Elton John överger Twitter – Klagar på att kanalen sprider desinformation

publicerad 10 december 2022
- av NewsVoice
Elton John läser upp ett manus med covidpropaganda
Bild: Elton John läser ur ett manus med vaccinpropaganda från den brittiska hälsomyndigheten NHS. Foto: NHS (National Health Service). Montage: NewsVoice (text monterad från videokälla)

MEDIA. Elton John överger Twitter. Han anser att Twitter tillåter för mycket desinformation och hans drag verkar vara en följd av att Elon Musk som nyligen köpt Twitter lättat på censuren.

Elton John twittrade den 9:e december:

"Hela mitt liv har jag försökt använda musik för att föra människor samman. Ändå gör det mig ledsen att se hur desinformation nu används för att dela upp vår värld.

Jag har bestämt mig för att inte längre använda Twitter, med tanke på deras senaste policyändring som kommer att tillåta felaktig information att blomstra okontrollerat."

Den politiska kommentatorn Steve Krisch håller inte med och hänvisar till professorn Vinay PrasadUCSF School of Medicine.

"Om du vill stoppa desinformation är att lämna Twitter inte ett effektivt sätt att föra människor samman. En uppmuntrande debatt, som UCSF-professor Vinay Prasad har gjort, är det mest effektiva tillvägagångssättet."

Elton som är en ivrig förespråkare för massvaccination med experimentella mRNA-injektioner anklagas för att själv vara en desinformatör. Nu kan kritik mot vaccinnarrativet publiceras på Twitter och då vill inte Elton John stanna kvar.

Den senaste veckan har Elon Musk valt att släppa tidigare hemligstämplad information som visar att Twitters ledning bedrivit en mycket aktiv censur mot vissa användarkonton tillhörande bland annat högertidningar och republikanska politiker.

Breitbart skriver den 9:e december:

"Den senaste delen av Twitter-filerna avslöjar att den censurälskande vänstern som drev showen innan Elon Musk tog över plattformen använde tekniska verktyg för att undertrycka innehåll som postats av Breitbart News genom att man lagt till en "bot" till det officiella Breitbart News Twitter-kontot. Som journalisten Matt Taibbi förklarar, "Boten blev ett automatiserat verktyg som osynligt bevakade på både Trump och tydligen även Breitbart."

Text: NewsVoice