James O’Keefe sparkades från Project Veritas – Startar O’Keefe Media Group

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 24 mars 2023
- NewsVoice redaktion
James O'Keefe. Pressfoto: O’Keefe Media Group (OMG)
James O'Keefe, mars 2023.

NewsVoice rapporterade att James O’Keefe, grundaren av Project Veritas, tvingades att gå på betald semester av sin styrelse. Många trodde han snart skulle komma tillbaka. Så blev det inte. Han petades från den organisation han startade för 15 år sedan. Nu startar han från noll igen med O’Keefe Media Group (OMG).

Målet är att “decentralisera” journalistiken, enligt honom. OMG ska ägas av journalisterna själva och medlemmar. Verksamheten ska finansieras av tittarna.

James O’Keefe är en amerikansk konservativ aktivist och grundare av Project Veritas, en ideell organisation som använder sig av undercover-metoder för att avslöja korruption inom regering, media och andra institutioner. Nu tar han verksamheten till OMG.

Project Veritas framtid är oklar, men många tror att den kommer att krympa och få en obetydlig påverkan, i synnerhet om den tagits över av de krafter som kastade ut O’Keefe.

James O’Keefe antyder att Project Veritas infiltrerats av fientligt inställda personer som kuppade bort honom från Veritas genom att klaga på hans ledarskapsstil. Nu är kuppen bekräftad i och med att O’Keefe valt att helt lämna Project Veritas efter att han med egna ord berättat att han blev avlägsnad.

“Jag har blivit förtalad, arresterad, utsatt för razzior och slutligen avlägsnad från den organisation som jag ägnat så mycket tid åt att skapa trovärdighet för. Jag visste alltid att de skulle försöka förstöra ryktet för dem som avslöjade dem, läkemedelsjättarna, de statliga myndigheterna med tre bokstäver och de som jag trodde att jag kunde lita på.”

Den 15 mars lanserades O’Keefe Media Group tre veckor efter att han lämnat Veritas. Han inkluderade sitt eget namn i den nya organisationens namn som ett extra skydd mot att bli avlägsnad igen.

“Men som svar kommer vi att bygga upp en armé av utredare och avslöjare. De har väckt sovande jättar. Jag är tillbaka.”

O’Keefe vill att folk ska associera gruppens akronym OMG till: “Oh My Gosh, that’s outrageous  … it’s righteous indignation“, när de tittar på deras videor som avslöjar korruption. Han beskriver sin nya satsning som ett “Uber för medborgarjournalistik”.

“Vid min sida finns en liten, sammansvetsad grupp av de mest elitära journalisterna i världen. För att avslöja korruption krävs att man står upp mot makten, eftersom makten hatar solljus. Vi är solljus. Välkommen till O’Keefe Media Group, där vi aldrig kommer att stängas ner. För det är inte bara jag som äger den, utan även du. Stöd oss och sponsra vår armé av journalister genom att bli en grundande medlem i dag”.

O’Keefe förklar att idén till OMG uppstod efter att Project Veritas avslöjat att Pfizer av lönsamhetsskäl försöker utveckla och mutera SARS-CoV-2-viruset som orsakar Covid-19.

Läs mer och se video: Pfizer-chef avslöjar regisserad virusevolution för att maximera profiten – Slutar med brottning

Debbie Bernal var en av de två visselblåsare från Pfizer som Project Veritas arbetade med. Bernal säger att hon var rädd för att avslöja sin identitet eftersom hon “inte ville hamna i en liksäck”.

Bernal valde sedermera att bryta sin tystnad genom att ställa sig på scenen på CPAC-konferensen i Washington tillsammans med O’Keefe. Han menar att dessa visselblåsare och orädda journalister är “de enda hopp som finns kvar i vårt samhälle”.

O’Keefe är mycket aktiv på sin personliga Twitter-kanal.

Relaterat

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Ett av de första tecknen på att en media är infiltrerad, vilket betyder att ägaren får betalt för att “filtrera sanningar”? I regel så fungerar de enbart under en kortare tid då de, “som kan läsa mellan raderna” avslöjar att det är en “kontrollerad” opposition. Nästa steg är att ta bort kommentarsfältet för att förhindra kritiska röster, eller avslöjanden. Det finns fortfarande “fria medier” som tillåter kommentarer, men märkligt nog blir de färre och förre? Projekt Veritas har under åren avslöjat mycket som då kallades “konspirationsteorier” av MSM och som sedan visat sig vara sant? De som numer tagit över Project Veritas lär inte bli så långlivade då de verkar “lättköpta” vilket läsarna senare upptäcker. För att det ska fungera fordras ryggrad och beslutsamhet och det går inte att köpa för pengar! Någon lägger upp 1 miljon – Nej! Det läggs upp 1 miljard – Nej! Det läggs upp …far åt H-vete!

 • Project Veritas Sues Founder James O’Keefe

  “Project Veritas on May 31 sued its founder James O’Keefe following his ouster from the journalism group.
  O’Keefe breached his contract by starting a rival group while still employed by Project Veritas, the organization said in the 37-page lawsuit, filed in U.S. court in New York.
  O’Keefe formed the O’Keefe Media Group (OMG) on Feb. 17 despite not having been terminated yet, the suit says. O’Keefe also falsely said on multiple occasions that he was fired despite still being employed, albeit suspended, by Project Veritas, according to the filing.

  https://www.theepochtimes.com/project-veritas-sues-founder-james-okeefe_5303614.html

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *