CNN: Amerikanskt stridsflygplan sköt ner oidentifierat objekt över norra Kanada

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 13 februari 2023
- NewsVoice redaktion
F-22 Raptor. Foto: Lockheed Martin

VÄRLDEN. Kanadas premiärminister Justin Trudeau säger att ett “oidentifierat föremål” har skjutits ned över kanadensiskt luftrum på hans order. Piloterna hade olika uppgifter som stod i konflikt med varandra om vad de faktiskt såg.

Objektet sköts ner 15 km utanför Alaskas frusna kust på fredagseftermiddagen, meddelade amerikanska myndigheter, men detaljerna om föremålet är knapphändiga.

“Jag beordrade nedskjutningen av ett oidentifierat föremål som kränkte kanadensiskt luftrum. NORAD Command sköt ner objektet över Yukon. Kanadensiska och amerikanska stridsflygplan skickades upp och en amerikansk F-22 sköt framgångsrikt mot objektet”, skrev Justin Trudeau på Twitter.

CNN intervjuade en tidigare CIA-anställd som säger att objektet hade en framdrivningsmekanism (propulsion system), som med andra ord betyder “motor”, men CNN uppger att objektet inte var “självmanövrerande”.

Justin Trudeau sa att han talade med USA:s president Joe Biden på lördagen och att kanadensiska styrkor kommer att leda insatsen för att bärga föremålet.

Text: NewsVoice | Källa: CNN.com

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq