Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

31%

31.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Defender 23 – en multinationell militärövning inleds – Sverige deltar

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 6 april 2023
- NewsVoice redaktion
Defender 23. Amerikanska soldater under Defender 22-övning i Polen, 2022.
Amerikanska soldater under Defender 22-övningen i Polen, 2022.

Nästan 9.000 amerikanska soldater väntas delta i övningen Defender 23 som inleds den 22 april, meddelade Pentagons biträdande pressekreterare den 5 april. Det skriver Pentagon.

“Denna årliga, nästan två månader långa övning är inriktad på strategisk utplacering av amerikanska styrkor, användning av arméns förlagrade lager och interoperabilitet med europeiska allierade och partner”, sa Sabrina Singh vid en presskonferens i Pentagon.

Övningen Defender 23 leds av U.S. Army Europe and Africa och har planerats sedan 2021. Övningen är utformad för att visa den amerikanska militärens förmåga att snabbt sätta in stridsdugliga trupper och utrustning för att försäkra allierade, avskräcka dem som skulle hota freden i Europa och försvara kontinenten från aggression.

Övningen visar också de europeiska nationernas åtagande att öka omfattningen, förmågan och interoperabiliteten hos sina egna militärer.

“Cirka 9.000 amerikanska soldater och cirka 17.000 soldater från 26 allierade och partnerländer kommer att delta och delar av övningen kommer att sträcka sig över tio olika europeiska länder”, sa Singh.

Singh sa att utrustning till stöd för övningen började anlända till Spanien den här veckan. Omkring 7.000 utrustningsdelar har skickats till den europeiska övningen från USA. Dessutom kommer omkring 13.000 delar av utrustningen, hämtade från förberedda lager, att användas under Defender 23.

Förutom USA kommer trupper från Albanien, Armenien, Bosnien och Hercegovina, Bulgarien, Kroatien, Tjeckien, Danmark, Estland, Frankrike, Georgien, Tyskland, Grekland, Ungern, Italien, Kosovo, Moldavien, Montenegro, Nederländerna, Nordmakedonien, Polen, Rumänien, Slovenien, Spanien, Sverige och Storbritannien att delta i Defender 23.

Text: U.S. Department of Defense. Översättning: NewsVoice

Källor och relaterat

Defender 23 kommer att:

  • Äga rum från den 22 april till den 23 juni 2023.
  • Omfatta mer än 7.800 amerikanska och 15.000 multinationella militärer från
    26 allierade och partnerländer.
  • Demonstrera U.S. Army Europe and Africa’s förmåga att snabbt samla ihop
    stridskraft i Östeuropa.
  • Öka Nato-alliansens dödlighet genom eldgivning på långa avstånd.
  • Bygga upp förbandsberedskap i en komplex gemensam, multinationell miljö.
  • Utnyttja värdlandets kapacitet för att öka den operativa räckvidden.


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq