Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

40%

40.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 23/4 kl 09:30.

Amerikanska krigsmaskinen utpekad som världens största miljöförstörare – Earth’s Greatest Enemy

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 14 november 2022
- NewsVoice redaktion
USS Harry Truman - Foto: Danny Ewing, US Navy, Wikimedia Commons, Public Domain

KRIGSINDUTRIN. Earth’s Greatest Enemy har ambitionen att bli den mest banbrytande antiimperialistisk miljödokumentären som någonsin producerats och den ställer in siktet direkt på den amerikanska försvarsmaktens illgärningar runt om i världen.

Dokumentären Earth’s Greatest Enemy är det andra långfilmsprojektet producerat av den amerikanska oberoende journalisten Abby Martin. Filmen görs i samarbete med Empire Files och den prisbelönta journalisten Dahr Jamail.

Filmen centreras kring det amerikanska imperiet och militärindustrikomplexet samt vapenindustrins underleverantörer. Abby Martin gör gällande att vapenindustrin inte bara skapar klimatförändringenar utan även hotar livet på jorden genom att förgifta den. Martin säger att krigsindustrin har en avsevärt större inverkan på klimatet än utsläppen av koldioxid.

Abby Martin anser att detta odjur måste konfronteras och stoppas för att skydda natur och miljö samt människor. Filmen är ännu inte klar och producenterna vänder sig därför till allmänheten för att söka stöd så att filmen kan färdigställas. Läs mer på Earthsgreatestenemy.com om hur du kan bidra.

Text: NewsVoice | #EarthsGreatestEnemy, #militaryindustrialcomplex, #statsterrorism

Abby Martin, 2018 - Foto: acTVism Munich
Abby Martin, 2018 – Foto: acTVism Munich

Relaterat

Jens Jerndal: Det militärindustriella komplexet ligger bakom krigen och statsterrorismen


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq