Robert F. Kennedy Jr ställer upp i USA-valet 2024 – Fokuserar på det som förenar människor

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 7 april 2023
- NewsVoice redaktion
Robert F. Kennedy Jr. framför Vita Huset. Montage: NewsVoice. Foton: Teamkennedy.com och Alex Proimos (licens: CC BY 2.0)
Robert F. Kennedy Jr. framför Vita Huset.

Demokraten Robert F. Kennedy Jr har ansökt om att kandidera till presidentposten mot Joe Biden. “Jag kommer att fokusera min kampanj, inte på de frågor som skiljer oss åt utan på de värderingar vi har gemensamt”.

Robert Francis Kennedy, Jr (1954) är en amerikansk jurist och författare. Han har specialiserat sig på miljöjuridik och han arbetar bland annat för förnybar energi, ursprungsbefolkningars rättigheter och vårdfrihet.

RFK Jr som är brorson till John F. Kennedy (1917-1963) bröt mot partilinjerna när han började uttala sig mot vaccinationer. Han skrev även en bok 2021 med titeln “The Real Anthony Fauci” som är en rungande kritik mot Fauci och vaccinindustrin.

“Om jag kandiderar kommer min högsta prioritet att vara att få slut på den korrupta sammansmältning mellan stat och företag som har förstört vår ekonomi, krossat medelklassen, förorenat våra landskap och vatten, förgiftat våra barn och berövat oss våra värderingar och friheter. Tillsammans kan vi återupprätta Amerikas demokrati”, sa RFK Jr innan han tillkännagav sin kandidatur.

Ekonomen Martin Armstrong är skeptisk till RFK Jr:s möjligheter i USA-valet 2024. Han skriver:

“En demokrat som motsätter sig maktövertagandet i samhället genom covid är sällan skådat. Samtidigt har Biden svårt att tala sammanhängande och hans administration minskar hans offentliga framträdanden för att dölja hans mentala inkompetens. Presidentvalet i USA 2024 kommer att bli ett absolut fiasko om det ens tillåts äga rum.”

USA-valet 2024 kan vara avgörande för USA:s framtid

Epoch Times fick en intervju med Kennedy strax efter att han lämnat in anmälan att ställa upp i presidentvalet.

Kennedy:

“Amerika genomgår en apokalyptisk polarisering mellan stammar [tribal polarization] som är giftigare och farligare än någonsin sedan inbördeskriget”.

“Jag kommer att fokusera min kampanj, inte på de frågor som skiljer oss åt utan på de värderingar vi har gemensamt”.

“Om det ser ut som om jag kan samla in pengar och mobilisera tillräckligt många människor för att vinna, kommer jag att hoppa in i tävlingen”, skrev Kennedy i ett Twitter-inlägg den 10:e mars.

“Om jag ställer upp kommer min högsta prioritet att vara att stoppa den korrupta sammanslagningen mellan statens och företagens makt som har förstört vår ekonomi, krossat medelklassen, förorenat våra landskap och vatten, förgiftat våra barn och berövat oss våra värderingar och friheter. Tillsammans kan vi återupprätta Amerikas demokrati.”

Kennedys far, den avlidne senatorn Robert Kennedy (demokrat), mördades när han kandiderade till presidentposten 1968. Hans farbror, president John F. Kennedy, mördades i Texas 1963.

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
  • Namnet Kennedy förpliktigar. Främsta merit är väl att han blev svartlistad av Biden regimen när Covid-19 propagandan härjade som värst. Det sämsta är hans skräniga röst som är väldigt jobbig att lyssna på. Måste vara något fysiskt fel på stämband eller liknande. Måste vara omöjligt att vinna presidentval med den skräniga rösten. Tulsi Gabbard är snyggaste kandidaten, varm och mänsklig så hon lär väl inte vinna. Trump kanske har bästa chansen om han inte får livstidsfängelse. Vilken kandidat som är lämpligast att montera ner det onda imperiet är svårt att säga.

  • Irländska katoliker behandlades lika illa av det brittiska imperiet som Ortodoxa Ryssar behandlas av Ukraina och väst. 1884-85 avslöjade en irländsk katolsk präst hur det tidigare var Britternas Lord Palmerston som var frimurarnas mäktigaste man vilket spelade stor roll för alla motsättningar och blodbad som provocerades fram världen över. Frimurarnas mål har hela tiden varit att kämpa ner kristendomens moraliska skrupler och ersätta med liberal hedonism.
    Hedonism innebär att man bejakar alla impulser utan moraliska hänsyn. Det är tillåtet att plundra och föröda hela kontinenter om man tjänar på det.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *