Tre sköts i mitt i Vällingby Centrum i Stockholm på nyårsafton

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 1 januari 2023
- NewsVoice redaktion
McDonalds i Vällingby. Bild: Google Maps

En man i 20-årsåldern sköts ihjäl med ett pistolliknande föremål utanför McDonalds i centrala Vällingby (Stockholm) vid 19-tiden på nyårsafton. Två andra vårdades på sjukhus för skottskador efter samma skjutning.

Det är oklart för polisen om de två skadade i Vällingby var åskådare eller avsiktliga offer. Inga arresterades i samband med skjutningen på nyårsafton – den 63:e under ett rekordmörkt år av skottlossning.

I Stockholm sköts raketer mot personer, byggnader och poliser, i Skåne träffades flera personer av raketer, och även lägenheter och bilar träffades av nyårsraketer.

På kvällen misshandlades en man i Burlöv efter att ha sagt åt folk att sluta skjuta raketer.

Källor


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *