Hur vanligt är bondage och sexleksaker egentligen?

publicerad 17 mars 2023
- Extern skribent
Sexleksaker och bondage. Foto: 4980380 Licens: Unsplash
Sexleksaker och bondage

Bondage och sexleksaker har blivit alltmer populära de senaste åren. Många par använder dem för att förbättra sin sexualitet och tillföra nya saker i sitt sexliv. Det finns olika nivåer av bondage och sexleksaker, från lätta att mer avancerade.

Det är viktigt att komma ihåg att det är viktigt att prata med din partner om vad ni båda är bekväma med innan ni provar något nytt. Alla former av lekar som involverar bondage eller sexleksaker måste göras ansvarsfullt och på ett säkert sätt för att undvika skador.

Tabubelagt ämne? Sanningen om och hur vanligt bondage och sexleksaker är?

Det är ett tabubelagt ämne, men sanningen om hur vanligt bondage eller användning av en sexleksak är att det faktiskt blivit mycket mer accepterat de senaste åren. En undersökning från 2017 visade att nästan en tredjedel av alla människor har använt sexleksaker eller utforskat bondage.

Dessutom har många par börjat använda dessa produkter som en del av sitt sexliv. Det finns många olika typer av leksaker och bondageprodukter som kan hjälpa till att göra sexlivet mer spännande och intressant. Förutom att ge extra stimulans, kan de hjälpa till att skapa intimitet mellan partners och låta dem utforska nya saker tillsammans.

En ökning av efterfrågan – statistik om användning av sexleksaker och bondage

En ökning av efterfrågan på sexleksaker och bondage har observerats de senaste åren. Statistik visar att användningen av dessa produkter har ökat dramatiskt, särskilt bland yngre generationer. Det finns många faktorer som kan ha bidragit till den höga efterfrågan, inklusive en större acceptans för sexuell njutning och utforskande samt en ökad medvetenhet om olika typer av sexuella aktiviteter.

Företag som specialiserar sig på att tillverka och sälja sexleksaker och bondageprodukter har sett en markant ökning i sin försäljning, vilket indikerar att det finns ett stort intresse från allmänheten. Dessutom har flera studier visat att användandet av dessa produkter kan leda till både positiva och negativa effekter, såsom minskad stress, bättre relationer och ökat välbefinnande.

Bortom Fifty Shades: Varför fler och fler människor utforskar BDSM och fetischvärlden

BDSM och fetischvärlden har blivit allt mer populärt de senaste åren, och det finns många olika anledningar till varför fler och fler människor väljer att utforska dessa områden. För det första är BDSM ett sätt att uttrycka sig själv på ett kreativt sätt. Det ger en chans att uppleva nya saker, lära sig nya tekniker och fördjupa sin relation med sin partner.

För det andra kan BDSM ge både psykisk och fysisk stimulans som kan hjälpa till att öka den sexuella njutningen. Fetischvärlden erbjuder också en plattform för personer som vill utforska sina fantasier som de inte skulle kunna göra i vanliga situationer. Dessutom kan den hjälpa till att stödja personers identitet genom att ge dem en plats där de kan vara sig själva helt och hållet.

En guide till att utforska bondage och sexleksaker säkert och hälsosamt

Att utforska bondage och sexleksaker kan vara ett spännande sätt att förbättra ditt sexliv. Det är dock viktigt att du gör det på ett säkert och hälsosamt sätt. Först och främst bör du alltid diskutera med din partner om vilka typer av lekar ni ska prova, och se till att båda är bekväma med dem. Se till att ha en safeword som används när någon av er inte längre känner sig bekväm med situationen.

Var noga med att använda rikligt med glidmedel för att undvika skador, samt ta hand om alla leksaker ordentligt efter användning. Se till att ha en plan för hur man ska hantera eventuella obehagliga situationer som kan uppstå under leken, och se till att alla involverade har samma mål: att ha roligt!

Bondage och sexleksaker har blivit allt mer populära de senaste åren. Många par använder dem för att ta sitt sexliv till nya höjder. Det finns dock ingen exakt siffra på hur vanliga bondage och sexleksaker är, men det är uppenbart att de har blivit en del av vardagen för många.

 


Så här kan du stötta Newsvoice