Tucker Carlson lämnar Fox News med omedelbar verkan

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 24 april 2023
- NewsVoice redaktion
Tucker Carlson. PR-foto: Tuckercarlson.com
Tucker Carlson

Fox News meddelade idag att kanalen och Tucker Carlson ska gå skilda vägar trots att Tucker Carlson är kanalens mest uppskattade programledare med sin show på bästa sändningstid. “Vi tackar honom för hans tjänster till nätverket som värd och innan dess som medarbetare.”

Artikeln är uppdaterad kl 22.18

Beslutet kom bara några dagar efter att Fox meddelat att en annan programledare, Dan Bongino med showen “Unfiltered with Dan Bongino”, lämnat nätverket.

Bonginos anhängare spekulerar i att lämnandet kan ha varit en del av en större “städning” på nätverket efter Fox förlikning med Dominion Voting Systems, skriver Forbes.

Fox tvingades betala motsvarande 8,1 miljarder svenska kronor för att slippa rättegången med Dominion, skriver Clas Svahn på DN.

“Dominion hävdade att Tucker Carlson medvetet förde fram lögner om att deras rösträkningsmaskiner skulle ha varit manipulerade och att presidentvalet 2020 därmed riggats till Joe Bidens fördel.”

Det sista avsnittet av Tucker Carlson Tonight sänds fredagen den 21 april. Från och med ikväll den 24:e april kommer Fox News Tonight att ledas av roterande Fox News-personligheter till dess att en ny värd utses.

Fox uppger alltså att hans avgång från nätverket träder i kraft med omedelbar verkan. Det innebär att Carlson inte får möjlighet att vara värd i ett sista framträdande för att ta farväl av sina tittare.

Tucker Carlson Tonight var det mest sedda programmet under en normal vecka på Fox, med en publik på nästan 3,4 miljoner tittare.

Under de senaste veckorna har Fox sänt två uppmärksammade Carlson-intervjuer: en med den tidigare presidenten Donald Trump och en annan med Elon Musk som bland annat tog upp avslöjanden om ChatGPT. Carlsons intervju med Trump var en enorm succé med 6,7 miljoner tittare, vilket var en rekordintervju på hans show.

Influencern och den republikanska debattören Laura Loomer skriver på Twitter:

“As I’ve reported in the last few weeks, Fox News has declared war on President Trump and is pushing all pro Trump hosts out of the network ahead of 2024 at Rupert Murdoch’s request to “make Trump a non-person”.

Fox förlorade uppskattningsvis 930 miljoner dollar enbart idag i marknadsvärde pga förlusten av Tucker Carlson, enligt Business Insider.

Följ Tucker Carlson på Twitter och hans hemsida: Tuckercarlson.com.

Text: NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Gissar att Tucker kommer att bli Trumps högra hand under kommande valkampanjen och sannolikt blir vice president ifall Trump vinner!!!

 • Cirka 1% av folket i USA ser på det mest populära nyhetsprogrammet i USA. Han lär förlora sin multi miljon dollar lön men kan nog fortsätta med egen show på nätet. Etablerade media är helt värdelösa bara maktens propaganda som gäller.

  • Ja det är Ingraham och Carlson som burit fram FoxNews popularitet med höga tittarsiffror till ledningens förtvivlan. Återstår för FoxNews att anställa tidningspojkar och sälja lösnummer med extrapris till vänsterdrevet.
   Ja se vad sanningen kan ställa till med för MSM, men de fattar ändå inte.

 • Robert F. Kennedy Jr:

  “Fox fires @TuckerCarlson five days after he crosses the red line by acknowledging that the TV networks pushed a deadly and ineffective vaccine to please their Pharma advertisers. Carlson’s breathtakingly courageous April 19 monologue broke TV’s two biggest rules: Tucker told the truth about how greedy Pharma advertisers controlled TV news content and he lambasted obsequious newscasters for promoting jabs they knew to be lethal and worthless. For many years, Tucker has had the nation’s biggest audience averaging 3.5 million — 10 times the size of CNN. Fox just demonstrated the terrifying power of Big Pharma.”

  https://twitter.com/RobertKennedyJr/status/1650550341027475479

 • Western Journal: Look What Happened to Fox News’ Stock Right After They Announced Tucker Carlson’s Departure

  The news was so big in the moments after the announcement that it ate away at the market cap of Fox News’s parent company.
  The stock opened up Monday morning trading at a high of $31.00 per share.
  At 11:50 a.m. ET, the stock had fallen to $29.30 — or about 5.4 percent.

  https://www.westernjournal.com/look-happened-fox-news-stock-right-announced-tucker-carlsons-departure/

 • I det konstiga landet USA kan man alltså stämma budbäraren och få ordentligt betalt för att dölja sanningen om valfusket? Det ser verkligen inte bra ut för fortsättningen och man kan bara imponeras av återhållsamheten hos den allt mindre medelklassen som är samhällsbärarna i USA.

  • Medelklassen har hela tiden varit måltavla för oligarkin och där ingår även att redan Karl Marx var utsedd för att förhindra samarbete mellan medelklassen och proletärerna. Marx fick instruktioner även från USA. Marx metod var bla att obegripliggöra analysen med teoretiskt testuggande och med splittrande ingripanden.
   Och begreppet proletariatets diktatur var avsett att avskräcka medelklassen.
   Trier i Tyskland där han kom från lär ha en otroligt gammal historia bakåt till Assyrien norr om Babylon. Och ett amerikanskt universitet, New Trier High School (som själv beskriver sig som länkat till Trier i Tyskland) utanför Chicago påstås av Miles W Mathis vara ett ställe där många underrättelsetjänst-relaterade kändisar kommer ifrån.
   Mathis brukar dra fram indicier på att många kändisar låtsas komma från enkel bakgrund men i själva verket har ursprung bland de rika.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *