Amerikanska krigsmaskinen utpekad som världens största miljöförstörare – Earth’s Greatest Enemy

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 14 november 2022
- NewsVoice redaktion
USS Harry Truman - Foto: Danny Ewing, US Navy, Wikimedia Commons, Public Domain

KRIGSINDUTRIN. Earth’s Greatest Enemy har ambitionen att bli den mest banbrytande antiimperialistisk miljödokumentären som någonsin producerats och den ställer in siktet direkt på den amerikanska försvarsmaktens illgärningar runt om i världen.

Dokumentären Earth’s Greatest Enemy är det andra långfilmsprojektet producerat av den amerikanska oberoende journalisten Abby Martin. Filmen görs i samarbete med Empire Files och den prisbelönta journalisten Dahr Jamail.

Filmen centreras kring det amerikanska imperiet och militärindustrikomplexet samt vapenindustrins underleverantörer. Abby Martin gör gällande att vapenindustrin inte bara skapar klimatförändringenar utan även hotar livet på jorden genom att förgifta den. Martin säger att krigsindustrin har en avsevärt större inverkan på klimatet än utsläppen av koldioxid.

Abby Martin anser att detta odjur måste konfronteras och stoppas för att skydda natur och miljö samt människor. Filmen är ännu inte klar och producenterna vänder sig därför till allmänheten för att söka stöd så att filmen kan färdigställas. Läs mer på Earthsgreatestenemy.com om hur du kan bidra.

Text: NewsVoice | #EarthsGreatestEnemy, #militaryindustrialcomplex, #statsterrorism

Abby Martin, 2018 - Foto: acTVism Munich
Abby Martin, 2018 – Foto: acTVism Munich

Relaterat

Jens Jerndal: Det militärindustriella komplexet ligger bakom krigen och statsterrorismen


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Intressant att se vad de klimatreligösa ska göra med det här.

  Själv tycker jag det väl är synd att blanda in”klimatet”, när det i övrigt är en fullständigt sinnesjuk organisation i vilket fall, och miljöförstöringen är nog så det räcker och blir över.

  Om jorden vore en person så är ju militären den där delen av personligheten som ingen vill kännas vid egentligen.

  Extrema kontrollbehov. Storhetsvansinne. Självrättfärdigande. Egoism. Hänsynslöshet osv osv.

  En psykopat kort och gott, alla männsklighetens sämsta sidor. Tyvärr är väl de flesta inte redo att släppa sitt medberoende. “thank you for your service” säg vilken amerikansk film som inte hyllar varenda militär.

  “Service” my ass….

  En gigantisk flodhäst i vardagsrummet, nu officiellt ledd av en senildement pedofil.

 • Skall man endast se till “Miljöförstörare” så måste man nog inkludera all värdens krigsindustri och krigshandlingar oavsett land !!!

  • Spontant – ser ut att vara en propaganda artikel…
   Hon från RT – han socialistisk journalist helt ombord på Climat Change…
   Jämföra krigsmaskinen med Co2…. lite stråman över det hela….
   Däremot – att resonera över militär globalt och dess inverkan på kultur och samhällen känns ju helt ok – i synnerhet underrättelse-orgs i relation till det kraschade sociala kontraktet i många länder….

  • Nej faktiskt inte Elsa. washington/the square som bokstavligen talat äger nato och washingtonmilisen sk ‘amerikanska militären, har mer än 60% av alla världens länders krigsutgifter. Det är the squares nya ‘brittiska’ostindiska kompaniet, som på den tiden ägde hela engelska förvarsmakten. Vem som ägde kompaniet, ja..

   Men, i sak har du rätt Elsa

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *