Putins nyårstal 2023 – Ukrainakonflikten har inspirerat nationer att forma en multipolär värld

publicerad 1 januari 2023
- av News@NewsVoice
Vladimir Putins nyårstal 2023. Foto: RT.com

VÄRLDEN. På lördagen höll den ryske presidenten Vladimir Putin sitt traditionella nyårsföredrag. Han talade till nationen om Rysslands utmaningar och framgångar under 2022. Talet hölls på det södra militära distriktets högkvarter.

Det ovanligt långa talet handlade främst om den pågående speciella militära operationen i Ukraina, den storskaliga konflikt som bröt i februari 2022. Putin lovordade både landets militär och vanliga medborgare.

“Rysslands soldater, milismän och frivilliga kämpar för vårt fädernesland, för sanningen och rättvisan, för att säkerställa fred och säkerhet för Ryssland. Alla är de hjältar för oss. Deras börda är den tyngsta idag. Med hela mitt hjärta önskar jag alla deltagare i den speciella militära operationen ett gott nytt år”, sa presidenten.

“Detta var ett år av avgörande och ödesdigra händelser som satte grunden för vår gemensamma framtid och vårt verkliga oberoende. Det här är vad vi kämpar för idag. Vi skyddar vårt folk i våra historiska länder, nya territorier i den Ryska federationen”, sa presidenten, med hänvisning till de fyra tidigare ukrainska regionerna, som införlivats i Ryssland efter folkomröstningarna i september.

Inte bara Ryssland, utan hela världen har upplevt en “betydande förändring” under de senaste året, sa Putin, och han nämnde det kollektiva Västs ansträngningar som gjorts för att skada Ryssland, men att Väst till stor del misslyckats.

Vladimir Putin betonar att Rysslands kamp mot det kollektiva auktoritära Väst uppskattas av andra nationer som också strävar efter att skapa en rättvis och multipolär värld.

“Ryssland har levt under sanktioner sedan händelserna på Krim 2014. Ändå har detta år utlysts ett fullskalig sanktionskrig mot oss. De som står bakom det förväntade sig att våra industri-, finans- och transportsektorer skulle kollapsa. Detta hände inte”.

Sammanställning och översättning: NewsVoice | Videokälla: RT på Rumble

Sergey Lavrovs varning: Ett förenat Väst är nu i krig med Ryssland


Så här kan du stötta Newsvoice

  • Eller så har msms censur tvingat anständiga journalister att göra de skattefinansierades jobb när de sistnämnda sviker.

  • Eftersom till exempel ett samlat Väst inkl Sverige från 2014 (egentligen tidigare) startade ett krig mot Ryssland och sedan började stänga av alla ryska medier av rang blev det nödvändigt att oberoende journalister börjar återge hur Ryssland, men även hur BRICS, Afrika, Kina, Iran och Syrien osv tänker.

   Syftet är att informera om: varför krigen uppstått, geopolitiken bakom, maktmissbruket, de ej folkligt förankrade besluten och mycket mer.

   Med hjälp av fakta och folkbildning kan vi stoppa krigen och exploateringarna av de ockuperade länderna (som de i Afrika) och säkra upp en bättre värld för världens folk.

   Sådana som oss vägrar att delta i hybridkrigen och predatorkapitalismen som förstör och parasiterar.

   På vilken sida av historien står du Lisa?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *