Tysklands utrikesminister Annalena Baerbock: Tyskland är i krig med Ryssland

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 27 januari 2023
- NewsVoice redaktion
Annalena Baerbock. Foto: Olaf Kosinsky. Licens: CC BY-SA 3.0
Annalena Baerbock

Annalena Baerbock från Tysklands miljöparti sa under en debatt i Europarådets (PACE) parlamentariska församling på tisdagen att: “…den viktigaste och avgörande delen är att vi gör det tillsammans och att vi inte skyller på varandra i Europa, eftersom vi utkämpar ett krig mot Ryssland…”

Uttalandet har skapat reaktioner i Moskva och omvärlden. Det är inte första gången som Baerbock har väckt starka känslor gällande sin position i konflikten. Hon sa vid en EU-sammankomst i Prag i augusti förra året att hon avser att stödja Ukraina “oavsett vad mina tyska väljare tycker”.

Jimmy Dore, en amerikansk politisk kommentator skriver att USA:s ansträngningar att isolera Ryssland länge varit beroende av huruvida Tyskland ställer upp i utnötningskriget mot Ryssland via Ukraina.

Det ryska utrikesministeriets taleskvinna Maria Zakharova sa att västvärlden fortsätter att erkänna att de hade planerat den nuvarande konflikten i flera år, skriver RT.

“Om vi lägger detta till Merkels avslöjanden att de [NATO, Väst] stärkte Ukraina och inte räknade med Minsk-avtalen, då talar vi om ett krig mot Ryssland som var planerat i förväg”.

Maria Zakharova nämner Minskavtalen vars västliga “erkännande” bevisats ha varit ett strategiskt drag för att vinna tid och under den bygga upp Ukrainas militära styrka.

Ryssland skickade trupper in i Ukraina den 24 februari 2022, med hänvisning till Kievs misslyckande att signera Minsk-avtalen, som var utformade för att ge Donetsk och Lugansk möjligheten till en oberoende status inom den ukrainska staten.

Minskavtalen förmedlades av Tyskland och Frankrike och undertecknades 2014. Ukrainas förre president Pyotr Porosjenko har sedan dess erkänt att Kievs huvudmål var att använda avtalet för att köpa tid och “bygga upp kraftfulla väpnade styrkor”.

Samtidigt har den tidigare tyska förbundskanslern Angela Merkel och Frankrikes tdigare president Francois Hollande båda hävdat att Minskavtalen aldrig var avsedda att faktiskt uppfyllas utan bara var ett knep för att köpa tid för Ukraina att bygga upp sin militär.

Nu har det pågående kriget tagit stora steg i och med att Tyskland, USA och  andra europeiska länder ska skicka stridsvagnar och stridsfordon till Ukraina för att bekämpa Ryssland.

Slutsatsen Moskva drar är att det blir allt mer tydligt att Väst sedan länge planerat och nu bedriver ett krig mot Ryssland med Ukraina som ombud.


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • https://youtu.be/41u6rgwjj5s Scott Ritter/Redacted diskuterar implikationer med att leverera tanks till ett krigförande land. Med tanke på att Maktalena sände ett lass med tankraketer till UA, blir nu Sverige och hela NATO ett legitimt mål för Ryssland med vapen. Kan kanske vara lämpligt att slå upp ordet försvar/defence i ordboken.

 • Det s.k. kriget är en ploj som de mörka kär för att blanda bort korten så du inte fattar vad allt handlar om. De vill inte du ska begripa vad som står på spel för DIG.

 • Ett exempel på ett urvattnat uttalande från den avvikande representationen av nyttiga idioter som blivit språkrör den mörka kraft som avkläder hela västvärlden dess historia, tradition, kultur, egenvärde men framför allt grundläggande sunt förnuft. Det generar självförakt, destruktion av det sammanhållande kittet , upplösning av etnisk identitet (vilket vi fortfarande behöver, tills vi nått en högre nivå), historisk återkoppling och erfarenhetsåterföring. Tankesättet hyllas i systemmedia sedan länge. Folk viker ned sig framför dumburkarna. Männen är veka och feminiserade och har glömt vad riktig styrka är -sann manlig styrka har eliminerats. Mörkret har försvagat oss och tagit bort karaktär. Svenskar är lättmanipulerade kreatur idag. Tragisk på ett fint folk. När dog vikingaandan? Framför allt när vårt egenvärde och förmåga att välja och styra våra liv upphörde.

  Hur låter detta? Svenskar, nordbor och nordgermaner har stått för mycket av Europas/Västvärldens skapande från folkvandringstid och framåt, huvuddelen av de tekniska framstegen tillsammans med vissa delar av Asien. Nästan förbjudet att uttrycka och folk skyggar för historia efter åratals manipulation att vi inte har ett värde. Det har man försökt trycka ned i halsen på folk länge. Och det har funkat. Varför kan t.ex. slaviska nationer uttrycka gemenskap men gör germanska samma sak exploderar wokevänstern. De är rasister eftersom de ser t.ex. svarta som svaga som ska värnas och vita ska hatas eftersom de ses som ett hot mot deras egna dåliga samveten.

  Varför är det nästan alltid vänsterkrafter som står för det destruktiva, upplösning och människofientliga? Kanske ett led i att förverkliga Agenda 20230 som är en ytterlighetssocialism och ett fullständigt förfall av all frihet. Ryska revolutionen, Nazi-Tyskland, knappast en historisk slump utan snarare en grund för den omfattande manipulation som pågår. Nazisternas hyllande att germanerna har gjort det acceptabelt att spotta på de samma.

  • Tack Sten, riktigt bra faktiskt!
   Jag tycket som du att nationalismen inte är ett mål, men ett medel på vägen. 

  • De vita har utgjort den delen av västvärldens medelklassbefolkning som konkurrerar med de styrande delvis genom överlappande etnicitet. Det är därför medelklassen som måste försvagas för att den nuvarande typen av tyranni ska kunna upprätthållas.

  • nationalism är en återvändsgränd hur man än ser på det. Den gynnar de mörka. Genom att släppa all identifiering (social, religiös som teknisk) och börja samarbeta globalt, kan vi nå fred och välstånd. Valet är ditt.

 • Har hon tänkt på utsläppen av koldioxid i kriget?
  Batteridrivna pansarvagnar nu!
  Bygg några vindsnurror där också.
  Men hon är ju ärlig när hon säger att vi är i krig med Ryssland.
  Ryska ministrar har ju själva sagt att alla som bidrar med vapen är legitima måltavlor för deras missiler.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *