Tucker Carlson lämnar Fox News med omedelbar verkan

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 24 april 2023
- NewsVoice redaktion
Tucker Carlson. PR-foto: Tuckercarlson.com
Tucker Carlson

Fox News meddelade idag att kanalen och Tucker Carlson ska gå skilda vägar trots att Tucker Carlson är kanalens mest uppskattade programledare med sin show på bästa sändningstid. “Vi tackar honom för hans tjänster till nätverket som värd och innan dess som medarbetare.”

Artikeln är uppdaterad kl 22.18

Beslutet kom bara några dagar efter att Fox meddelat att en annan programledare, Dan Bongino med showen “Unfiltered with Dan Bongino”, lämnat nätverket.

Bonginos anhängare spekulerar i att lämnandet kan ha varit en del av en större “städning” på nätverket efter Fox förlikning med Dominion Voting Systems, skriver Forbes.

Fox tvingades betala motsvarande 8,1 miljarder svenska kronor för att slippa rättegången med Dominion, skriver Clas Svahn på DN.

“Dominion hävdade att Tucker Carlson medvetet förde fram lögner om att deras rösträkningsmaskiner skulle ha varit manipulerade och att presidentvalet 2020 därmed riggats till Joe Bidens fördel.”

Det sista avsnittet av Tucker Carlson Tonight sänds fredagen den 21 april. Från och med ikväll den 24:e april kommer Fox News Tonight att ledas av roterande Fox News-personligheter till dess att en ny värd utses.

Fox uppger alltså att hans avgång från nätverket träder i kraft med omedelbar verkan. Det innebär att Carlson inte får möjlighet att vara värd i ett sista framträdande för att ta farväl av sina tittare.

Tucker Carlson Tonight var det mest sedda programmet under en normal vecka på Fox, med en publik på nästan 3,4 miljoner tittare.

Under de senaste veckorna har Fox sänt två uppmärksammade Carlson-intervjuer: en med den tidigare presidenten Donald Trump och en annan med Elon Musk som bland annat tog upp avslöjanden om ChatGPT. Carlsons intervju med Trump var en enorm succé med 6,7 miljoner tittare, vilket var en rekordintervju på hans show.

Influencern och den republikanska debattören Laura Loomer skriver på Twitter:

“As I’ve reported in the last few weeks, Fox News has declared war on President Trump and is pushing all pro Trump hosts out of the network ahead of 2024 at Rupert Murdoch’s request to “make Trump a non-person”.

Fox förlorade uppskattningsvis 930 miljoner dollar enbart idag i marknadsvärde pga förlusten av Tucker Carlson, enligt Business Insider.

Följ Tucker Carlson på Twitter och hans hemsida: Tuckercarlson.com.

Text: NewsVoice

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq