaluta i världen. Under de senaste 22 åren har det skett en enorm tillväxt i det som kallas dollardenominerad skuld … Vi har cirka 15 biljoner dollar i dollardenominerade skulder.

Så när du ser dollarn gå upp är det ett tecken på en skuldkris eftersom pengarna blir strama. Det finns färre dollar där ute. Folk kämpar för dollar. Och anledningen till att jag tror att vi snart kommer att kollapsa är att vi aldrig har sett en råvaruinflationscykel med dollarn som går upp samtidigt …

Du kan hävda att det är avsiktligt eftersom policyerna är så dåliga att de stänger av energiproduktionen. Före Ukrainakriget var Bidens första verkställande order på dag 1 i hans administration att stänga av Keystone-rörledningen. Så här är vi. Jag tror att vi är nära slutet.

Covid gav skydd för centralbankerna och regeringarna, men det möjliggjorde också ett kontrollsystem. Om allt kommer att kollapsa, vore det inte trevligt att ha ett kontrollsystem där resandet är begränsat, man kan skylla det på ett virus, man skapar vaccinpass, som sedan kopplas till digitala ID:n och sedan till centralbankens digitala valuta. Så jag tror att covid var en bekväm ursäkt.

När vi nu rullar vidare börjar jag tro att det här var en plan. Jag har inga bevis, men det faktum att vi inte stoppar det som händer tyder på att det är en konspiration av intressen, och de vill inte stoppa utrullningen av dessa vacciner.

Och ju längre detta pågår, desto mer övertygad blir jag om att covid kan ha varit en plan. Jag brukade säga att det var en bekväm ursäkt, men ju längre detta pågår, desto löjligare blir det. Så jag tror att det var med ont uppsåt.”

När sker en förväntad global finanskollaps?

Dowd tror att den första finansiella kollapsen kommer att inträffa inom de närmaste sex till 18 månaderna, eller högst 24 månader [april 2023 – oktober 2024]. Om aktiemarknaderna blir allvarligt galna och vi börjar få nedgångar på mer än 40% i index kan Federal Reserve börja köpa aktier direkt, vilket kommer att resultera i ett neo-feodalismsystem som bara kommer att förstora redan befintliga skillnader mellan de som har och de som inte har [är rika eller fattiga].

Anledningen till det, förklarar Dowd, är att:

“Det finns ingen marknadsmekanism för att straffa någon för att fatta dåliga beslut. Deras dåliga beslut räddas av centralbankerna. Den moraliska risken är så hög att om du är en C-suite-chef på ett stort Fortune 500-företag kommer du att bli fenomenalt rik och du behöver inte vara kompetent. Du kommer att bli en av herrarna medan arbetarna och alla andra kommer att kämpa för att få ekonomin att gå ihop.

Det är det som har pågått de senaste 12 åren. Ekonomin har för det mesta varit en ekonomi för de stora och de som står nära sedelpressarna… Om du försöker bygga upp ett litet företag, eller om du är arbetare på ett av dessa företag och du inte får så många aktieoptioner, kommer du inte framåt.”

Tips för att klara kraschen

Artikeln avslutas med att Edward Dowd tipsar om hur du kan klara en global finanskollaps:

“Folk frågar mig om investeringsråd. Jag avskyr att ge det, men jag kan säga så här: Om finansiella tillgångar kommer att kollapsa, oroa dig inte för inflationen. Det är förmodligen en bra idé att ha en del av din portfölj … i kontanter, för att dra fördel av blod-på-gatan-scenariot som kommer.

“Så att när alla säljer gör du vad JP Morgan förr gjorde – du köper [med dina obundna pengar]. Det är ingen dålig idé.”

Joseph Mercola adderar med några egna råd:

“Bortsett från att skydda dina finansiella tillgångar, skulle du göra klokt i att förbereda dig för andra relaterade scenarier också, som mat, vatten och energibrist. Ta fram förnödenheter och ta reda på hur man kan leva i ett “off-grid”-scenario, om de dagliga bekvämligheterna plötsligt försvinner.

Förbered dig också mentalt, känslomässigt och andligt för vad som kan vara stressiga och utmanande tider när den globalistiska kabalen fortsätter att driva The Great Reset framåt, vilket kommer att kräva fler “nödsituationer”.

Läs den längre och mer detaljerade artikeln på länken nedan (red anm).

Källa: Dr Joseph Mercola och The Defender: Ex-BlackRock Manager: Global Financial Collapse a ‘Mathematical Certainty’ | Översättning och sammanfattning: NewsVoice

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq