Indisk polis utreder den ryska parlamentsledamoten Pavel Antovs dödliga fall från tredje våningen

publicerad 27 december 2022
- av NewsVoice
Pavel Antov, fotograf okänd

GEOPOLITIK. En rysk regional parlamentsledamot och industrimiljardär vid namn Pavel Antov dog när han besökte Indien som turist. Mannen föll från tredje våning på ett hotell, enligt ryska och indiska medier. Omständigheterna utreds.

Pavel Antovs död bekräftades av den biträdande chefen Vyacheslav Kartukhin vid den ryska administrativa enheten Vladimir Oblast. Kartukhin beskrev Antov som en framgångsrik affärsman och filantrop. Mannen listades som Rysslands högst tjänande folkvalde 2019, enligt Daily Mail.

Den avlidne parlamentsledamoten var medlem i partiet United Russia landets största politiska organisation som politiskt stödjer Putin. Flera västmedier antyder ändå att Putin låg bakom dödsfallet eftersom Antov kritiserat den ryska militära operationen i Ukraina.

RT skriver att 65-åringen hittades liggande i en blodpöl utanför ett hotell i den östra indiska staden Rayagada i lördags. Han reste med en turistgrupp på fyra personer och hade checkat in på hotellet under onsdagen.

En annan rysk turist, Vladimir Bydanov, 61, dog på samma hotell i förra veckan.

Enligt den ryske generalkonsuln i Indien, Aleksey Idamkin, drabbades Bydanov av en hjärtattack. Bydanov var en affärsman från den ryska centrala Mari El-republiken.

Ryssen Vyacheslav Taran – ytterligare en kryptovalutamagnat dör plötsligt

Ytterligare ett självmord?

En senior polis sa, enligt ryska RT, att Pavel Antovs död kan ha varit ett självmord. Polisen sa också att de undersökte flera versioner av händelsen, inklusive “oavsiktlig död”. Enligt polismannen var mannen “i depression på grund av sin väns död”.

Liknande plötsliga dödsfall 2022:

28/9: Pavel Pchelnikov (Putinkritiker)
25/11: Vyacheslav Taran – rysk kryptovalutamagnat
24/12: Alexander Buzakov – Generaldirektör för militära varvet
25/12: Alexey Maslov – tidigare överbefälhavare för Rysslands markstyrkor

Text, översättning och sammanställning: NewsVoice | Källor: “Indian police investigate death of Russian MP”, RT och Daily Mail mfl