Enorma satsningar med skattepengar i Västs krig mot Ryssland

publicerad 19 oktober 2022
- Torbjörn Sassersson red.
Franska NATO-soldater under övningen Ramstein Legacy 22 med 17 partnerländer i Estland, Lettland, Litauen och Polen den 6-10 juni 2022. Foto: NATO.int

KRIGSINDUSTRIN. Allt fler drar slutsatsen att om flera nationer kombinerar sin militära makt för att besegra en gemensam fiende börjar defintionen på begreppet världskrig uppfyllas. Vi vet nu med säkerhet att Washington, EU och krigsmaskinen NATO gör allt i sin makt för att i praktiken genomföra ett omfattande, gemensamt och västligt krig mot Ryssland.

Text: Torbjörn Sassersson | Krav för extern användning av NATO-foton

Väst har gått i krig med Ryssland ekonomiskt och bidrar även direkt med vapen till krigsinsatserna i Ukraina. Ekonomen Martin Armstrong sammanfattar Vladimir Putins insikt:

“Putin vet att han kämpar mot en NATO-offensiv och inte bara Ukraina och pekar direkt ut Washington, London och Bryssel. Han sa med rätta att västvärlden först beslöt sig för att demonisera Ryssland och sprida “Russofobi”, som de gjorde under det kalla kriget. NATO och västvärlden är nu motståndare till Ryssland i detta proxykrig, medan det ukrainska folket bara är kanonmat som används för att inleda denna nya värld.”

Rumänien håller på att bli en träningsplats för tredje världskriget under NATO:s flagga. Det finns för närvarande 40.000 soldater på fältet i hela Östeuropa och fler kommer att anlända. Överste Vincent Minguet, befälhavaren för NATO Combat Group i Rumänien, tror att utbildningen kommer att pågå i upp till fem år, skriver Armstrong.

“Jag vet med säkerhet att den amerikanska militären sänder ut reservister till Rumänien för att utbilda europeiska soldater. Reservisterna har fått veta att kriget kommer att eskalera, och som en soldat sa till mig: ”Det går riktigt illa där borta”. De kommer att träna européerna att slåss mot ryssar i minst sex månader.”

“Överste Vincent Minguet, befälhavaren för NATO Combat Group i Rumänien, sa att planen är för “skapandet av en permanent, starkare bataljon, med fler tunga vapen, för att förhindra aggression eller destabilisering i Rumänien.” Oroväckande nog tror Minguet att träningen kommer att pågå i fyra eller fem år. De planerar för en långvarig pågående strid som utkämpas av många nationer, med andra ord ett världskrig.”

– Martin Armstrong

Frankrike är direkt involverat i konflikten.

“Vi hjälper ett land som befinner sig i krig”, säger Frankrikes minister för väpnade styrkor Sebastien Lecornu.

Frankrike kommer att träna upp till 2000 ukrainska soldater på sitt territorium, sa försvarsminister Sebastien Lecornu till tidningen Le Parisien. Det finna tre områden av träning: allmän strid, specifika behov för Ukraina och träning i hur soldater använder militärt material som tillhandahålls av Ukrainas västallierade.

Storbritannien har med Operation Interflex iscensatt ett intensivt femveckors träningsprogram som förberett 10.000 ukrainska krigare och landet tillhandahåller även flygbaser för Kanada. Storbritannien har per den 16:e augusti skickat 1,11 miljarder euro och donerat militär utrustning för 1 miljard euro till Ukraina.

Kanada har sedan februari 2022 åtagit sig mer än 600 miljoner dollar i militärt bistånd till Ukraina. Den kanadensiska väpnade styrkan (CAF) hjälper också till med leveranser av material inom Europa.

USA bidrar med vapen till Ukraina för flera miljarder dollar. Det amerikanska försvarsdepartementet tillkännagav i september 2022 att ytterligare  1,1 miljarder dollar i militärt stöd till Ukraina. Pentagon skriver att USA i september totalt åtagit sig cirka 16,9 miljarder dollar i hjälp till Ukraina sedan januari.

Enligt Kiel Institute for the World Economy (IfW) är USA det land som allra mest stöder Kiev med militär utrustning räknat under perioden fram till den 1:a juli 2022.

Svenska pansarskott och ukrainska nazister
Svenska pansarskott från SAAb hos ukrainska nazister i Azovbataljonen i mars 2022.

Sverige har skickat omfattande militärt stöd till den ukrainska militären inkluderat till den nynazistiska Azov-bataljonen. Regeringen skriver den 30:e juni 2022:

“Regeringen har beslutat om ytterligare militärt stöd till Ukraina. Stödet består av materiel som Ukraina efterfrågat, till exempel pansarvärnsvapen, understödsvapen samt minröjningsutrustning. Totalt uppgår detta stöd till ett värde av cirka 500 miljoner kronor.”

“Tidigare har Sverige vid fyra olika tillfällen beslutat skänka militär utrustning som pansarskott, personlig skyddsutrustning, dygnsportioner av hållbara livsmedel, minröjningsutrustning, pansarvärnsvapen, eldhandvapen, sjömålsrobotsystem 17 samt överskottsmateriel.”

Två månader senare beslutade Magdalena Andersson (S) om ytterligare vapenleveranser. Europaportalen skriver den 29:e augusti 2022:

“Sverige ger Ukraina en miljard kronor i ett nytt stödpaket, varav hälften ska gå till militärt stöd och resten till återuppbyggnad. Det meddelade statsminister Magdalena Andersson (S) på måndagen efter ett möte med Ukrainas utrikesminister Dmytro Kuleba – som tackade för stödet men underströk vikten av att hjälpen ska fokusera på vapen”.

Tyskland upplåter träningsanläggningar för ukrainska soldater.

Irland har fått i uppdrag att hjälpa Ukrainska soldater att lära sig att demontera sprängladdningar.

Danmark med utrikesminister Jeppe Kofod säger i ett uttalande att det handlar om ett långt krig mot Ryssland “för att stoppa Putins aggression mot Ukraina” och “därför behöver vi också långsiktig planering och utbildning”.

Norge och Finland bidrar även med militär utrustning i bekämpandet av Ryssland.  Norge skickade redan i februari 2000 pansarskott. Finland skickade 2500 stormgevär, 150.000 patroner och 1500 pansarskott, rapporterar svenska Yle. “Beslutet är historiskt och fattades enhälligt”, sa den finska statsministern Sanna Marin.

Polen ligger på andra plats när det gäller militärt bistånd till Ukraina för att bekämpa Ryssland enligt uppgifter från en tysk tankesmedja, skriver The First News i augusti. Polen hade i juni försett Ukraina med vapen och annan militär utrustning till ett värde av minst 1,7 miljarder dollar, sa president Andrzej Duda, enligt NFP.

Polen har dock tidigare lovat att stödja Ukraina med hela 6,37 miljarder euro.

EU bidrar på flera sätt till kriget mot Ryssland.

“Idag ökar vi vårt stöd till Ukraina för att försvara sig från Rysslands illegala aggression. EU:s militära biståndsuppdrag kommer att utbilda de ukrainska väpnade styrkorna så att de kan fortsätta sin modiga kamp”, sa Josep Borrell, en hög representant för utrikesfrågor och säkerhetspolitik den 17 oktober.

Text: Torbjörn Sassersson | Krav för extern användning av NATO-foton

Källor

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Bara det att vapnen som sänds i de flesta fall hamnar i ryssarnas ägo, förstörs i vapendepåbombningar eller säljs på svarta marknaden.
  De vapnen som verkligen når de Ukrainska soldaterna vet dom inte hur man använder eftersom dom inte är utbildade med dom (om dom ens är utbildade alls).
  Så många Ukrainska män är dödade utan någon som helst mening.
  Självklart “vinner” det stora landet Ryssland och en ny världsordning kan äntligen upprättas där inte längre bov-landet USA kan fortsätta sina härjningar.
  Det är det som är det fina i kråk-sången.

  • Det jag vill säga är att det är fruktansvärt med dessa dödade soldater då det egentligen är USAs krig mot Ryssland som utspelar sej på ukrainsk mark.
   Barn förlorar sina pappor och mödrar förlorar sina söner. Hustrur förlorar män dom älskar och det blir ett stort sår i många människors liv med följder för lång tid framöver.
   Sådant här borde inte få ske. Vi har bara ett enda jävla jordklot att leva på och i framtiden kommer alla vapen och soldater och krig att elimineras i och med den nya värlsordningen.
   Tack Putin.

 • Den som inte förstått, så har således Ryssland attackerat i Ö Ukraina med ca 115000 soldater från Donbassområdena, tillsammans med förstärkningar på runt 80000 RYSKA soldater. Attacken mot Kiev utfördes av ytterligare några 10000 RYSKA soldater. Vid detta laget har förstärkningen på 80000 bytts ut mot ca 50000 kontrakterade soldater. De 80000 finns sannolikt kvar i närheten och reorganiseras.

  Nu pågår det i Ryssland en mobilisering av kontrakterade soldater på 300000 man, som kommer att sättas in successivt. Bli inte förvånade om dessa trupper snart visar sig i Charkiv-trakten, nära Odessa, resp i V Ukraina (Ryssarna behöver stoppa materialflödet från väst). En del av de nya förbanden behöver sannolikt avlösa frontförband i Centrala Donbass, så att dessa kan reorganiseras. När hela den ryska planen sätts i verket, så har Ryssland således ca 380000 soldater att spela med. Denna gång lär dessutom dess flygvapen sättas in med full kraft.

 • Trots Zelinskys stora ord, så kommer Ryssland att disponera en omfattande förbandsreserv de kan sätta in efter jul (380000). Ukraina har mobiliserat allt vad de kunnat tvinga ut ur befolkningen, typ 600000-700000, av vilka dock inte alla är fullt rustade. Ukraina har få industrier som kan volymproducera stridsvagnar, pansarbandvagnar, lastbilar. Deras resurser minskar kontinuerligt och allt fler förband blir infanteri till fots. Redan innan krigsutbrottet hade Ukrainska regimen tvingat minst 10 miljoner i flykt för sina liv, efter krigsutbrottet har ytterligare några miljoner flytt/tvingats i flykt. Ukraina har således förlorat ca 30% av sin befolkning (främst unga män) och en stor del av de bäst utbildade och fysiskt starkaste soldatämnena.

  Samtidigt, parallellt, pågår ersättningsuppbyggnaden efter de Ryska förband som lämnat sina baser för Ukrainakriget. Man kan anta att Ryssland f n har ett stort problem med att hinna producera nya tyngre vapen/stridsfordon både för ersättningsförband, ersättning för materialförluster resp åt de

 • Tack Torbjörn väl sammanställt. I min värld är detta ett krig USA vill ha och man har inga skrupler att låta Europa ta stötarna dvs folken ska betala för att hjälpa USA få Ryssland att förblöda.Kanske tycker USA att Eu blev lite väl starka och självständiga och man vill gärna styra om pengaflöde till USA. Det fanns en klar öppning i början av konflikten som USA och EU inte ville ta och det var att garantera att Ukraina inte blev en Nato stat och även garantera den rysktalande befolkningen i Ukraina deras säkerhet. Men man var inte intresserad av fredsförhandlingar speciellt inte från USA. Nu i dessa ekonomiskt svåra tider ska vi mata en krigsmaskin och låta soldater dö i ett krig de aldrig kan vinna förutom om vi går in i ett öppet tredje världskrig . Vill vi verkligen det eller är det dags att kräva fredsförhandlingar? Det hela är total galenskap. Jag stöder inte Putin men inte heller krigsmaskinen USA. Vi är återigen lurade och agerar som nickedockor till USA giriga törst att ständigt skapa nya krig och misär för den lokala befolkningen Det måste sluta Snart ska Finland bli Natoland och kommer då att tvingas ha Natostyrkor på sitt territorium Då hamnar de mer eller mindre dit Ukraina var på väg. Det vill säga ett gränsland till Ryssland med ev. Natostyrkor och vapen, tankers Hangarfartyg på finskt territorium Hur kul blir det och kan man tänka sig att det ytterligare eskalerar maktspelet och Ryssland känner sig hotat precis som USA gjorde i Cubakrisen när ryssarna var där i Cuba med sina missiler? Och sedan Sverige som lallar med…. Vill ingen ha fred? Ju längre kriget pågår ju mindre kommer Ukrainas territorium att bli och varje dag dör hundratals ukrainska soldater. Är det någon som tänker på dem? Vem har frågat oss alla i EU om vi vill betala för allt detta nu när vi befinner oss i en ekonomisk kris som heter duga och som bara kan bli värre när Tysklands ekonomi kraschar. Kan ingen inse vilken misär vi går till mötes?

  • USA är lika mycket ute efter Tyskland också. De vill kracha nu likväl som i ww1 och ww2. Tyskland är ett storoch starkt ekonomiskt hot. Som de vill ha bort. Och tysken olof eller vad han heter hjälper till med detta. Han måste vara väl betald av penningmagnaterna i USA för att göra detta. Och de vill för allt smör i småland inte att tyskland och Ryssland ska knyta några band. Det skulle bli ett åttehot mot USA.

  • Krigsmaskinen ar en ekonomisk konstruktion, samma skedde vid Waterloo nar en smart familj tog kontrollen over den brittiska kronan. Numera ar det fragan om en global kontroll. Dock skjuter de sina fotter av sej pga inavel. Fisken ruttnar alltid fran huvudet, for att citera Carl Norberg. Det anglosaxiska komplexet ar kort nu. Catherine Austin Fitts och Patrick Wood i ett intressant samtal https://home.solari.com/the-iron-bank-is-bis-sovereign-immunity-the-secret-sauce-behind-the-global-coup-part-i-with-patrick-wood/

 • Här är en kommenterad delläsning av en intressant bok om de bakomliggande orsakerna till Vietnamkriget, men som innehållet väldigt lite läsning, utan däremot många spontana förklaringar om den “motor” och de motiv som legat bakom i stort sett varje krig sedan många hundra år tillbaka! Den synnerligen kunnige modratorn ger här en spontan och “kalejdoskopiskt” spännande inblick i varför det ständigt varit så mycket krig, deras verkliga syften och deras dialektiska och helt misstolkade natur och generering:

  https://www.youtube.com/watch?v=jKPRcK6PIPo&list=PLnjz0fxleAFeQZr0Bn2EhmkgS6ix1WEhL&index=6&t=233s

  (Vietnam, Why Did We Go? Part 5)

  Som lyssnare behöver du lägga dina förutfattade, av massmedia och undervisningsväsen präglade fördomar, på hyllan och ta fram din förmåga till flexibelt tänkande, så ser du förhoppningsvis konturerna av krigens dolda mekanik.

 • Bara det att vapnen som sänds i de flesta fall hamnar i ryssarnas ägo, förstörs i vapendepåbombningar eller säljs på svarta marknaden.
  De vapnen som verkligen når de Ukrainska soldaterna vet dom inte hur man använder eftersom dom inte är utbildade med dom (om dom ens är utbildade alls).
  Så många Ukrainska män är dödade utan någon som helst mening.
  Självklart “vinner” det stora landet Ryssland och en ny världsordning kan äntligen upprättas där inte längre bov-landet USA kan fortsätta sina härjningar.
  Det är det som är det fina i kråk-sången.

  • Det jag vill säga är att det är fruktansvärt med dessa dödade soldater då det egentligen är USAs krig mot Ryssland som utspelar sej på ukrainsk mark.
   Barn förlorar sina pappor och mödrar förlorar sina söner. Hustrur förlorar män dom älskar och det blir ett stort sår i många människors liv med följder för lång tid framöver.
   Sådant här borde inte få ske. Vi har bara ett enda jävla jordklot att leva på och i framtiden kommer alla vapen och soldater och krig att elimineras i och med den nya värlsordningen.
   Tack Putin.

 • Varför betala skatt? Det är ju bara för Centralbanken och andra banker trycka på en knapp och “valuta” är skapad.

 • Den som inte förstått, så har således Ryssland attackerat i Ö Ukraina med ca 115000 soldater från Donbassområdena, tillsammans med förstärkningar på runt 80000 RYSKA soldater. Attacken mot Kiev utfördes av ytterligare några 10000 RYSKA soldater. Vid detta laget har förstärkningen på 80000 bytts ut mot ca 50000 kontrakterade soldater. De 80000 finns sannolikt kvar i närheten och reorganiseras.

  Nu pågår det i Ryssland en mobilisering av kontrakterade soldater på 300000 man, som kommer att sättas in successivt. Bli inte förvånade om dessa trupper snart visar sig i Charkiv-trakten, nära Odessa, resp i V Ukraina (Ryssarna behöver stoppa materialflödet från väst). En del av de nya förbanden behöver sannolikt avlösa frontförband i Centrala Donbass, så att dessa kan reorganiseras. När hela den ryska planen sätts i verket, så har Ryssland således ca 380000 soldater att spela med. Denna gång lär dessutom dess flygvapen sättas in med full kraft.

 • Trots Zelinskys stora ord, så kommer Ryssland att disponera en omfattande förbandsreserv de kan sätta in efter jul (380000). Ukraina har mobiliserat allt vad de kunnat tvinga ut ur befolkningen, typ 600000-700000, av vilka dock inte alla är fullt rustade. Ukraina har få industrier som kan volymproducera stridsvagnar, pansarbandvagnar, lastbilar. Deras resurser minskar kontinuerligt och allt fler förband blir infanteri till fots. Redan innan krigsutbrottet hade Ukrainska regimen tvingat minst 10 miljoner i flykt för sina liv, efter krigsutbrottet har ytterligare några miljoner flytt/tvingats i flykt. Ukraina har således förlorat ca 30% av sin befolkning (främst unga män) och en stor del av de bäst utbildade och fysiskt starkaste soldatämnena.

  Samtidigt, parallellt, pågår ersättningsuppbyggnaden efter de Ryska förband som lämnat sina baser för Ukrainakriget. Man kan anta att Ryssland f n har ett stort problem med att hinna producera nya tyngre vapen/stridsfordon både för ersättningsförband, ersättning för materialförluster resp åt de

 • Tack Torbjörn väl sammanställt. I min värld är detta ett krig USA vill ha och man har inga skrupler att låta Europa ta stötarna dvs folken ska betala för att hjälpa USA få Ryssland att förblöda.Kanske tycker USA att Eu blev lite väl starka och självständiga och man vill gärna styra om pengaflöde till USA. Det fanns en klar öppning i början av konflikten som USA och EU inte ville ta och det var att garantera att Ukraina inte blev en Nato stat och även garantera den rysktalande befolkningen i Ukraina deras säkerhet. Men man var inte intresserad av fredsförhandlingar speciellt inte från USA. Nu i dessa ekonomiskt svåra tider ska vi mata en krigsmaskin och låta soldater dö i ett krig de aldrig kan vinna förutom om vi går in i ett öppet tredje världskrig . Vill vi verkligen det eller är det dags att kräva fredsförhandlingar? Det hela är total galenskap. Jag stöder inte Putin men inte heller krigsmaskinen USA. Vi är återigen lurade och agerar som nickedockor till USA giriga törst att ständigt skapa nya krig och misär för den lokala befolkningen Det måste sluta Snart ska Finland bli Natoland och kommer då att tvingas ha Natostyrkor på sitt territorium Då hamnar de mer eller mindre dit Ukraina var på väg. Det vill säga ett gränsland till Ryssland med ev. Natostyrkor och vapen, tankers Hangarfartyg på finskt territorium Hur kul blir det och kan man tänka sig att det ytterligare eskalerar maktspelet och Ryssland känner sig hotat precis som USA gjorde i Cubakrisen när ryssarna var där i Cuba med sina missiler? Och sedan Sverige som lallar med…. Vill ingen ha fred? Ju längre kriget pågår ju mindre kommer Ukrainas territorium att bli och varje dag dör hundratals ukrainska soldater. Är det någon som tänker på dem? Vem har frågat oss alla i EU om vi vill betala för allt detta nu när vi befinner oss i en ekonomisk kris som heter duga och som bara kan bli värre när Tysklands ekonomi kraschar. Kan ingen inse vilken misär vi går till mötes?

  • USA är lika mycket ute efter Tyskland också. De vill kracha nu likväl som i ww1 och ww2. Tyskland är ett storoch starkt ekonomiskt hot. Som de vill ha bort. Och tysken olof eller vad han heter hjälper till med detta. Han måste vara väl betald av penningmagnaterna i USA för att göra detta. Och de vill för allt smör i småland inte att tyskland och Ryssland ska knyta några band. Det skulle bli ett åttehot mot USA.

  • Krigsmaskinen ar en ekonomisk konstruktion, samma skedde vid Waterloo nar en smart familj tog kontrollen over den brittiska kronan. Numera ar det fragan om en global kontroll. Dock skjuter de sina fotter av sej pga inavel. Fisken ruttnar alltid fran huvudet, for att citera Carl Norberg. Det anglosaxiska komplexet ar kort nu. Catherine Austin Fitts och Patrick Wood i ett intressant samtal https://home.solari.com/the-iron-bank-is-bis-sovereign-immunity-the-secret-sauce-behind-the-global-coup-part-i-with-patrick-wood/

 • Här är en kommenterad delläsning av en intressant bok om de bakomliggande orsakerna till Vietnamkriget, men som innehållet väldigt lite läsning, utan däremot många spontana förklaringar om den “motor” och de motiv som legat bakom i stort sett varje krig sedan många hundra år tillbaka! Den synnerligen kunnige modratorn ger här en spontan och “kalejdoskopiskt” spännande inblick i varför det ständigt varit så mycket krig, deras verkliga syften och deras dialektiska och helt misstolkade natur och generering:

  https://www.youtube.com/watch?v=jKPRcK6PIPo&list=PLnjz0fxleAFeQZr0Bn2EhmkgS6ix1WEhL&index=6&t=233s

  (Vietnam, Why Did We Go? Part 5)

  Som lyssnare behöver du lägga dina förutfattade, av massmedia och undervisningsväsen präglade fördomar, på hyllan och ta fram din förmåga till flexibelt tänkande, så ser du förhoppningsvis konturerna av krigens dolda mekanik.

 • Varför betala skatt? Det är ju bara för Centralbanken och andra banker trycka på en knapp och “valuta” är skapad.

 • Om Ryssland förlorar kommer vi alla förlora när kärnvapen kommer in i bilden.
  Ryssland får inte vinna för då ser USA/Nato svaga ut.
  Kina, Nordkorea och Iran behöver komma in i matchen, så får USA sitt önskade världskrig.
  Det kan bara leda till världskrig som det ser ut nu.

 • Om Ryssland förlorar kommer vi alla förlora när kärnvapen kommer in i bilden.
  Ryssland får inte vinna för då ser USA/Nato svaga ut.
  Kina, Nordkorea och Iran behöver komma in i matchen, så får USA sitt önskade världskrig.
  Det kan bara leda till världskrig som det ser ut nu.

  • Alla nya debattörer hamnar alltid i en kö. Nu är dina meddelanden postade. Välkommen.

   Självklart är vi ryssvänliga. Vi är även vänliga mot alla andra folkslag och nationaliteter.

   Min personliga inställning – och NewsVoice policy – är att vi alltid står på folkets sida oavsett nationen eller folklig grupptillhörighet.

   • Tack för svar. Dock, det ryska folket lider under en despot. Som vanligt alltså. Denna despot struntar i sitt folk eftersom han fått idén att krossa ett annat folk. Nu kommer han få däng så han inte kan hota nåt mer folk. Eller ja, hans folk kommer att få däng. Hur många ryssar måste dö innan Ryssland är slaget? Det räcker inte med 100 000.

    • -“Det ryska folket lider under en despot”. Vad grundar du det på? Har du några undersökningar som bekräftar detta eller är det bara din personliga ogrundade åsikt?
     -“Denna despot struntar i sitt folk eftersom han fått idén att krossa ett annat folk”. Samma sak här. Vad grundar du detta påstående på? Kan du länka till några skriftliga dokument från Putin eller de ryska myndigheterna, eller några tal/intervjuer med Putin eller någon annan rysk ledare som styrker detta påstående?

     -“Nu kommer han få däng så han inte kan hota nåt mer folk”.
     20% av Ukraina tillhör numera Ryssland och inget tyder på att Ukraina har skuggan av en chans att ändra på detta. Det mesta tyder snarare på motsatsen med tanke Rysslands mobilisering och syn på de nya införlivade områdena som ryska. Oavsett av vad du jag eller någon annan tycker så kommer Ryssland aldrig att släppa dessa områden.

     Ditt inlägg är fullt av ogrundade påståenden och tyckanden och blir sålunda fullständigt ointressant. Kom tillbaka med källor och länkar så kan vi diskutera saken på allvar.

 • Vart går gränsen, är jag som skattebetalare skyldig att medfinansiera ett proxykrig? Ingår det i det berömda samhällskontraktet som inte finns?
  Näe, jag vägrar……

  • Sverige är en humanitär stormakt. Det är därför vi deltar i ett samordnat krig mot det enda folk i världen som inte har ett existensberättigande, det ryska folket. För att krossa Ryssland är det fritt fram att använda sig av av alla andra folk som kanonmat (ironi).

   • Ha ha, ja så sant. Men fritt fram… hmm jag ställde frågor till skatreverket ang. detta i samband med en skatte-anståndsansökan och blev uppringd av en handläggare hos skv, överaskande tillmötesgående, fick jag hjälp med skatteanstånd men i sin roll som tjänsteman kunde han inte kommentera mina frågor, fick dock viss förståelse. Tror det börjar krackelera mer o mer i det humanitära sminket, enbart röta bakom.

 • Ryssland, eller Putin närmare bestämt, lät sin armé anfalla Ukraina. Varför? Tja, Putins egen förklaring om att värna ryssar och avnazifiera Ukraina är ju det som gäller. Västvärlden gillar inte det som händer så vi hjälper Ukraina att vinna kriget. Det kommer inte att pågå längre än en bit in på nästa år eftersom den ryska armén snart är borta. Putin försöker att fylla på med outbildade män. Utan riktiga vapen och träning så kommer dessa att bli utslagna. Nåt världskrig är det inte. Det utspelar sig på Ukrainas mark till stor del. Samt givetvis i närområdet. Det ryska.

  • Du vet ju svaret “Stig Arne”! Redan efter statskuppen 2014 så började regimen i Kiev att beskjuta de östra rysktalande delarna och Ryssland har väntat i 8 år på att slå tillbaka. Efter ca 15.000 döda tyckte Kreml och befolkningen i Ryssland att nu får det vara nog. USA bombade sönder Irak för ingen annan orsak än att stjäla olja vilket alltså är okej enligt dig? Sluta och läs lögnerna i MSM… kolla detta https://www.8dagar.se/2022/10/vanta-ingen-dementi.html så fattar väl även du till sist att du är grundlurad.

 • En allegori till redaktörens text.
  Under romerska rikets period vid sammansvärjning tvingades senatmedlemmar solidariskt bära en dolk dold under togan och när tillfälle gavs gemensamt sticka kejsaren till döds.

  • Alla nya debattörer hamnar alltid i en kö. Nu är dina meddelanden postade. Välkommen.

   Självklart är vi ryssvänliga. Vi är även vänliga mot alla andra folkslag och nationaliteter.

   Min personliga inställning – och NewsVoice policy – är att vi alltid står på folkets sida oavsett nationen eller folklig grupptillhörighet.

   • Tack för svar. Dock, det ryska folket lider under en despot. Som vanligt alltså. Denna despot struntar i sitt folk eftersom han fått idén att krossa ett annat folk. Nu kommer han få däng så han inte kan hota nåt mer folk. Eller ja, hans folk kommer att få däng. Hur många ryssar måste dö innan Ryssland är slaget? Det räcker inte med 100 000.

    • -“Det ryska folket lider under en despot”. Vad grundar du det på? Har du några undersökningar som bekräftar detta eller är det bara din personliga ogrundade åsikt?
     -“Denna despot struntar i sitt folk eftersom han fått idén att krossa ett annat folk”. Samma sak här. Vad grundar du detta påstående på? Kan du länka till några skriftliga dokument från Putin eller de ryska myndigheterna, eller några tal/intervjuer med Putin eller någon annan rysk ledare som styrker detta påstående?

     -“Nu kommer han få däng så han inte kan hota nåt mer folk”.
     20% av Ukraina tillhör numera Ryssland och inget tyder på att Ukraina har skuggan av en chans att ändra på detta. Det mesta tyder snarare på motsatsen med tanke Rysslands mobilisering och syn på de nya införlivade områdena som ryska. Oavsett av vad du jag eller någon annan tycker så kommer Ryssland aldrig att släppa dessa områden.

     Ditt inlägg är fullt av ogrundade påståenden och tyckanden och blir sålunda fullständigt ointressant. Kom tillbaka med källor och länkar så kan vi diskutera saken på allvar.

 • Vart går gränsen, är jag som skattebetalare skyldig att medfinansiera ett proxykrig? Ingår det i det berömda samhällskontraktet som inte finns?
  Näe, jag vägrar……

  • Sverige är en humanitär stormakt. Det är därför vi deltar i ett samordnat krig mot det enda folk i världen som inte har ett existensberättigande, det ryska folket. För att krossa Ryssland är det fritt fram att använda sig av av alla andra folk som kanonmat (ironi).

   • Ha ha, ja så sant. Men fritt fram… hmm jag ställde frågor till skatreverket ang. detta i samband med en skatte-anståndsansökan och blev uppringd av en handläggare hos skv, överaskande tillmötesgående, fick jag hjälp med skatteanstånd men i sin roll som tjänsteman kunde han inte kommentera mina frågor, fick dock viss förståelse. Tror det börjar krackelera mer o mer i det humanitära sminket, enbart röta bakom.

 • Ryssland, eller Putin närmare bestämt, lät sin armé anfalla Ukraina. Varför? Tja, Putins egen förklaring om att värna ryssar och avnazifiera Ukraina är ju det som gäller. Västvärlden gillar inte det som händer så vi hjälper Ukraina att vinna kriget. Det kommer inte att pågå längre än en bit in på nästa år eftersom den ryska armén snart är borta. Putin försöker att fylla på med outbildade män. Utan riktiga vapen och träning så kommer dessa att bli utslagna. Nåt världskrig är det inte. Det utspelar sig på Ukrainas mark till stor del. Samt givetvis i närområdet. Det ryska.

  • Du vet ju svaret “Stig Arne”! Redan efter statskuppen 2014 så började regimen i Kiev att beskjuta de östra rysktalande delarna och Ryssland har väntat i 8 år på att slå tillbaka. Efter ca 15.000 döda tyckte Kreml och befolkningen i Ryssland att nu får det vara nog. USA bombade sönder Irak för ingen annan orsak än att stjäla olja vilket alltså är okej enligt dig? Sluta och läs lögnerna i MSM… kolla detta https://www.8dagar.se/2022/10/vanta-ingen-dementi.html så fattar väl även du till sist att du är grundlurad.

 • En allegori till redaktörens text.
  Under romerska rikets period vid sammansvärjning tvingades senatmedlemmar solidariskt bära en dolk dold under togan och när tillfälle gavs gemensamt sticka kejsaren till döds.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *