Fd amerikansk arméöverste: Höjdare i Väst och NATO vill inte ha detta krig mot Ryssland

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 26 november 2022
- NewsVoice redaktion
Fd armégeneral Douglas A. Macgregor och Vita Huset
ArcanumSkolan

ANALYS. Den tidigare arméöversten Douglas A. MacGregor säger i en intervju att den ryska ledningen inte är intresserad av ett krig med varken NATO eller Väst. Hans kontakter med höjdare i Väst säger samtidigt att de inte heller vill ha ett krig med Ryssland. Problemet är att politiker i Väst vill underkasta sig USA till varje pris.

Text, översättning och videoredigering: Torbjörn Sassersson, NewsVoice | Originalvideo: Heretic’s Channel, Prawicowy podcast, Votum.fm (återpublicerad på MacGregors kanal)

“Jag tror att hela den här konflikten hade kunnat undvikas om vi helt enkelt hade erkänt Moskvas legitima intresse av vad som händer i Ukraina. Ukraina är en granne till Ryssland. Vad som händer i Ryssland är viktigt för ukrainare. Det som händer i Ukraina är viktigt för ryssarna. Så vi kunde ha ingripit tidigt och sagt, låt oss ha vapenvila och prata.”

“Faktum är att vi kunde ha lyssnat på ryssarna under de senaste 10-20 åren om deras oro för vad som händer i Ukraina. Och jag tror att vi nu, med denna Zelenskij-regim, ser en mycket farlig regering som är obotligt fientlig mot Ryssland, som uteslutande svarar på instruktioner från Washington som har beslutat att Ryssland ska försvagas på ett eller annat sätt.”

Douglas MacGregor säger att hela sanktionsangreppet mot Ryssland slår tillbaka. Han säger att Ryssland faktiskt är starkare idag, både ekonomiskt och finansiellt, än vad det var när interventionen började.

“Jag kan hävda att det blir starkare för varje timme som går, militärt”.

Allt bekrigande av Moskva är meningslöst och destruktivt och det sista som Warszawa i Polen ska göra är att delta i kriget, anser MacGregor och fortsätter med rådet att Warszawa istället bör erbjuda sina tjänster för att få ett slut på den destruktiva konflikten. Det är där Warszawa kan spela rollen som en stormakt.

MacGregor säger att det är viktigt att förstå att det militära etablissemanget som Putin och hans regering byggt upp under de senaste 15 till 20 åren är designat i första hand för att försvara Ryssland. Militären var inte designad för offensiv krigföring mot grannstater.

Han menar att Putin gick in i östra Ukraina utan de bästa förutsättningarna med målet att utrota den fientliga styrka, som har byggts upp av USA och NATO, vilken angriper ukrainare i öst och därtill vill Ryssland ge de rysktalande ukrainarna en lika representation inför lagen.

MacGregor tror att Putin egentligen inte vill kriga mot ett “broderslaviskt land” och att kriget inte ska pågå längre än absolut nödvändigt. Putin ville inte döda civila och inte heller förstöra civil infrastruktur och Putin trodde även att han skulle få en seriös förhandlingspartner i Kiev och Washington, säger MacGregor.

“Han [Putin] hade fel. Allt har nu förändrats. Det började förändras under sommaren. Beslut fattades i augusti om hur de skulle ta sig an resten av denna kampanj. Och nu tittar vi på en styrka på nästan 700.000 soldater som omger Ukraina.”

“Den stora sannolikheten är att en offensiv inleds under de kommande 2-8 veckorna, närhelst marken fryser helt och ryssarna bedömer att deras styrka är redo. De [trupperna] kommer att gå in och de kommer att avsluta de ukrainska staten.”

“Regimen i Kiev kommer sannolikt att förintas tillsammans med resten av dess väpnade styrkor, som med tiden blivit mer och mer radikaliserade, till den punkt där nu dessa så kallade Azov-nazister och deras anhängare inte bara mördar ryssar utan även mördar sitt eget folk. Och som vi såg nyligen motiverades de att döda polska trupper som tjänstgjorde i ukrainsk uniformer i Ukraina.”

MacGregor säger att ukrainarna fortfarande tror på sin egen inbillade seger. Han kallar det nonsens medan ryssarna nu mobiliserar fullt ut för att slutföra sin målsättning. Det största misstaget vi kan göra i Väst är att nu involvera oss i detta, menar han.

“Vi har gjort tillräckligt med skada. Och jag tror att det vi kommer att se är precis vad jag just beskrev, den totala förstörelsen av den ukrainska staten”

MacGregor är ganska säker på att ryssarna inte vill stanna kvar i västra Ukraina när fälttåget är över. Det västra Ukraina är det ukrainska hjärtat. Det är där de riktiga ukrainarna bor. Ryssarna är inte intresserade av det, fortsätter han.

Han tror att ryssarna kommer att dra sig tillbaka till den övre floden, men vad Kherson beträffar är Kherson en del av Novorossiya (nya Ryssland), en region som alltid varit rysk. Detsamma gäller Odessa, Kaisan och Karkov, “dessa är historiskt sett ryska städer”.

MacGregor säger att Ukraina är första gången i USA:s historia, bortsett från andra världskriget, som USA ingripit för att avsluta en konflikt som också involverar Ryssland.

“Vi har alltid arbetat outtröttligt för att hitta en väg ut ur konflikt med Ryssland”.

“Aldrig tidigare har vi haft en regering som sökt konflikt med Ryssland och det är naturligtvis en tragedi att vi har subventionerat och byggt upp denna enorma styrka…”.

“…de främsta offren är naturligtvis ukrainare. De dör i stort antal.”

“Ukraina kan inte längre tillverka något raketbränsle. Det håller på att förstöras. Ukraina håller på att få slut på diesel. Ukraina kan inte upprätthålla städerna eftersom strömmen är borta.

Detta kommer att fortsätta tills det ukrainska folket verkligen svälter, fryser och har det hopplöst och då kommer den ryska offensiven att starta och den kommer att bli förödande. De behandlar nu Ukraina som en riktig fiende. Tidigare gjorde de inte det, och detta förstås inte i Väst.”

MacGregor beskriver hur USA använde samma militära taktik som USA använde mot Tyskland under det andra världskriget, bränsledepåerna förstördes.

“Det är där Ukraina ligger nu. Detta är designat. Vi [USA] gjorde det mot tyskarna, vi gjorde det igen på Balkan mot serberna. Det är inte ett krigsbrott. Detta är en försiktig åtgärd som vem som helst skulle vidta i krig. Så vi ser hur ryssarna gör och det är exakt vad vi gjorde eller vad vi skulle göra.”

MacGregor säger att om Väst fortsätter sitt engagemang mot Ryssland i mer än ytterligare några månader kommer det att förstöra NATO, något som McGregor framförde i en tidigare intervju för Fox News i början på oktober.

Fd arméöverste Doug MacGregor: Om Washington pressar fram ett Europakrig mot Ryssland kan NATO upplösas

Ett europeiskt krig mot Ryssland otänkbart av realistiska skäl

Han varnar för att det han hör från tyskarna är skrämmande. Han tror att destruktionen av gasledningen Nord Streams koppling till Ryssland och deltagandet i kriget mot Ryssland kan leda till tyskarna drar sig undan Washington och NATO. Det kan börja med en etablering av bättre kontakter mellan Moskva och Berlin.

“…det finns massor av tyskar som är väldigt upprörda över den polska regeringen som fortsätter att slå på krigstrumman. Tyskarna förstår inte varför. Och jag fortsätter att fråga varför.”

MacGregor ifrågasätter poängen att med alla medel försöka försvaga Ryssland och att betrakta Ryssland som en fiendestat, som ett Sovjetunionen. Han ifrågasätter bilden av att Ryssland skulle vilja invadera Västeuropa. Vad är det Ryssland har gjort för att förtjäna destruktion? Han ställer frågorna retoriskt. Han får inga vettiga svar från någon.

“Vad är Polens intresse? Sammanfaller det verkligen med vad denna regering i Kiev vill? Är det vad de vill? Är de förenade eller strävar de på samma sida efter samma saker? Jag tror inte det.”

Han efterlyser en högre kompetens och intelligens för att lösa problemen med Ryssland som måste väga tyngre än det politiska.

Han känner inte till någon i toppen av den amerikanska militären som tror att det skulle vara en bra idé att amerikanska, polska eller rumänska styrkor engagerar sig militärt i västra Ukraina.

“Om de gör det kommer vi att vara i krig med Rysslandoch den verkliga frågan är varför? Varför skulle vi vilja gå i krig med Ryssland? Jag tror att de flesta inom försvarsdepartementet har sagt, det gör vi inte”.

Intervjun kommer in på att lagren av ammunition ständigt tar slut.

“Frågan är hur mycket vi har till hands? Vi vet att våra [amerikanska] krigslager har utarmats allvarligt för att kunna försörja ukrainarna. Ukrainare skjuter i genomsnitt 7000 artilleriskott om dagen”, säger McGregor och tillägger “ryssarna skjuter 20.000”, men ändå tar ryssarnas lager inte slut.

McGregor säger att bakom kulisserna inom NATO, i Spanien, Italien, Portugal, Grekland och till och med Frankrike “säger folk att det är löjligt”, att de tycker detta krig är “en dålig idé”.

“Ja, varför följer vi då med offentligt? Jo, för att folk vill vara vänner med USA. Men vi driver detta till det yttersta, och jag tror att någon gång kommer folk att säga, åt helvete med Washington. Det här är inte i vårt intresse och jag tror vi är nära den punkten nu.”

Intervjuaren ställer frågan om USA kommer att backa upp de länder i Europa som deltar i en framtida djupare konflikt med Ryssland. Kommer Uncle Sam att stå bakom dessa länder och beskydda dem?

Douglas MacGregor svarar att USA förmodligen alltid kommer att spendera pengar andra stater, men att det inte betyder att dessa spenderade inte matchas av en proportionell militär kapacitet.

“Våra [amerikanska] styrkor är faktiskt ganska små. Vi har en outtömlig mängd av generaler och amiraler, men vi har relativt få människor som faktiskt kan slåss och det är ett problem. Vi har enorma svårigheter att rekrytera till denna armé som skulle behöva bära bördan i ett krig med Ryssland. Vi kan inte behålla mer än cirka 475 000 personer i armén och av det antalet kan kanske 150.000 eller 160.000 i realiteten slåss.”

“Om du försökte mobilisera nationalgardet eller reserverna, kommer du att stöta på mycket motstånd. De har misshandlats och misskötts, enligt min bedömning, under de senaste 22 årens konflikt i Mellanöstern. Människor är trötta, slitna och  utmattade.”

Douglas MacGregor säger att USA inte kommer att klara av att i ett större krig med Ryssland skydda Europa av rent logistiska skäl. Det är för enkelt för Ryssland att förhindra support från USA.

Intervjun kommer sedan in på kärnvapenhotet inom ramen för Ukrainakriget.

“Varken vi eller ryssarna vill använda kärnvapen. Tydligen behöver inte ryssarna dem. De kan uppnå sina mål utan dem. Jag hoppas att vi inte längre överväger någon användning under några omständigheter.”

Om vi ​​skulle ta till användningen av kärnvapen skulle allt eskalera snabbt och civilisationen som vi känner den skulle utsläckas, menar han och beskriver detaljerat den omöjliga situationen för både USA och Ryssland att kriga mot varandra med kärnvapen. Så det tar oss tillbaka till den avancerade konventionella nivån.

Han säger att USA, Ryssland och länderna i Europa egentligen allra helst vill bedriva handel med varandra. MacGregors slutsats är att det toxiska måste raderas.

“Vi måste bli av med denna giftiga atmosfär som inte gör något annat än att odla hat och fientlighet på grundval av attityder och idéer som inte längre passar in i den moderna eran.

Vi måste komma förbi dessa gamla sår, dessa gamla frustrationer. Det betyder inte att vi glömmer. Det betyder inte att vi inte hedrar uppoffringarna från de människor som föregick oss. Men vi måste leva i den här världen idag med en annan uppsättning människor och sedan fortsätta leva där.”

En multipolär värld?

Intervjun berör Zelensky, Merkel och Trump och avslutas med MacGregors tankar om USA som supermakt i en värld som verkar gå mot en ny typ av maktbalans mellan stormakter.

MacGregor tror att Ryssland till slut besegrar regeringen i Ukraina och därmed också Västs inblandning. I övrigt växer BRICS och Asien avseende styrka och kapital medan Väst redan sedan tidigare blivit en avindustrialiserad zon.

Han anser att Europa begår ett demografiskt och ekonomiskt självmord. USA betraktas å andra sidan idag som opålitligt.

“Det finns en tendens i stora delar av världen att backa bort från oss”.

“Indien, Kina, Ryssland, många av utvecklingsländerna, Mellanöstern och Asien, kommer att vända sig bort från oss.”

Han nämner som ett exempel på hur USA använt Världsbanken för att mobba nationer till att odla grödor som USA vill ha i konflikt med de grödor dessa nationer egentligen vill odla.

“Jag tror att människor runt om i världen är trötta på att bli mobbade av oss. Och naturligtvis till detta kommer överföringen av vår enorma skuld genom dollarbaserad handel till dem.”

MacGregor tror att Rubicon redan har korsats och att de geopolitiska förändringsprocesserna redan kommit igång och att ett land som Ryssland kommer att ha en roll i detta.

Slutligen säger MacGregor att han hoppas på en exit ut ur den negativa utvecklingen för USA i framtiden.

“Nu kan vi förstås förändras. Vi kan kasta ut dessa människor, ge upp den här sortens permanenta bud på militär hegemoni runt om i världen som vi använder för att skrämma och mobba människor. Men på kort sikt ser jag inte att det händer.”

Text, översättning och videoredigering: Torbjörn Sassersson, NewsVoice | Originalvideo: Heretic’s Channel, Prawicowy podcast, Votum.fm (återpublicerad på MacGregors kanal)

Fd arméöverste Doug MacGregor: Om Washington pressar fram ett Europakrig mot Ryssland kan NATO upplösas

 

ArcanumSkolan

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • En bra saklig fakta artikel med sunt förnuft, ALLA BORDE LÄSA
  En av de absolut bästa artiklarna jag läst på länge,

 • En bra saklig fakta artikel med sunt förnuft, ALLA BORDE LÄSA
  En av de absolut bästa artiklarna jag läst på länge,

 • Rättelse, det ska stå:

  “Han [Putin] hade fel. Allt har nu förändrats. Det började förändras under sommaren. Beslut fattades i augusti om hur de skulle ta sig an resten av denna kampanj. Och nu tittar vi på en styrka på nästan 700.000 soldater som omger Ukraina.”

  Rätt siffra är: 700.000 soldater

 • MacGregor tillhör Trump adminstrationen, fortfarande. Han vill sabotera för demokraterna.
  Vad han än säger, kommer inte att förändra händelserna i ukrinaz.
  Vackra ord, han har blivit politiker på gamla dar.

  • Han synes mig vara realist.
   Han är mot de öppna gränserna och därigenom har han en del samsyn med Trump ja.

   Som tur är har USAs militärer bättre föreställningsförmåga beträffande ett storkrig med en jämbördig motståndare.

 • Rättelse, det ska stå:

  “Han [Putin] hade fel. Allt har nu förändrats. Det började förändras under sommaren. Beslut fattades i augusti om hur de skulle ta sig an resten av denna kampanj. Och nu tittar vi på en styrka på nästan 700.000 soldater som omger Ukraina.”

  Rätt siffra är: 700.000 soldater

 • MacGregor tillhör Trump adminstrationen, fortfarande. Han vill sabotera för demokraterna.
  Vad han än säger, kommer inte att förändra händelserna i ukrinaz.
  Vackra ord, han har blivit politiker på gamla dar.

  • Han synes mig vara realist.
   Han är mot de öppna gränserna och därigenom har han en del samsyn med Trump ja.

   Som tur är har USAs militärer bättre föreställningsförmåga beträffande ett storkrig med en jämbördig motståndare.

 • Visst finns det förnuftiga militärer både i väst och öst och jag är ganska övertygad om att de gemensamt sätter politikerna på plats om de försöker starta ett tredje världskrig. Och det är väl ingen större hemlighet att militärkommandona i USA och Ryssland dagligen har kontakt så att inga misstag begås för de vet att kärnvapenkrig är inget alternativ oavsett hur många krigshetsande politiker och märkligt nog “journalister” på fulmedia som finns!

 • Man kan ju se hur Maktalena partiet försöker skapa en yttre fiende med all “statlig” propaganda, om hur farlig Putin är. Nu är tydligen svensken i detta läge lite för konservativ och värnar hellre familj, hem och arbete, än en tvivelaktig nation som UA.
  Det försök till moraluppluckring, som pågått länge sedan kvasihändelsen “kårhuset” har inte bitit så bra. Regnbågaflaggor och fittmössor är väl helt glömda snart.
  Här har vi ett grannland med enorma resurser, som skulle kunna återuppväcka svenskt 50-ẗal som industrination med handel och det bara 60 mil bort!
  När socialister skall göra affärer går allt i diket.

 • Visst finns det förnuftiga militärer både i väst och öst och jag är ganska övertygad om att de gemensamt sätter politikerna på plats om de försöker starta ett tredje världskrig. Och det är väl ingen större hemlighet att militärkommandona i USA och Ryssland dagligen har kontakt så att inga misstag begås för de vet att kärnvapenkrig är inget alternativ oavsett hur många krigshetsande politiker och märkligt nog “journalister” på fulmedia som finns!

 • Man kan ju se hur Maktalena partiet försöker skapa en yttre fiende med all “statlig” propaganda, om hur farlig Putin är. Nu är tydligen svensken i detta läge lite för konservativ och värnar hellre familj, hem och arbete, än en tvivelaktig nation som UA.
  Det försök till moraluppluckring, som pågått länge sedan kvasihändelsen “kårhuset” har inte bitit så bra. Regnbågaflaggor och fittmössor är väl helt glömda snart.
  Här har vi ett grannland med enorma resurser, som skulle kunna återuppväcka svenskt 50-ẗal som industrination med handel och det bara 60 mil bort!
  När socialister skall göra affärer går allt i diket.

 • Den gode översten kanske skulle filosofera lite om kreativ förstörelse och the Great Reset – en false flag mitt i Europa för att sätta den nya ordningen på plats… (Teknokrati)

  https://iaindavis.com/multipolar-world-order-part-4/
  Welcome To the New Multipolar World Order – Part 4

  https://edwardslavsquat.substack.com/p/yes-russia-is-complicit-in-the-great
  Yes, Russia is complicit in the Great Reset
  But if you disagree with me that’s okay.
  Edward Slavsquat

  https://iaindavis.com/china-technocracy-part-1/
  China: The World’s First Technate – Part 1

  https://www.zerohedge.com/geopolitical/mask-wefs-klaus-schwab-declares-china-role-model
  The Mask Is Off: WEF’s Klaus Schwab Declares China A “Role Model”

  • Zerohedge är en traditionell libertariansk källa.
   Dom säger aldrig som det är om kommunismen dvs att deras egna oligarki påtvingade andra kommunism.
   I stället sprider dom envist vanföreställningen att kommunisterna hade initiativet.
   Det hade dom aldrig.
   USA var bättre pokerspelare och lurade dem all världens väg.
   Trots att USA aldrig lyfte upp en enda astronaut förrän 1981 lyckades dom inför hela världen vinna rymdkapplöpningen och fick Sovjets hjälp med det.
   Total förnedring.
   Dvs i psykologisk bemärkelse.
   I verkligheten hade USA då ett ointagligt datateknologiskt försprång som tvingade Sovjet att anpassa sig.
   Men detta är ju fortfarande nedtystat.
   Dvs USA kan fortfarande dressera resten.
   Mask is off betyder att Schwab hela tiden har tänkt så men inte visat det.
   Men Schwab och de övriga inom oligarkin hoppades tidigare på att kunna lägga under sig Ryssland och Kina.
   När det inte går tvingas dom byta inriktning.
   Om Schwab har gjort det nu så är det nånting på gång.
   Men Kina är trovärdiga med sitt winwin och det blir inte som västoligarkin tidigare önskat utan det blir i så fall global utveckling i stället för utsugning.

 • Den gode översten kanske skulle filosofera lite om kreativ förstörelse och the Great Reset – en false flag mitt i Europa för att sätta den nya ordningen på plats… (Teknokrati)

  https://iaindavis.com/multipolar-world-order-part-4/
  Welcome To the New Multipolar World Order – Part 4

  https://edwardslavsquat.substack.com/p/yes-russia-is-complicit-in-the-great
  Yes, Russia is complicit in the Great Reset
  But if you disagree with me that’s okay.
  Edward Slavsquat

  https://iaindavis.com/china-technocracy-part-1/
  China: The World’s First Technate – Part 1

  https://www.zerohedge.com/geopolitical/mask-wefs-klaus-schwab-declares-china-role-model
  The Mask Is Off: WEF’s Klaus Schwab Declares China A “Role Model”

  • Zerohedge är en traditionell libertariansk källa.
   Dom säger aldrig som det är om kommunismen dvs att deras egna oligarki påtvingade andra kommunism.
   I stället sprider dom envist vanföreställningen att kommunisterna hade initiativet.
   Det hade dom aldrig.
   USA var bättre pokerspelare och lurade dem all världens väg.
   Trots att USA aldrig lyfte upp en enda astronaut förrän 1981 lyckades dom inför hela världen vinna rymdkapplöpningen och fick Sovjets hjälp med det.
   Total förnedring.
   Dvs i psykologisk bemärkelse.
   I verkligheten hade USA då ett ointagligt datateknologiskt försprång som tvingade Sovjet att anpassa sig.
   Men detta är ju fortfarande nedtystat.
   Dvs USA kan fortfarande dressera resten.
   Mask is off betyder att Schwab hela tiden har tänkt så men inte visat det.
   Men Schwab och de övriga inom oligarkin hoppades tidigare på att kunna lägga under sig Ryssland och Kina.
   När det inte går tvingas dom byta inriktning.
   Om Schwab har gjort det nu så är det nånting på gång.
   Men Kina är trovärdiga med sitt winwin och det blir inte som västoligarkin tidigare önskat utan det blir i så fall global utveckling i stället för utsugning.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *