Schweiz slutar rekommendera covidvaccin och tar ej längre ansvar för biverkningar

publicerad 11 april 2023
- Kristoffer Hell
Demonstration mot covidvaccin i Schweiz. Foto: Keystone, Urs Flueeler för SwissInfo.ch
Demonstration mot covidvaccin i Schweiz.

Schweiz har under tystnad från massmedia lagt om federationens covidpolitik och rekommenderar i dag ingen att vaccinera sig mot covid. Rekommendationen gäller för våren och sommaren 2023. Skälet som anges för beslutet är att flockimmunitet uppnåtts genom att så många redan har vaccinerats.

Samtidigt förklarar den federala regeringen att den bara kommer att ta ansvar för biverkningar för vaccin de själva rekommenderat. Konsekvensen är att sjukvårdspersonal som i dag och framledes vaccinerar människor mot Covid-19, riskerar att själva bli skadeståndsskyldiga vid eventuella biverkningar.

Läkemedelsföretagen löper i dag samma risk:

“Den federala regeringen kan endast betala ersättning för vaccinskador för vaccinationer som rekommenderats eller beordrats av myndigheterna. Dock kommer den federala regeringen endast att betala ersättning för skador som inte täcks på annat sätt (subsidiär ansvarighet).

Med andra ord har en person som lider skada endast rätt till ersättning om skadan inte redan täckts, till exempel av vaccintillverkaren (produktansvar), personen som administrerar vaccinationen (medicinskt ansvar) eller genom social- eller privat försäkring.”

Schweizisk alternativmedia ser kursomläggningen om att sluta rekommendera covidvaccin som en bekräftelse på att den federala regeringen vet att covidvacciner är farliga och nu lämpar över vaccinationsbeslut och ansvar direkt på läkare och läkemedelsföretag.

I december 2022 anmälde en framstående privatperson i Schweiz landets federala president för att i TV ha ljugit om effekterna av covidvaccinationer.

Referenser och relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • De avråder inte heller någon. Inte heller har de – väl? – tagit ansvar för biverkningar tidigare?

 • En tolking som gjorts av beslutet är att regeringen i Schweiz insett att gigantiska skadeståndskrav kan vänta runt hörnet och att den nu, under stor tystnad, beslutat sig för att backa ut ur det minfältet.

  Detta tillsammans med en preskriptionstid för att begära skadestånd kan om några månader eller år kanske innebära att regeringen i Schweiz kan komma att klara sig mycket bättre än länder vars regeringar fortfarande “rekommenderar” Covidvaxxning.

  Här är svenska Folkhälsomyndighetens rekommendationer fram till 2024:

  https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/vaccination-mot-covid-19/om-vaccinerna-mot-covid-19/nya-rekommendationer-for-vaccination-mot-covid-19/

 • Varför blandar man ihop POLITIK och MEDBORGARENS hälsa?
  Parasitism?
  Vem som parasiterar på vem överlåter jag till läsaren att avgöra.

 • “Vi måste glömma och förlåta” är röster som vi hör dagligen? Vilka står för dessa “röster”? Jo, givetvis alla de som gick på bedrägeriet om C-19 “dödlighet”? Varför hördes inte dessa “röster” vid Nürnberg-processen?
  Det här s.k. vaccinet har dödat mångdubbelt? Så frågan är, varför ska dessa komma undan allt förnedrande av de som valde att inte ta giftinjektionen? De “ovaxxade” blev parias i samhället och stängdes ute från allmänna inrättningar och förslag lades fram att de själva skulle få stå för sina egna sjukvårdskostnader om de drabbades av Covid?
  Politiker kallade oss för idioter, som inte vaxxade oss? Många politiker la fram förslag om vaccinpass och en del av dem föreslog tvångsvaccinering. Familjer splittrades och vänskaper bröts, då “någon” vägrade inlemma sig i ledet? Så, ge mig en enda anledning till att “förlåta” dem som, “spydde galla” över de som var kloka nog att avstå från ett helt otestat vaccin?

 • Ett steg i rätt riktning. Betyder det att den skadade först måste ansöka om ersättning från vazzintillverkaren, sedan från personen som administrerat vazzinet. När dom vägrat godkänna ansökan så kan den skadade ansöka från staten….eller

 • “Tar ej längre ansvar för biverkningar”.

  Vilket land i världen har tagit “ansvar” för biverkningar av vaccin? Någonsin!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *