Roger Richthoff med 38 år i Försvarsmakten kommenterar krigspropagandan om Ukraina och NATO

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 2 mars 2023
- Torbjörn Sassersson
Torbjörn Sassersson och Roger Richthoff. Foto: Fakta-TV

Roger Richthoff, fd riksdagspolitiker och officer inom Försvarsmakten i 38 år, ger sin syn på krigspropagandan om Ukraina och NATO. Vi låter Richthoff kommentera klipp från systemmedia likväl som mer oberoende medier. Polära narrativ jämförs i det första inslaget på Fakta-TV i ett samarbete med NewsVoice och Anders Sydborg.

Vi varnar känsliga tittare för att detta program innehåller starka klipp från krigets Ukraina. Det är nödvändigt för att komplettera den bristfälliga information som kommer via massmedia.

STÖD OSS! Om du gillar detta program och vår satsning Fakta-TV lovar vi att göra flera avsnitt. Bäst är om du kan donera en slant till Fakta-TV på swish-nr 123 136 46 11.
Du kan även stödja oss på andra sätt. Du måste då märka insättningen: Fakta-TV.

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Youtube tog ned vår intervju med Richthoff efter 14,000 visningar på 2
  kanaler (på NewsVoice och Fakta TV:s kanaler pga musik-copyright). Vi
  la upp den på Odysee.

 • Youtube tog ned min intervju med Richthoff efter 14,000 visningar på 2 kanaler (på NewsVoice och Fakta TV:s kanaler pga musik-copyright). Jag la upp den på Odysee.

 • Youtube tog ned min intervju med Richthoff efter 14,000 visningar på 2 kanaler (på NewsVoice och Fakta TV:s kanaler pga musik-copyright). Jag la upp den på Odysee.

 • Mycket bra av Roger.
  Var tog folkomröstningen om NATO vägen?
  Hur uppfylls den demokratiska folkviljan???

 • Han vill inte gå så långt som att kalla Carl Bildt förrädare, men det är precis vad han är. USA:s nyttiga idiot kallas han.

 • Jag anser att det Roger Richthoff säger i den här intervjun ska ses som hans version och syn på situationen i Ukrainakriget men att se den som en objektiv bild av bakgrunden till kriget anser jag vara en fälla lika fel som vilken annan tolkning som helst.

  Det vi med säkerhet kan säga är att RR lika lite som andra analytiker har hela bilden av vad som ligger bakom hela konfliktens dynamik.

  Han nämner t ex inget om ryssarnas historiska bakgrund och doktrin som såklart har stor betydelse för hur ryssarna ser på och hanterar sin situation från sin ståndpunkt och väger man inte in den realiteten blir bilden skev vilket också lyser igenom i intervjun.

  RR må göra sin tolkning och den får stå för honom men att ta den som en fullödig bild av Ukrainakonflikten är med säkerhet lika förrädiskt som att tro på andra enskilda analytiker.

  Jag har full respekt för RR och hans syn på detta men å andra sidan ser jag hans redogörelse som bristfällig i flera avseenden samtidigt som det visst finns en del poäng i RR’s analys.

  För att få en mer komplett bild måste man sätta sig in i Sovjet och KGB/GRU’s arbete under hela sovjettiden och Putins egen bakgrund i detta som helt missas i intervjun.

  • gräver man i detaljerna, blir bilden bara detaljer. Man måste upp långt ovanför detaljerna för att förstå. Det är så den mörka makt som försöker styra planeten arbetar. I flera led för att villa bort sin fiende – DIG!

  • Det viktigaste är att det kommer ut mer information och ståndpunkter än den samstämmiga censurerade kören “väst-propaganda”

  • USAs uttalade mål är att försvaga Ryssland kraftigt.
   Ett föga maskerat dödligt hot alltså.
   Putins bakgrund i Sovjets underrättelsetjänst har ingen bäring på att Ukraina påhejade av sina anglosaxiska herrar februari 2022 var på väg att eskalera sitt 8 år långa folkmord och att därefter inleda ett försök att återta Krim. Oavsett vilken bakgrund Rysslands ledarskap hade haft hade de inget val om de månade om det ryska folkets framtid.
   Per Grängstedt säger inte konkret vad han ifrågasätter vilket är smart om man inte litar på bärkraften i den egna analysen.
   Han debatterar om begreppen licensjakt resp förvaltningsjakt på varg som tydligen är ett tvisteämne.
   Jag läser något om att vargen bara tar försvagade älgar.
   Undrar om vargen tar försvagade björnar också funderar jag…

 • Se live streaming av Nej till Nato-manifestationen lördagen den 4 mars, klockan 14:00-15:00, Medborgarplatsen, Stockholm

  Joakim Granlund från Handen kommer till manifestationen för att Livestreama den digitalt. Han är annars aktiv med bloggen med Linus Noremalm som har 4.000 till 10.000 tittare varje vecka där jag också deltagit och agiterat mot Natomedlemskap. Här är länken han har angivit för den som vill följa live streamningen:
  Joakim Granlund kommer att sända live på fb. https://www.facebook.com/joakim.granlund.33

 • MANIFESTATION – NEJ TILL NATO – 4 MARS STHLM
  “Datum: 4/3. Tid: 14.00-15.00. Plats: Medborgarplatsen, Stockholm
  KAMPEN MOT DET SVENSKA INTRÄDET I NATO ÄR LÅNGT IFRÅN ÖVER! https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t59/2/16/1f4e3.png
  Tillsammans kan vi vända denna odemokratiska och militaristiska utveckling – kraften och hoppet finns i ett starkt, enat motstånd!”

  https://www.facebook.com/events/1207048730187527

  Jag är inte inblandad men blev tipsad om detta event.

 • Sergei Markov Institute of political studies tidigare rådgivare till Putin och medlem i Rysslands Duma, tycks det, skriver i Pravda att han tror att kriget kan vara i flera år och tom årtionden men också att han tror att väst kan vinna eller åtminstone få oavgjort.
  Båda sidor släpper fram frispråkiga kritiker
  https://english.pravda.ru/news/society/155932-russia_military_operation/
  Han tycks vara utsatt för sanktioner vilket möjligen kan finnas med i bilden som motiv?

  • du har nog inte förstått hur de bakomliggande maktgrupperna arbetar. De är långt mer psykologiskt sofistikerade än vad en “vanlig” person” och media ens kan föreställa sig.
   Deras perspektiv spänner över många decennier, inte dagar. Deras slutliga ambition är global diktatur.

 • Ett väldigt bra och sakligt reportage som borde sändas på bästa sändningstid i alla MSM och inne i riksdagen. Tyvärr kommer det inte ske, vore inte bra för USA och våra ruttna politiker om det skulle sätta myror i det sovande folkets huvuden, tänk om dom fick reda på sanningen, då skulle dom, vara helt skörda 

 • Ett par andra effekter av västvärlden sanktioner som media varit tysta om är samarbetet mellan Iran och Ryssland ekonomiskt och militärt.

  Västvärlden trodde att det skulle ta några år för Ryssland att införa SWIFT liknande banksystem utan vetskap om att Iran sedan 2018 och utslutning från SWIFT hade börjat utvecklingen av systemet som nu sjösätts med hjälp av Ryssland inom bara några månader. Antagligen i samband med Irans medlemskap i nya BRICS+ i augusti, vilket betyder att både Iran och Ryssland kan ha fungerade centralbanker och valutareserver och kan kringgår alla sanktioner från västmobbarna.

  Och på tur efter Iran som nya Brics+ medlemmar står, Turkiet, Argentina, Venezuela, Algeriet, Saudi Arabien och ytterligare 8 andra länder som är under sanktioner eller är rädda att hamna under sanktioner ifall de vägra lyda västvärldens doktrin och order.

  Iran och Ryssland skrev också avtal om att Ryssland kan nu bygga sin marinbas i södra Iran mittemot USA:s marinbas i Bahrain. Och Ryssland ska nu exportera sina modernaste stridsflygplan och S-400 till Iran. Och det borde från Irans håll ge ett klart varningstecken till väst att nu är man allierad med Ryssland som Natoländer och säger nu jävlar! Kom och hota oss militärt om ni vågar!

  Ryssland säljer nu enorma mängder NLG gas till Indien genom att Iran som har världens största naturgas reserv och oanvända NGL terminaler i söder gör själva leveransen med sin egen gas. Indien betalar Ryssland som i sin tur betalar Iran genom export av militär och medicin utrustning som görs via Kina och kinatillverkade material. Samarbete lönar sig!! Indien i sin tur sålt gasen med ockerpris till Tyskland som fyllt på sin gasreserv till 95%.

  Den enorma geopolitiska förändringar som sker i rasande fart och kommer att påverka hela västvärlden på ett mycket märkbart sätt är alla tysta om av nån konstig anledning och märkligt nog gäller det i både mainstream och alternativ media!

 • Att Sverige är USA:s lilla hundvalp är väl ingen hemlighet.
  Vad politiker och statliga tjänstemän lärde sig under covid, var att de förstod att de har förmågan att lyckas skapa en sådan rädsla, polarisering och enighet i befolkningen och få massan att hata och beskylla de ovaccinerade för alla problem och själva pandemin, precis som nazister på 30 talet gjorde och vände alla mot judarna.
  Därefter med de färdigheten de fått var det hur lätt som helst att manipulera och ljuga om Sveriges säkerhet och tvinga Sverige i Nato, strunta i alla demokratiska principer och på köpet få applåder av 80% av befolkningen.
  Lätt som plätt!

 • Förstår ingenting,
  Peter Hultqvist lovade hela SVENSKA FOLKET att vi skulle slippa gå med i NATO.
  Varför plötsligt detta fång ROSOR?
  Pinsamt men ytterst avslöjande inslag med ”ESTONIA Calle”

 • Ni anger att bankkontot är 99937811991 och clearingnr 8327
  Det skulle bli 832799937811991
  Men swedbank anger att det ska vara 5 siffror i clearingnumret
  och 6 8 eller 19 siffror i kontonumret
  Då skulle man ju tro att clearingnumret är 83279?
  Swedbank anger exempel
  832791110001110
  det har ju samma format som ert
  832799937811991
  Men är det rätt?

  • Tack för att du påpekade detta. Enligt Swedbank ska det vara:

   Clearingnummer: 83279
   Bankkonto: 9937811991

   Bankkontot går till Sasser Media Lab, märk insättningen FAKTA TV

   Ytterligare sätt att sponsra: https://newsvoice.se/donera/

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *