Plötsligt dödsfall? Fler än 1 av 4 tror att någon de känner dött av covidvacciner – Sharyl Attkisson

publicerad 12 januari 2023
- av NewsVoice
Sharyl Attkisson - Pressfoto

Nästan hälften av amerikanerna säger att de tror att Covid-19-vaccin kan vara ansvarigt för fenomenet oförklarligt plötsligt dödsfall. Mer än 25% i USA säger att någon de personligen känner kan vara bland offren.

Rasmussen-rapporten visar 49% av amerikanska vuxna säger att de tror att det är troligt att biverkningar av Covid-19-vacciner har orsakat ett betydande antal oförklarliga dödsfall. Det inkluderar 28% som säger att de tror att det är "mycket troligt". Det skriver Sharyl Attkisson i sin sammanställning.

37% säger att de inte tror att ett betydande antal dödsfall har orsakats av vaccinbiverkningar, inklusive 17% som säger att det inte alls är troligt.

Ytterligare 14% säger att de är osäkra.

48% av amerikanerna säger att de tror att det finns legitima skäl att vara orolig över säkerheten med Covid-19-vacciner, medan 37% tror att människor som oroar sig för vaccinsäkerhet sprider konspirationsteorier.

Ytterligare 15% säger att de inte är säkra.

Plötsligt dödsfall - "Died Suddenly"

Dokumentären Died Suddenly (om fenomenet SADS) tar upp de negativa biverkningarna av Covid-19-vacciner, inklusive oförklarliga eller plötsliga dödsfall. Dokumentären har setts av mer än 15 miljoner människor.

Filmen har kritiserats för att främja "avvisade" anti-vaccinkonspirationsteorier. Men många experter och forskare säger att det dokumenterar avgörande bevis, inklusive ovanliga "proppar" som medicinska undersökare har upptäckt i kroppar hos vaccinerade människor runt om i världen.

Enkätfrågans formuleringar finns på Rasmussenreports.com

Källa: ‘Died Suddenly’? More than 1-in-4 think someone they know died from Covid-19 vaccines" av Sharyl Attkisson | Översättning: NewsVoice