Protestera 19 november mot höga priser – Medborgarplatsen, Stockholm, kl 14

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 18 november 2022
- NewsVoice redaktion
Foto: T. Sassersson (Medborgarplatsen, 2021) respektive Glenn Dormer och Anita Misjujev (selfie)
Foto: T. Sassersson (Medborgarplatsen, 2021) respektive Glenn Dormer och Anita Misjujev (selfie)
Foto: T. Sassersson (Medborgarplatsen, 2021) respektive Glenn Dormer och Anita Misjujev (selfie)

SVERIGE. Initiativtagarna till manifestationen “Jag har inte råd med vintern” i morgon lördag är Glenn Dormer och Anita Misjujev. De precis som miljontals svenskar är irriterade på de skenande priserna som gör människors dagliga liv svårare. Därför vill de att så många som möjligt kommer till Medborgarplatsen för att demonstrera.

Manifestationen “Jag har inte råd med vintern” är inspirerad av #ICanNotAffordWinter, en fri icke-organisation som inte har logotyp, partipolitisk vinkling eller någon särskild frontfigur.

“Tanken är att det ska föra folket samman, vad än man har för politisk uppfattning,  att stå upp tillsammans mot de dyra omkostnader som gör oss alla fattigare”, säger Dormer och Misjujev.

 

“Vi var i Wien på en större konferens, där vi träffade många inom frihetsrörelsen och bland annat Ladislav Vrabel som i Tjeckoslovakien uppmanade folk att säga ifrån mot de dyra bensinkostnaderna. Han lyckades samla mellan 70.000-200.000 tusen personer i Prag. Så det är klart att vi blev inspirerade.”

Manifestationen på Medborgarplatsen kommer att bjuda på enstaka talare.

ArcanumSkolan 2024

Text: NewsVoice

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Efter Sofokles, Platon och Machiavelli är vi väl medvetna om att lögn inte nödvändigtvis är en moralisk kategori när det gäller politik, och att politiken ofta ser lögner som ett rent förlåtligt och nödvändigt medel för att uppnå ett mål. Dessutom, i ögonen på den genomsnittliga medborgaren i vår tid, är politik synonymt med lögner och skurkar. 

 • Efter Sofokles, Platon och Machiavelli är vi väl medvetna om att lögn inte nödvändigtvis är en moralisk kategori när det gäller politik, och att politiken ofta ser lögner som ett rent förlåtligt och nödvändigt medel för att uppnå ett mål. Dessutom, i ögonen på den genomsnittliga medborgaren i vår tid, är politik synonymt med lögner och skurkar. 

 • Nästan alla stora problem är politiska, orsakade av folkfientlig politik. Migrationspolitiken, energipolitiken, klimatpolitiken, covid-19 politiken, mm är politik som svenskarna får betala med blod och pengar. De som orsakat problem begär förnyat förtroende av folket och får det. Vi behöver ett mycket bättre politiskt system som levererar framgång och glädje.

 • Nästan alla stora problem är politiska, orsakade av folkfientlig politik. Migrationspolitiken, energipolitiken, klimatpolitiken, covid-19 politiken, mm är politik som svenskarna får betala med blod och pengar. De som orsakat problem begär förnyat förtroende av folket och får det. Vi behöver ett mycket bättre politiskt system som levererar framgång och glädje.

 • Bra initiativ! 1970 kunde man leva godtagbart på 25sek per timme! Och varför skall mina sparpengar försvinna. Vem tar dess inarbetade värde?
  Kan bara var Centralbanken som stjäl från arbetaren!
  Inflation är ingen naturlag, utan ren stöld!

 • Bra initiativ! 1970 kunde man leva godtagbart på 25sek per timme! Och varför skall mina sparpengar försvinna. Vem tar dess inarbetade värde?
  Kan bara var Centralbanken som stjäl från arbetaren!
  Inflation är ingen naturlag, utan ren stöld!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *