Tyske förbundskanslern anklagad i förbundsriksdagen för att ljuga om sprängningen av Nord Stream

publicerad 19 februari 2023
- Kristoffer Hell
Maximilian Krah. Foto: Marcus Popillius. Licens: CC BY-SA 4.0

VÄRLDEN. Den tyska AfD-parlamentarikern Maximilian Krah kritiserade den tyske förbundskanslern Olaf Scholz för hans bristande svar på den undersökande journalisten Seymour Hershs rapport om att amerikanska flottans dykare saboterade Nord Stream-rörledningarna förra året.

Krah menar att Scholz tystnad tyder på att han var medveten om den hemliga operationen, som han anser genomfördes med Natos inblandning.

Krah hävdar också att anklagelserna mot Ryssland är grundlösa.

Den amerikanska journalisten Seymour Hersh har tidigare avslöjat amerikanska krigsbrott i Vietnam och Irak och har vunnit Pulitzerpriset.

Hersh artikel “How America Took Out The Nord Stream Pipeline” kan läsas på hans substackkonto.

Referenser och relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

  • Så eftersom Sverige inte kunde lösa problemet med förvaring av kärnavfallet, löste man problemet genom att gräva ner sina kärnavtal några meter under marken i Ukraina.
   Jag gissar att man gräver ner sin skit mycket nära Chernobyl!
   Och varför inte? Alla västländer tillsammans driver en krigspolitik som till slut tvingar Ryssland att släppa ett par atombomber på Kiev och Odessa och avsluta eländet och då finns det tillräckligt med radioaktiva ämnen ovanpå jorden för att ingen ska bryr sig vad som finns några meter under!
   Smart!!

 • Och Scholz svarade att han tagit till sig kritiken och nästa gång usa gör nåt sådant mot deras folk och land, ska han definitivt kraftfullt kritisera usa och påminde att han definitivt kommer att framföra kritiken över en trevlig middag och bakom stängda dörrar!

  • Så eftersom Sverige inte kunde lösa problemet med förvaring av kärnavfallet, löste man problemet genom att gräva ner sina kärnavtal några meter under marken i Ukraina.
   Jag gissar att man gräver ner sin skit mycket nära Chernobyl!
   Och varför inte? Alla västländer tillsammans driver en krigspolitik som till slut tvingar Ryssland att släppa ett par atombomber på Kiev och Odessa och avsluta eländet och då finns det tillräckligt med radioaktiva ämnen ovanpå jorden för att ingen ska bryr sig vad som finns några meter under!
   Smart!!

 • Och Scholz svarade att han tagit till sig kritiken och nästa gång usa gör nåt sådant mot deras folk och land, ska han definitivt kraftfullt kritisera usa och påminde att han definitivt kommer att framföra kritiken över en trevlig middag och bakom stängda dörrar!

 • Toppen att det äntligen uttalas offentlig kritik av sprängningen av Nordström i Tyskland. Tyska regeringen och alla andra NATO regeringar är tysta om saken. Att USAs och Norges regeringar begår kriminella handlingar som orsakar enorm ekonomisk skada måste få allvarliga konsekvenser för de skyldiga.

 • När brister dammen av trycket?
  Jag är mäkta imponerad att den håller.
  Men många människor hjälper till att hålla den intakt.

 • Toppen att det äntligen uttalas offentlig kritik av sprängningen av Nordström i Tyskland. Tyska regeringen och alla andra NATO regeringar är tysta om saken. Att USAs och Norges regeringar begår kriminella handlingar som orsakar enorm ekonomisk skada måste få allvarliga konsekvenser för de skyldiga.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *