Tucker Carlson bryter tystnaden efter att han lämnade Fox News

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 27 april 2023
- NewsVoice redaktion
Tucker Carlson, 27 april, 2023, eget verk
Tucker Carlson, 27 april, 2023, eget verk

Tucker Carlson säger att när ärliga människor – som bryr sig – säger vad som är sant blir de kraftfulla till skillnad från de oärliga som istället förlorar sin makt. Dessa är några av de ord som Tucker Carlson yttrar på sin egen Twitter-kanal efter att han tvingades lämna Fox News tidigare i veckan.

Redan 4 timmar efter att Carlson la ut sin tweet har den 8,2 miljoner visningar. Hans show Tucker Carlson Tonight på Fox drog kontinuerligt stora tittarskaror för hans politiska kommentarer och intervjuer med personer som ofta ifrågasatte etablissemanget.

Carlson betraktas av sina följare som en befriande sanningssägare och det är också så han själv betraktar sitt avtryck i den amerikanska mediasfären. Han beklagar sig över att de flesta debatterna på TV i amerikanska medier är “otroligt idiotiska” och “irrelevanta”. Samtidigt är de viktiga ämnena, de som påverkar vår framtid, i princip helt ignorerade, säger Carlson. Han nämner ämnen som krig, företagsmakt, demografi, naturresurser, civila rättigheter och ny vetenskap.

“Debates like that are not permitted in American media. Both political parties and their donors have reached a consensus on what benefits them and they actively collude to shut down any conversation about it. Suddenly the United States looks very much like a One-Party State.”

Det spekuleras om varför Carlson tvingades lämna Fox. Influencern och den republikanska debattören Laura Loomer skriver på Twitter:

“As I’ve reported in the last few weeks, Fox News has declared war on President Trump and is pushing all pro Trump hosts out of the network ahead of 2024 at Rupert Murdoch’s request to “make Trump a non-person”.

Andra menar att Tucker Carlson lade ner för mycket tid på att debattera avslöjanden runt det föregående amerikanska presidentvalet.

NewsVoice: Tucker Carlson lämnar Fox News med omedelbar verkan

Den ameriklanska kanalen Entertainment Tonight (ET) citerar Daily Mail som skriver att Carlson inte haft en middag med sin fru en vanlig kontorsdag på hela sju år på grund av hans intensiv arbete för Fox News.

 

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq