James O’Keefe sparkades från Project Veritas – Startar O’Keefe Media Group

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 24 mars 2023
- NewsVoice redaktion
James O'Keefe. Pressfoto: O’Keefe Media Group (OMG)
James O'Keefe, mars 2023.

NewsVoice rapporterade att James O’Keefe, grundaren av Project Veritas, tvingades att gå på betald semester av sin styrelse. Många trodde han snart skulle komma tillbaka. Så blev det inte. Han petades från den organisation han startade för 15 år sedan. Nu startar han från noll igen med O’Keefe Media Group (OMG).

Målet är att “decentralisera” journalistiken, enligt honom. OMG ska ägas av journalisterna själva och medlemmar. Verksamheten ska finansieras av tittarna.

James O’Keefe är en amerikansk konservativ aktivist och grundare av Project Veritas, en ideell organisation som använder sig av undercover-metoder för att avslöja korruption inom regering, media och andra institutioner. Nu tar han verksamheten till OMG.

Project Veritas framtid är oklar, men många tror att den kommer att krympa och få en obetydlig påverkan, i synnerhet om den tagits över av de krafter som kastade ut O’Keefe.

James O’Keefe antyder att Project Veritas infiltrerats av fientligt inställda personer som kuppade bort honom från Veritas genom att klaga på hans ledarskapsstil. Nu är kuppen bekräftad i och med att O’Keefe valt att helt lämna Project Veritas efter att han med egna ord berättat att han blev avlägsnad.

“Jag har blivit förtalad, arresterad, utsatt för razzior och slutligen avlägsnad från den organisation som jag ägnat så mycket tid åt att skapa trovärdighet för. Jag visste alltid att de skulle försöka förstöra ryktet för dem som avslöjade dem, läkemedelsjättarna, de statliga myndigheterna med tre bokstäver och de som jag trodde att jag kunde lita på.”

Den 15 mars lanserades O’Keefe Media Group tre veckor efter att han lämnat Veritas. Han inkluderade sitt eget namn i den nya organisationens namn som ett extra skydd mot att bli avlägsnad igen.

“Men som svar kommer vi att bygga upp en armé av utredare och avslöjare. De har väckt sovande jättar. Jag är tillbaka.”

O’Keefe vill att folk ska associera gruppens akronym OMG till: “Oh My Gosh, that’s outrageous  … it’s righteous indignation“, när de tittar på deras videor som avslöjar korruption. Han beskriver sin nya satsning som ett “Uber för medborgarjournalistik”.

“Vid min sida finns en liten, sammansvetsad grupp av de mest elitära journalisterna i världen. För att avslöja korruption krävs att man står upp mot makten, eftersom makten hatar solljus. Vi är solljus. Välkommen till O’Keefe Media Group, där vi aldrig kommer att stängas ner. För det är inte bara jag som äger den, utan även du. Stöd oss och sponsra vår armé av journalister genom att bli en grundande medlem i dag”.

O’Keefe förklar att idén till OMG uppstod efter att Project Veritas avslöjat att Pfizer av lönsamhetsskäl försöker utveckla och mutera SARS-CoV-2-viruset som orsakar Covid-19.

Läs mer och se video: Pfizer-chef avslöjar regisserad virusevolution för att maximera profiten – Slutar med brottning

Debbie Bernal var en av de två visselblåsare från Pfizer som Project Veritas arbetade med. Bernal säger att hon var rädd för att avslöja sin identitet eftersom hon “inte ville hamna i en liksäck”.

Bernal valde sedermera att bryta sin tystnad genom att ställa sig på scenen på CPAC-konferensen i Washington tillsammans med O’Keefe. Han menar att dessa visselblåsare och orädda journalister är “de enda hopp som finns kvar i vårt samhälle”.

O’Keefe är mycket aktiv på sin personliga Twitter-kanal.

Relaterat

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq