Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Putins nyårstal 2023 – Ukrainakonflikten har inspirerat nationer att forma en multipolär värld

NewsVoice is an online news and debate channel that started in 2011. The purpose is to publish independent news, debate articles and comments as well as analyzes.
publicerad 1 januari 2023
- News@NewsVoice
Vladimir Putins nyårstal 2023. Foto: RT.com

VÄRLDEN. På lördagen höll den ryske presidenten Vladimir Putin sitt traditionella nyårsföredrag. Han talade till nationen om Rysslands utmaningar och framgångar under 2022. Talet hölls på det södra militära distriktets högkvarter.

Det ovanligt långa talet handlade främst om den pågående speciella militära operationen i Ukraina, den storskaliga konflikt som bröt i februari 2022. Putin lovordade både landets militär och vanliga medborgare.

“Rysslands soldater, milismän och frivilliga kämpar för vårt fädernesland, för sanningen och rättvisan, för att säkerställa fred och säkerhet för Ryssland. Alla är de hjältar för oss. Deras börda är den tyngsta idag. Med hela mitt hjärta önskar jag alla deltagare i den speciella militära operationen ett gott nytt år”, sa presidenten.

“Detta var ett år av avgörande och ödesdigra händelser som satte grunden för vår gemensamma framtid och vårt verkliga oberoende. Det här är vad vi kämpar för idag. Vi skyddar vårt folk i våra historiska länder, nya territorier i den Ryska federationen”, sa presidenten, med hänvisning till de fyra tidigare ukrainska regionerna, som införlivats i Ryssland efter folkomröstningarna i september.

Inte bara Ryssland, utan hela världen har upplevt en “betydande förändring” under de senaste året, sa Putin, och han nämnde det kollektiva Västs ansträngningar som gjorts för att skada Ryssland, men att Väst till stor del misslyckats.

Vladimir Putin betonar att Rysslands kamp mot det kollektiva auktoritära Väst uppskattas av andra nationer som också strävar efter att skapa en rättvis och multipolär värld.

“Ryssland har levt under sanktioner sedan händelserna på Krim 2014. Ändå har detta år utlysts ett fullskalig sanktionskrig mot oss. De som står bakom det förväntade sig att våra industri-, finans- och transportsektorer skulle kollapsa. Detta hände inte”.

Sammanställning och översättning: NewsVoice | Videokälla: RT på Rumble

Sergey Lavrovs varning: Ett förenat Väst är nu i krig med Ryssland


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq