Fd finansman: Klimatpolitiken är ett globalt Great Reset-verktyg

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 23 augusti 2022
- Torbjörn Sassersson
Former HSBC banker Alexander Pohl and Aga Wilson, August 2022. Photo: Torbjorn Sassersson, NewsVoice

Den tidigare brittiska HSBC-bankiren Alexander Pohl diskuterar den nuvarande globala klimatpolitiken, globalismen och behovet av en medveten förändring i samhället. Han säger att det är dags för människor att förstå hur världen styrs av en elit och att vi inte behöver följa den.

Intervju av Aga Wilson | Inspelning, redigering och text: Torbjörn Sassersson

Alexander Pohl pratade i en tidigare intervju om problemen med vindkraftverk. I denna intervju av Aga Wilson diskuterar han aktuell klimatpolitik. Han pratar om eventet Stockholm +50 som han kallar en ”konstig händelse”. Den firar de senaste 50 åren av miljöarbete. 1972 var året då världen såg den första världskonferensen om miljö. Den arrangerades av FN och hölls i Stockholm.

Tidigare ”BlackRock PR-kille” deltog på Stockholm +50 om klimatpolitiken

Pohl förväntade sig att Stockholm +50-evenemanget skulle bli lika stort som det offentliga evenemanget 1972, men han konstaterade att uppföljningen var mycket hemlighetsfull utan att allmänheten deltog. Det fanns ingen publik. Inte ens media täckte det (försök att söka på internet). Det här borde vara en stor röd flagga för alla sanna miljöpartister, menar Pohl.

Pohl försökte komma in på evenemanget med normal pressackreditering med sin fotograf, men de var inte välkomna att delta. Det bekräftade att det internationella mötet var noggrant uppstyrt för det ”korrekta berättandet”, säger han.

Ett konferensevenemang hade titeln ”We don’t have time” ledd av Ingmar Rentzhog, en före detta ”BlackRock PR-kille” som klivit över till klimatscenen. BlackRock är ett amerikanskt multinationellt investeringsförvaltningsföretag som gjorde en nettoinkomst på 5,9 miljarder amerikanska dollar 2021.

Pohl berörde också ämnet geoengineering och sa att klimatförändrande tekniker rutinmässigt används i många länder för att förbättra skörden och av andra skäl som vid sportevenemang eller i krig. Han säger att klimatteknik måste vara väl förankrad i klimatvetenskapen och inte bara i klimatpolitiken. Som ett exempel på dagens antivetenskapliga tillvägagångssätt är att forskare som försöker granska klimatpolitik och klimatförändrande teknologier förlorar sina forskningsanslag.

Alexander Pohls budskap

Pohls övergripande budskap i intervjun är att människor i världen gång på gång kan se hur globalisterna spelar ut samma typ av strategi oavsett vad temat är. Det kan vara klimatet eller ett virus. Eliten är alltid inställd på att driva igenom sina manusförfattade agendor för att skapa ”ordning”, få in mer pengar och säkra sin makt. De är inte alls egentligen intresserade av miljön, att bevara naturresurser eller folkhälsa.

Vi måste fråga oss varför de driver på så hårt, säger han. Kommer verkligen elbilar, litiumbatterier, solpaneler, vindkraftverk och insektsmat att rädda världen, frågar han retoriskt.

Aga Wilson kommenterar med observationen att de alltid säger att vi bara har några år kvar innan världens undergång. Som ett exempel har vi en ny artikel från i juli 2022 i The Guardian med titeln: ”Soon the world will be unrecognisable: is it still possible to prevent total climate meltdown?” med bilden på en rödaktig Jord insvept i rök.

Pohls kommentar är att om vi fortsätter att industriellt terraforma planeten kommer vi att döda oss själva, istället för att stoppa åtgärder som avskogning och urbanisering. Han nämner också de elitsammankomster som allmänheten och media fortfarande inte får besöka.

I del två av intervjun kommer Alexander Pohl att prata mer om vad vi kan göra för att förändra våra liv till det bättre.

Intervju av Aga Wilson | NewsVoice är en oberoende nyhets- och debattkanal

Donate to Aga Wilson Show

Subscribe to Receive NewsVoice' Latest News and Interviews
Loading


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq