Ukraina insinuerar att NATO bör attackera Ryssland med kärnvapen – SVT spelar med i NATO:s krigsförberedelser

publicerad 7 oktober 2022
- Kristoffer Hell
President Zelensky uppmanade 6 oktober 2022 NATO att kärnvapenbomba Ryssland i förebyggande syfte.
President Zelensky uppmanade 6 oktober 2022 NATO attackera Ryssland med kärnvapen.
President Zelensky uppmanade 6 oktober 2022 NATO attackera Ryssland med kärnvapen. Foto från Telegram/RussiaUSA

ANALYS. Under en intervju den 6 oktober 2022 insinuerade Ukrainas president Volodomir Zelensky att NATO bör anfalla Ryssland med kärnvapen i förebyggande syfte. SVT Aktuellts nämnde samma dag ingenting om försöket till uppvigling. SVT:s rapportering synkar därmed väl med NATO:s och USA:s informationskrigsföring mot allmänheten i Väst.

Text: Kristoffer Hell, uppdaterad 8 okt

Zelenskys monolog:

“Vad bör NATO göra?”

“Eliminera möjligheten för Ryssland att använda kärnvapen.”

“Det viktiga är, och åter vänder jag mig till den internationella publiken, vilket jag också gjorde före den 24 februari [när Ryssland gick in i Donbass].”

“Vi måste slå till först, så att de [Ryska Federationen] vet vad som kommer att hända om de använder kärnvapen – inte tvärtom.”

“Vänta inte på att Ryssland anfaller med kärnvapen och då säga: Okej, eftersom ni gjorde det, känn på det här!”

“Omvärdera hur ni utövar påtryckningar. Det här är vad NATO bör göra: omvärdera den ordning i vilken det utövar påtryckningar.”

Se president Zelenskys uttalande direkt på Twitter.

Kreml reagerar på Kiev

Uttalande har inte uppmärksammats i västerländsk media – men väckt reaktioner i Moskva som varnar för att regimen i Kiev försöker starta ett världskrig.

“The Kremlin has accused Ukrainian President Vladimir Zelensky of trying to spark a third world war, after he demanded that NATO carry out preventive strikes on Russia to deter the use of nuclear weapons.

Speaking to the Australian Lowy Institute on Thursday, Zelensky stated that NATO must ensure Moscow does not use nukes against Kiev’s forces. To do this, he called on the US-led military bloc and the international community to carry out preventive strikes against Russia so that it “knows what to expect” if it decides to use them.”

“Kremlin accuses Zelensky of trying to start a world war” (RT)

Trots ett längre inslag om konflikten i Ukraina, nämnde SVT Aktuellts nyhetssändning den 6:e oktober 2022 ingenting om insinuationen till NATO att anfalla Ryssland med kärnvapen.

Istället lät Aktuellt-redaktionen en amerikansk lobbyist på World Economic Forum vid namn Ian Bremmer varna för att Moskva håller på att förlora konflikten i Ukraina och därför skulle kunna tänkas vidta desperata åtgärder.

Narrativet motsägs av ryska försvarsdepartementets senaste presskonferens (6 oktober 2022), som bekräftar att den ryska strategin förblir att fokusera på att förstöra NATO:s stridskrafter – inte att nödvändigtvis i alla lägen hålla alla territorier de någon gång passerat igenom.

Ryska försvarsministeriets presskonferens den 6:e oktober 2022:

https://www.youtube.com/watch?v=Npb1U3tV530

SVT:s rapportering synkar med NATO:s och USA:s informationskrigsföring

Den sammantagna bilden av SVT:s rapportering synkar väl med NATO:s och USA:s informationskrigsföring mot allmänheten i Väst och som allt mer liknar en förberedelse inför en andra falsk flagg-attack utförd av NATO, nu med taktiska kärnvapen i Ukraina vilka också sannolikt kommer att skyllas på Moskva.

Den senaste falsk flagg-attacken var sabotaget mot Nord Stream ledningarna i Östersjön, som trots att det uppenbarligen begicks av det av USA-ledda NATO, ändå tillskrevs offret för sabotaget – den Ryska Federationen.

Text: Kristoffer Hell, författare till boksviten “Västs Mörka Hjärta: 9/11, Geopolitisk terrorism & Globaliseringsagendan”, “Demokrati till Döds – Sveriges väg in i den globala diktaturen” och “Covid 1984”


Så här kan du stötta Newsvoice