Frank Zane bygger drömkroppen med drömyoga

-

LIVSSTIL. Frank Zane (1942) är trefaldig vinnare av kroppsbyggartiteln Mr Olympia. Han har vunnit nästan alla pokaler som finns i USA och är en av de få byggare som slagit ut Arnold Swarzenegger i en tävling. På 80-talet när kroppsbyggarindustrin började premiera “broilers” hoppade han av tävlandet och satte upp ett nytt personligt mål. Zane beslöt sig för att bibehålla sin form hela livet ut. Idag [2008] är han 65 år och för att nå målet använder han drömyoga och han tar hjälp av en inre “coach”. Artikel publicerades först på Sourze.se den 10:e sep 2008.

Text: Torbjörn Sassersson

Det som gör Frank Zane annorlunda i jämförelse med de flesta andra kroppsbyggare är att han även är en utövare av inre träning i form av meditation, visualisering, yoga och chanting. Han använder regelbundet hjärnträningmetoder som balanserar hjärnhalvornas aktivitet.

Vid sidan av den inre träningen är kost och kroppsbyggande naturligtvis en viktig del av hans dagliga disciplin. Träning på alla nivåer; kropp, sinne och känsla är en hans livsstil, men han medger att det blir lite tuffare för varje år att återhämta sig efter hårda gympass. Zane framhåller att det är särskilt viktigt att inte avvika från en i det närmaste perfekt individuellt anpassad kost.

Frank Zane berättar att han förmodligen är mer engagerad idag i sin träning än under sina mest aktiva tävlingsår i 30-årsåldern eftersom hans motivation tidigare enbart handlade om att nå fysiska mål. Det var på sätt och vis enklare förr i tiden då allt handlade om det yttre enligt Zane och idag är hans motivation helt annorlunda. Nu handlar kroppsträningen enbart om för att se hur länge han kan hålla toppformen.

“Jag vet inte vad som är möjligt så jag tar ett år i taget. Det enda jag vet är att det blir svårare för varje år och jag måste hålla min diet i nästan perfekt skick och tänka på att sköta livsstilen oklanderligt.”

Frank Zane, privat foto, Franzane.com
Frank Zane, privat foto, Franzane.com

Enligt Zane finns det definitivt andra kroppsbyggare som lyckats hålla en toppform trots mycket hög ålder, men han menar att de flesta tränar mest armar och överkropp och förmodligen har ingen annan klarat av att bibehålla en kropp upp i 65-årsåldern med så balanserade proportioner som han själv har.

Frank Zane påpekar att det är ovanligt att mycket gamla människor har en fysik överhuvudtaget och det som driver honom är ren nyfikenhet för att se om det går.

Frank Zane berättar att han samarbetar med en läkare som specialiserat sig på att hejda föråldringsprocesserna i kroppen. Han heter Lane Sebring och hans metod består i att återställa de hormonnivåer som kroppen hade i en yngre ålder.

“Målet är att hålla hormonnivåerna inom acceptabla gränser och att inte tänja på dem. Därför sker behandlingen under en läkares överinseende. Jag gör det på ett mycket konservativt sätt och min inställning är till och med mer konservativ än vad många läkare rekommenderar.

Jag är emot missbruk, men om du använder hormonterapi på ett intelligent sätt finns det många positiva effekter som stödjer möjligheten att nå ett långt och friskt liv.”

Frank Zane har ett unikt sätt att se på bodybuilding. Han menar att det inte bara är kroppens fysik som ska ha goda proportioner utan när du ser en människa framför dig med dessa proportioner ska det ge en fingervisning även om den inre naturen.

“Det betyder att allting bör vara i balans. Du bygger en fantastisk kropp, men allting på insidan bör matcha utsidan. Du bör få en indikation på att personen även utvecklats emotionellt, mentalt och andligt. Det är målet.”

“Jag tror att utvecklandet av drömkroppen är nästa steg i mänsklighetens evolution”.

Frank Zane kommer i kontakt med österländska traditioner

Zane är influerad av flera österländska discipliner och kunskapstraditioner. Han nämner shin buddhismen och att arbeta med självinstruktioner som hjälper honom att eliminera negativt tänkande och det inre babblandet.

“Vi lever inte i nuet. Vi oroar oss för framtiden och fäster oss vid förflutna händelser genom negativ tankeverksamhet och skapandet av bilder som drar iväg med oss. Jag arbetar med mig själv varje dag så mycket jag kan, men jag har fortfarande en lång väg att gå”.

De flesta människor passerar igenom livet utan att någonsin upptäcka eller i någon högre grad reflektera över sitt eget medvetande. Det är när människan vaknar upp själsligt som själva medvetandet upptäcks trots att vi alla simmar i det hela tiden.

Frank Zane berättar att hans inre uppvaknande skedde som fjortonåring på 50-talet. Han var en blyg ung man som upptäckte meditationen som träningsmetod och han började läsa Patanjalis skrifter om yoga när han var bara femton år. Zane blev särskilt fascinerad av inre krafter kallade siddhis som yoga-utövandet kan utveckla.

Yoga pranayamas blev en del av den dagliga rutinen och Zane kunde tillämpa yogiska andningstekniker för att utveckla extrafysiska egenskaper som att springa 1,6 mil utan att bli trött eller göra romerska situps i 2,5 timmar. Efter hand satte Zane som ung tonåring upp nya mål och det ledde till att han långt senare blev mästare i bodybuilding.

Under hela hans karriär fanns den inre träningen med honom, men det var först efter hans tre titlar som Mr Olympia som en inre personlig revolution tog rejäl fart.

Det är i det här skedet i livet som Frank Zane som professionell bodybuilder verkligen passerar gränsen för vad som kan anses vara förutsägbart och “normalt” oavsett om man är kroppsbyggare eller inte.

Det hela började med en inre drömliknande upplevelse av en kvinnlig inre guide som uppmanade Frank Zane att utveckla sin inre drömkropp precis som han utvecklat sin fysiska kropp under åren. Kvinnan hävdade att genom att bygga upp sin drömkropp skulle han kunna stärka sin fysisk och när livet når sitt slut är drömkroppen hans nya form när han går över till nästa existens bortom vår värld.

Frank Zane berättar att han efter upplevelsen började träna drömyoga och att han tog stora intryck av forskaren dr Stephen LaBerge och Carlos Castaneda.

“Allt i livet är skapat av vårt sinne the mind och är därför illusoriskt till sin natur. Om du kan bli medveten i dina drömmar kan du ta med dig samma förmåga till perception och medvetenhet till det vakna stadiet och även där se att du skapar hela ditt liv utifrån ditt sinne, att ditt liv är en manifestation av det inre.”

“Jag tror det här är nästa steg i vår evolution att utveckla vår drömkropp och medvetenhet.”

“Ursprungsfolken i Amerika och Tibet har särskilda traditioner för att träna denna förmåga och det leder till att du kan vara medveten om att vara på två ställen samtidigt! Här har du din fysiska kropp och på nästa nivå har du en energikropp i vilken du upplever drömmarna. När vi drömmer är den formen vad vi är, men vi är gjorda av en mer subtil substans.

“Drömkroppen är lika verklig som den fysiska kroppen, men den är inte lika tät och utvecklad för de vi arbetar inte på den. De flesta vet inte ens om att möjligheten finns”.

Frank Zane betonar vikten av att vilja något med sitt liv, sätta upp kortsiktiga delmål, långsiktiga mål och sedan hålla kursen varje dag. Han menar att det för honom inte finns några kompromisser att falla tillbaka på.

“Jag har praktiserat visualiseringsövningar väldigt länge”.

“Ju mer jag tränar desto mer tydliga blir de inre målbilderna. Under den period i mitt liv då jag tävlade brukade jag fokusera hela min uppmärksamhet på en punkt mellan ögonen och sedan skapa målbilden. När jag gjorde denna övning regelbundet förändrades min kropp i riktning mot målbilden och det gick allt snabbare efter hand.”

“Efter en längre period av träning kunde den kroppsliga förändringen helt plötsligt “klicka in” strax innan en tävling. Jag arbetar med samma tekniker regelbundet idag och jag arbetar alltid med att vara så närvarande som möjligt i relation till allt jag gör.”

Zane berättar att han under sin tävlingskarriär tillämpade en metod som kallas “mantric speech”. Metoden är mycket lik en mental teknik som kallas “conditional probability” som på svenska blir något i stil med “präglande möjlighet”. Den handlar om att verbalisera det mål som ska uppnås och sedan utföra handlingen som uppfyller målet.

Genom att vanemässigt visualisera, verbalisera och realisera målet genom handlingar blir individen handlingskraftig, betonar Zane. Först tränar man på små enkla mål sedan ökar man svårighetsgraden.

“Om du verkligen håller målet i ditt sinne och ger det all din tillit kommer du att förr eller senare nå det. Självklart blir det en utmaning i att försöka definiera vad som är faktiskt möjligt, men om du verkar för att nå ditt mål tillräckligt länge, med bibehållen intention och fast beslutsamhet kommer målet att till slut manifesteras. Du vet bara inte när och hur det kommer att realiseras”.

Text: Torbjörn Sassersson | Artikeln har tidigare publicerats den 10 sep 2008

Relaterat

Torbjörn Sassersson red.
Torbjörn Sassersson red.http://www.sasser.net/
Torbjörn Sassersson är redaktör på NewsVoice.se. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995 och har i övrigt en bakgrund inom webb-PR, IT och kommunikation.

35 KOMMENTARER

Prenumerera
Notify of
guest

35 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Erik Forsman
1 november 2022 kl 15:22

Till er alla ni spensliga, sojapojkar som bara lyssnar till kvinnor om hur ni bör vara, för att sedan bli lämnade då kvinnorna tröttnat på den lilla soffpotatisen och väljer yngre män så kommer här ett program från klimakteriepodden (tyvärr med reklam) om manligt klimakterium och sviktande testosteronnivåer.

https://www.klimakteriepodden.se/245-manligt-klimakterium-goran-adlen/

 

Last edited 28 dagar sedan by Erik Forsman
Johannes
Johannes
Gäst
1 november 2022 kl 13:19

Häftigt, har faktiskt själv testat hemi-sync ett par gånger. Kanske man borde göra till en vana.

Last edited 28 dagar sedan by Johannes
Johannes
Johannes
Gäst
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
1 november 2022 kl 16:38

Wow, det tycker jag absolut du borde göra. Tror jag många vore intresserade av. Hade en NDE själv när jag var yngre och under senare år ett par extremt korta spontana OOBs. Lite intressant är att de ägde rum precis efter det att jag börjat läsa och intressera mig för ämnet.

Erik Forsman
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
1 november 2022 kl 17:11

Letad på Soultravel.se hittade ingenting – pekade bara tillbaka på NewsVoice arkiv. Sökte även på soultravel men fann inget. Lägg gärna ut.

Det går väl när man är ung, sedan med familjelivets alla små problem som i bästa fall bara tråkar ut en också oro över barn, ekonomi, framtid, kroppsliga krämpor plus att det med stigande ålder är ork och motivation inte på topp osv, så det är inte lika enkelt längre.

Josef Persson
Josef Persson
Gäst
Reply to  Erik Forsman
2 november 2022 kl 12:53

Ayuhuasca?
Psilocybin?
DMT?
Bufo?
Flugsvamp?

Något borde väl funka?

Johannes
Johannes
Gäst
Reply to  Josef Persson
2 november 2022 kl 13:48

De funkar … vissa av dem mer som en rollercoasterrride, kan säkert vara en eyeopener tillochmed. Men man lär sig inte kontrollera alternativa medvetandetillstånd på ett mer medvetet sätt. Har provat ayahusaca (tyvärr gick jag på SSRI vid tillfället och hade inte pausat tillräckligt länge med medicinen för att få någon effekt den gången, och dyr var retreaten också. SSRI canclar ut effekten av DMT som ingår i ayuahasca). Psilocybin funkar definitivt, även LSD ju. Har även rökt DMT ett par gånger och det funkar definitivt. Meditation och djupandningsövningar fungerar det med men har inte ännu haft diciplinen.

Erik Forsman
Reply to  Johannes
2 november 2022 kl 14:41

Lägg ner det där. Meditera, utöva yoga och träna som artikeln belyser.

Josef Persson
Josef Persson
Gäst
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
2 november 2022 kl 12:54

Ja det vore intressant!

Var ett tag sen man stövla runt i nattmössan.

Erik Forsman
1 november 2022 kl 07:56

Den primära orsaken till att kroppsbyggare intar sådana mängder av animaliskt protein är inte i första hand att bygga muskler utan för att förbättra testosteronnivåer.

Om jag skulle sammanfatta allt vad som har med testosteron är göra finns bara ett ord: missförstånd. Ju lägre nivåer ju högre grad av psykiatrisk ohälsa med förtvivlan och aggressivitet.

Misstänker att detta som allt annat beror på vänsterns antimaskulinitet. Vänster spensliga sojapojkar mår också mycket dåligt och är i synnerhet affektivt aggressiva.

Stackars könslösa henvarelser. Totalt misslyckade och till ingen nytta för någon.

Johannes
Johannes
Gäst
Reply to  Erik Forsman
1 november 2022 kl 13:17

Tycker du är lite väl dömande och enkelriktad i ditt resonemang. Vem bestämde att man måste vara på ett speciellt sätt..? Och vem är det som behövs tyckas synd om egentligen, inte är det unga friska veganer iaf med mat på bordet och tak över huvudet, oaktat deras suboptimala psykologiska status. Men det är ju bara dina personliga åsikter och subjektiva värderingar liksom. Sen kan man klart se rent generellt en nytta med nyttig kost kost uppenbarligen, När jag käkar mycket ägg och bacon som till exempel går det märkbart bättre i joggingspåret.

Last edited 28 dagar sedan by Johannes
Johannes
Johannes
Gäst
Reply to  Johannes
1 november 2022 kl 13:34

Men visst, testosteron är viktigt dock, ja.

Erik Forsman
Reply to  Johannes
1 november 2022 kl 14:30

Testosteron är ett sanningsserum. Man tar inga onödiga omvägar utan går direkt på sanningen. Den som blir vald, behöver heller inte konkurrera.

I den vidriga vänstertidningen ETC går Selma Brodej ut i en krönika att om bara unga pojkar blir vänstervridna så får de ligga? Man tar sig för pannan.

Johannes
Johannes
Gäst
Reply to  Erik Forsman
1 november 2022 kl 14:44

Hahaha okej… ja den har jag missat. Fattar inte liknelsen med ett sanningsserum riktigt. Testosteron är ju inget som håller sig konstant över en livstid och kan variera rätt rejält som sagt beroende på livsstil osv… jaja, skit samma.

Johannes
Johannes
Gäst
Reply to  Johannes
1 november 2022 kl 14:48

En del vänstervridna pojkar får iof ligga, men det har nog sällan med den sk vänstervridningen att göra. LOL

Erik Forsman
Reply to  Johannes
1 november 2022 kl 14:56

https://www.etc.se/kronika/hjaelp-min-kompis-dejtar-en-kristdemokrat

Här flödar manshatet. 

Det finns mycket du kan göra själv rörande testosteron. Hormonet utsöndras i regel mellan 11 på kvällen till en bit in efter midnatt och bäst när du sover. Det gäller att sköta om sin sömn och framförallt undvika östrogenrik mat (t ex soja) och dryck (öl). Träna extremt hårt och inta animalisk fett samt kött.

Josef Persson
Josef Persson
Gäst
Reply to  Johannes
1 november 2022 kl 13:43

Själv tycker jag faktiskt rätt synd om dessa “unga friska veganer”. Många av dem är ju grundlurade. Jag var själv en “ung frisk” sojapojke en gång i tiden.

Det finns naturligtvis många bidragande faktorer i min sjukdomsbild, men idag är jag en utbränd 43 åring, och att jag var vegan under många år hjälpte defenetivt inte.

Vegankosten är förädisk. Långsamt nedbrytande för den som kompenserar alla brister med diverse kosttillskott och övrigt hälsosamt leverne. Så efter tio tjugo år är kroppen uttömd, körtlarna utbrända, benstommen nedbruten, och nervositeten och stinsligheten har blivit ett kollapsat nervsystem.

En första generation av människor som är så priviligerade att de betalar dyrt för att svälta sig själva långsamt.

Vid 40 års ålder lästa jag “Vegansk näringslära på vetenskaplig grund” som jag läst ca 15 år tidigare. Att vegansk kost skulle vara hälsosamt är lika mycket önsketänkande och lika lite “vetenskap” som att genmanipuleringsprogrammet skulle vara bra för befolkningen.

Martin Lidström
Martin Lidström
Gäst
Reply to  Josef Persson
1 november 2022 kl 14:11

Jag är inte påläst alls, men jag finner det du skriver Josef mycket intressant, och det känns intuitivt som ett logiskt resonemang.
Nu ska jag läsa på 🙂
Allt gott!

Erik Forsman
Reply to  Martin Lidström
1 november 2022 kl 15:00

Det finns flera studier som visar att vegetariskt och framför allt vegansk kost är förödande för den fysiska men framför allt den psykiska hälsan. Det är inte för inte Kill Gates förespråkar denna diet för oss alla. 

Josef Persson
Josef Persson
Gäst
Reply to  Martin Lidström
1 november 2022 kl 22:00

Kan rekommendera Lierre Keithes bok “Vegomyten”, den är en bra början. “A big fat surprise” är också en bra byggsten. Sen är Weston A Price(foundation) en bra utgångspunkt för vida faktainsamlande. Lite mer radikal är Ajanous bok “The primal diet”. Men efter ett tag blir allt logiskt.

Att människor skulle vara lämpade för enbart växtbaserad föda är tyvärr en rätt farlig villfarelse. Det finns mycket i djurhållning osv som är galet, och animaliska produkter som är mindre lämpliga. Men den största myten är väl veganens icke dödande. Säg du äter bara rent kött och lyckas kränga fyra kor om året. Då har du tagit fyra liv.
Som vegan slaktar du en skog, dödar allt liv på platsen, dränker allt i bekämpning, och plöjer över ormar, möss, sorkar osv med traktorn.

En vegan tar i storleksorningen 20 ggr fler liv för att få sitt undermånliga sojaprotein. Men har ju inte “medvetet” tagit något liv. Ungefär som miljöpartiet som lyckats höja Sveriges CO2 utsläpp till en offantlig kostnad för miljö och plånbok. Allt för att rädda “klimatet”.

Erik Forsman
Reply to  Josef Persson
1 november 2022 kl 14:43

Underbart Josef…Me too vegan en gång i tiden och mådde inte bra. Till slut vägde jag 58 kg (184 cm), nu efter drygt 30 år senare med köttdiet mycket styrketräning, friskis och kampsport 90 kg – det tar lång tid att bygga upp kroppen.

Ingen man mår bra av att vara klen och svag. Så enkelt är det.

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Erik Forsman
1 november 2022 kl 22:16

Och du, Erik, som ska ha läst “En Dag i Ivan Denisovitjs liv”, hur kan du hålla på med sådant larv!!

Men, skriv ni vidare om hur ni kan optimera era muskler, alltmedan det onda som blir alltmer påträngande tar alltmer plats, men som
NI SOM STÄNDIGT KOMMENTERAR här , fullständigt tycks skita i!

EGOT först, är dagens lösen – såväl för pojken som för tösen…

Erik Forsman
Reply to  Hans Dahl
2 november 2022 kl 09:15

He, he… Hans i full swing igen.

Vänsterns identitetspolitik och maktanalys är förödande för samhället, detta borde stå tämligen klart för alla vid det här laget.

All form av identitet är förödandet utan en enda nämligen könsidentiteten. Svik aldrig ditt kön, utan optimera i stället. Finns inget vackrare än kvinnors äkta kvinnlighet. Flator till exempel, alltså kvinnor som dras till andra kvinnor, dras i regel inte till äkta kvinnlighet utan snarare till manhaftiga kvinnor, som inte är kvinnliga – rätt märkligt om man tänker efter.     

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Erik Forsman
2 november 2022 kl 12:01

Jag ber om ursäkt, Erik, jag tappar humöret ibland när ingen reagerar på viktiga uppenbara fakta, men du är en av få som tagit del av det jag framfört och tagit det på allvar tidigare, så det var fel av mig att angripa dig.

Erik Forsman
Reply to  Hans Dahl
3 november 2022 kl 09:12

Det lugnt Hans. Du får gärna angripa mig, för jag kommer i vart fall inte ändra på mina åsikter. Se det som en trygghet. Vore förfärligt om människor omkring en vore så svaga att så fort man kom med mista lilla kritik ändrar alla uppfattning. Vilket onödigt jobbigt ansvar det vore.

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Erik Forsman
3 november 2022 kl 14:49

Ja, det skulle vara förfärligt om vi skulle låta oss påverkas av någon som skriver i förtvivlan och affekt, som jag gjorde, när jag angrep dig, Erik.

Men det är är också förfärligt att fakta som presenteras år efter år generellt sett ignoreras av de som tar del av dem, trots att de visar på såväl “blodomlopp”, “huvud” som “hjärna” på den extremt omsorgsfullt planerade ondska som styr vår planet.

Mitt sista bidrag i alla de fåfänga försök jag gjort under åtskilliga år för att försöka få fler att ta del av dessa fakta – och vars (i stort sett uteblivna respons) direkt föranledde angreppet på dig, Erik – finns i kommentarsfältet till den här artikeln:
https://newsvoice.se/2022/11/ernest-ramirez-aga-wilson-pfizer-shot/

(som en bakgrund till mitt raseriutbrott)

Josef Persson
Josef Persson
Gäst
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
1 november 2022 kl 22:15

Tanken är ju god. Edamame den gröna sojabönan i en naturligt “ekologisk” odling för 200 år sedan. Sedan jäst och förädlad till miso osv, och människan fick i sig en hel del nyttigheter.

Så förädlade och förädlade man. De omättade fettsyrorna härsknade ju lätt vid lagring, så de behövde bort. Sen kom genmodifieringen. Så de utarmade jordarna, förr använde man ju inte soja som föda utan för att fixera kväve i marken.
Några ton godheter från monsanto senare och några månaders oxidering i butiken, och efter 30-40 minuter i kastrullen finns inte en släkting till vitaminerna kvar.

Hälsosamt säger vissa!!! Franken food säger jag. Därmed inte sagt att en bit tofu kan vara gott ibland för den som har ett lagom sunt självskadebeteende.

Själv åt jag “rå” tofu med kryddor en gång i tiden och tyckte det var fin fint. Bra protein sa vissa, en förlorad träningskariär säger jag.

Erik Forsman
Reply to  Josef Persson
3 november 2022 kl 15:57

Mycket kloka tankar och ödmjuk insikt om felaktiga val och feltänk. Det är varken farligt eller fel att inse att man har haft fel. Däremot mycket farligt att aldrig erkänna att man kan ha fel.

Vegankost är i längden som du påpekar förödande för kropp och psyket. Framför allt skulle jag säga att det är frånvaron av animaliskt mättade fettsyror. Hjärnan består av fett, av kolesterol.

Naturligtvis hävdar då skolmedicinen att mättat fett och speciellt kolesterolet är mycket farligt. Detta är så sjukt.

Samtidigt går man stenhårt ut i skolundervisning med att när människan började äta animaliska fett och kött (evolutionsläran) det var då våra hjärnor växte. Hur kan man då från samma etablissemang hävda att vegankost i skolbespisningen är att föredra för barnen? Hallå, finns det någon kvar i vuxenvärlden som fortfarande kan tänka och lägga i hopp två plus två?

Det nyttigaste vi kan äta är inälvsmat – inte några vegoburgare.

Erik Forsman
Reply to  Erik Forsman
3 november 2022 kl 16:05

Nej, fram med lungmos och levergryta samt daglig idrott i skolorna, då kommer PISA skjuta i höjden.

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Erik Forsman
3 november 2022 kl 17:03

“I mitt lilla badkar är jag kapten!”

https://www.youtube.com/watch?v=2r2X_p4EClk

Erik Forsman
Reply to  Johannes
1 november 2022 kl 14:23

Precis: du har rätt jag är väldömande i rätt riktning. Sanningen är kompromisslös.

Vänsterns hysteriska, skrikande könslösa spensliga sojapojkar…

Erik Forsman
1 november 2022 kl 07:09

Bra artikel för det stämmer detta att allt handlat om den hormonella balansen, eller obalansen om man nu vill bygga upp muskulaturen. Ex exempel: två män intar samma diet och är i samma ålder och lika långa. Allt vad den första äter går till att bygga muskler. Allt vad den andra äter sparar kroppen undan i fett.

inom österländsk mystik så är själen allt och kroppen intet samt detta att stanna i nuet. Det ironiska är att kroppen alltid är i nuet medan sinnet ofta befinner sig antingen i det förflutna eller i framtiden.

Enkelt men tufft och jobbigt att ändra detta. Börja med en vattenfasta över den dygn, med undantag av en matsked av C8 MCT olja två gånger per dygn. Bryt fastan men fortsätt med oljan och träna varje dag och är ketogen kost.

Erik Forsman
Reply to  Erik Forsman
1 november 2022 kl 07:11

Vatten fasta i fem dygn skall det vara. Detta för att boota om den hormonella balansen.

Torbjörn Sassersson red.
Torbjörn Sassersson red.http://www.sasser.net/
Torbjörn Sassersson är redaktör på NewsVoice.se. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995 och har i övrigt en bakgrund inom webb-PR, IT och kommunikation.

SENASTE KOMMENTARER

ARKIV