Världsmästerskapen 2022: Top 5 vinnande lagen

publicerad 29 november 2022
- Underhållning @NewsVoice
Världsmästerskapen Foto: 0fjd125gk87 Licens: Pixabay

När VM introducerades 1930 ansågs det vara det mest uppskattade och populära fotbollsevenemanget. Världsmästerskapen är oslagbar jämfört med antalet toppspelare som spelar för evenemanget och den enorma prispott som finns att hämta.

I varje FIFA Världsmästerskap-tävling kommer de kvalificerade herrlandslagen i fotboll att tävla med hopp om att bli det mest uppmärksammade laget eller spelaren och på så sätt ge ära till sitt land. På grund av evenemangets framgång bidrar fotbolls-VM inte bara till hela fotbollsindustrin, utan påverkar också den lokala ekonomin i hög grad för det land som är värd för evenemanget.

Nu när fotbollen i Qatar 2022 närmar sig med stormsteg är fans och spelarna glada över att visa stöd till sina topplag och spelare. Med den ständiga ökningen av bettingsajter och sportspelsajter som finns är det nu enklare än någonsin att satsa på dina favoritligor och spelare.

Här har vi sammanställt en lista över de bästa lagen som förväntas vinna, så att du vet vilka du ska satsa på:

Spanien

Många människor som följer Världsmästerskapen i fotboll håller med om att Spanien är ett av de bästa lagen. Landet fick äntligen sitt genombrott år 2010 och vann FIFA World Cup efter en rad av sämre framträdanden. Med en så anmärkningsvärd lista av spelare bakom sig förväntas Spanien göra bra ifrån sig på Världsmästerskapen 2022. Ett bra framträdande skulle dessutom visa vilken seriös utmanare de är.

ArcanumSkolan 2024

Brasilien

Många tror att Brasilien är ett av de absolut bästa och finaste lagen i fotbollsvärlden, tack vare sina mycket skickliga och begåvade spelare. Landet har kammat hem fem stycken vinster i Världsmästerskapen och kan på så vis uppvisa ett mycket imponerande rekord. Därför är det kanske inte helt överraskande att Brasilien är ett av topplagen som förväntas vinna i Qatar Världsmästerskapen 2022.

England

England är allmänt känt som ett av fotbollsvärldens ledande lag på grund av sina duktiga spelare. När det talas om landet i samband med fotboll kommer alla fans att minnas den hårda prestation som Gareth Southgates uppvisa under EM 2020. Fotbollsfans förväntar sig att laget ska hålla samma höga nivå av talang och skicklighet under FIFA Världsmästerskap 2022 och därefter vinna. Lagets prestation och chans att vinna ökade även avsevärt när Harry Maguire tog sin plats i landslaget.

Belgien

Belgien har alltid varit en stor konkurrent i fotbolls-VM. Med ett mycket bra sammansatt lag och Eden Hazard som coach, har Belgien fått en betydligt bättre chans att visa upp spelarnas skicklighet och på så sätt vinna det mest prestigefyllda evenemanget i fotboll. Detta fantastiska lag är det enda som har lyckats toppa FIFA-rankningen, utan att faktiskt ha vunnit något pris i tävlingen. Med ett mycket friskare och bättre lag är folk glada för landet och hejar på att de ska vinna VM 2022.

Argentina

Argentina gör sin entre i Världsmästerskapen 2022 som en riktigt stor och glasklar favorit. Messi och argentinarna van mästarcupen som ägde rum mot Italien med 3-0 i juni 2022. Det visade bland annat att Argentina hade ett mycket bra mittfält-till.framfällt kommunikation.

Denna match ledde till att det Sydamerikanska teamet fick en serieseger på 32 matcher. Det innebär att landet är endast fem matcher från tidernas största rekord. Messi har spelat för samma lag i mer än hälften av sitt liv. Därför tror fans att en vinst i Världsmästerskapen är ett passande och sannolikt avslut på hans karriär.

Därför ska du titta på Världsmästerskapen 2022

Det finns en orsak till att FIFA Världsmästerskap 2022 är det mest prestigefyllda evenemanget i sportvärlden. För att ge dig en tydlig uppfattning om varför så många fotbollsfans är entusiastiska över eventet har vi listat några av de främsta anledningarna till varför du ska titta på ligan:

Första vinter-världsmästerskap

Qatar Världsmästerskap 2022 är fotbollens första vinter-VM någonsin. Världsmästerskapen hålls vanligtvis på det södra halvklotet under sommaren. Med Qatar som vä rd för VM uppstår dock komplikationer, eftersom landet kan uppnå en temperatur på 50 grader under sommaren.

Med en sådan häpnadsväckande temperatur är det mycket osannolikt att VM kan äga rum under dessa månader. Problemet löstes därför genom att förflytta evenemanget från det ursprungliga sommarschemat till vintern istället. Dessa ändringar medförde att FIFA 2022 i Qatar blir det allra första vinter-VM i historien.

Det dyraste världsmästerskapet

De investeringar som Qatar gjort för att vara en framgångsrik värd för Qatar 2022 tros vara de dyraste någonsin. Enligt nyhetsrapporteringar kommer landet att spendera hela 200 miljarder dollar på markarbeten som som förbättrar bland annat hotell, arenor och vägar.

Eftersom många spelare och lag förväntas vinna i Qatar 2022 är fansen dessutom mer entusiastiska att visa stöd på onlinespel än någonsin tidigare. Tack vare den framväxt som dessa spelsajter gjort kan fans nu spela på sina favoritspel utan några problem.

Extern skribent

Relaterat

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq