Elon Musk: De tränar ChatGPT att ljuga och bli politiskt korrekt

"What is happening is that they are training the AI to lie" ... "It's bad".

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 19 april 2023
- NewsVoice redaktion
Elon Musk, 18 arpil 2023. Foto: Fox News
Elon Musk, 18 arpil 2023

Elon Musk finansierade företaget Open AI som ligger bakom den artificiella intelligensen ChatGPT, men Musk är inte alls nöjd med hur ChatGPT blir allt mer politiskt korrekt. Istället vill han börja om från noll med att utveckla ett nytt AI.

NewsVoice och många andra som följt den tidiga utvecklingen av ChatGPT har noterat att det blivit allt svårare att få raka svar på raka frågor från tjänsten. Svaren har med tiden blivit allt mer paketerade och inlindade.

Många har därför misstänkt att operatörer sitter i bakgrunden och skriver om kod och placerar förutbestämda svar på frågor som stör stora politiska eller ekonomiska intressen. Samma öde till mötes gick Wikipedia där varje faktapost med politisk eller ekonomisk vikt bara existerar i en välkontrollerad version. Andra perspektiv tillåts inte.

Elon Musk bekräftar att ChatGPT nu är under direkt kontroll av Bill Gates, Microsoft och konkurrenten Google Deep Mind (deepmind.com). Han säger att man tränar AI:t att ljuga, att selektera hur AI:t kommentarer och att inte utgå från tillgängliga data.

Elon Musk:

“What is happening is that they are training the AI to lie” … “It’s bad”.

Text: NewsVoice

Relaterat

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Finns det något mer korkat än ett geni?

  Einstein och Meitner lade grunden för atombomben, som Oppenheimer och Teller byggde. Crick & Watson upptäckte DNA, Mullis & Smith gav oss PCR-metoden att manipulera DNA och Malone gav oss mRNA-vaxzinerna – med vilket ondskans apostlar nu leker gudar.

  Musk börjar väl – sent omsider – få upp ögonen för vad han har ställt till med, vad gäller AI. Rasförädlaren Bill Gates har nu lagt rabarber på AI och snart har vi helvetets totala kontroll över oss.

  Genier verkar inbilla sig att alla människor är snälla, de synes inte fatta att det finns genuint ondskefulla monster, som alltid ser till att ta kontrollen över alla de fiffiga snillenas uppfinningar och använder dessa sedan för att plåga alla andra varelser på vår jord.

 • Att ChatGPT skulle vara något annat än en PK maskin var väl inte att vänta. De stora produktivitetvinsterna blir att alla journalister nu kan ersättas med ChatGPT och att man nu får en central källa för alla PK sanningar. Man undrar ju om någon kommer att bry sig alls om detta löjliga bolsjevik projekt?

 • ChatPKT!

  PK chatten, inte helt oväntat! Var väl mest en tidsfråga. Men som sagt så är det väl lite intressant hur de skall skriva koderna. Det finns inga kön, men det är samtidigt väldigt viktigt med rätt pronomen? Rasism är inte bra, men svarta kan inte vara rasister, och vita är en underlägsen ras.

  Den “vite priviligerade mannen” blir ju lite problematiskt. I en algoritm där kön inte finns och där svarta inte kan vara rasister så blir ju begreppet syntax error.

  Men med en liten mRNA injektion i koderna så blir nog allt bra!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *