Bet-David erbjuder Tucker Carlson 100 miljoner dollar för en show på Valuetainment

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 3 maj 2023
- Torbjörn Sassersson
Patrick Bet-David på Valuetainment och Tucker Carlsson
Patrick Bet-David på Valuetainment och Tucker Carlsson.

Patrick Bet-David som äger och driver kanalen Valuetainment med 4,1 miljoner prenumeranter, erbjöd på tisdagen den tidigare Fox News-värden Tucker Carlson ett avtal värt 100 miljoner dollar under fem år, plus en styrelseplats i företaget.

NewsVoice har tidigare uppmärksammat läsarna på den framgångsrika Youtube-kanalen, Valuetainment. Bet-David flydde från Iran till USA när han var 12 år gammal. Trots sin situation som fattig flykting lyckades han bygga upp en ansenlig personlig förmögenhet.

Erbjudandet från Valuetainment kan associeras till ett liknande erbjudande på 200 miljoner dollar (enligt New York Times) som den svenskgrundade tjänsten Spotify gav till Joe Rogan för att bli en del av musiktjänsten. Rogan accepterade budet i maj 2020 och leder alla sina intervjuer exklusivt för Spotify sedan dess.

Patrick Bet-Davids rekryteringsförsök:

”Kära Tucker, jag ska gå rakt på sak. Vi vill att du ska samarbeta med oss i vad vi anser vara en ädel och nödvändig insats för att definiera framtidens medier”, skrev David i en avsiktsförklaring som publicerades på Twitter den 2 maj.

Patrick Bet-David säger att kärnverksamheten i Valuetainment grundas i en hederlighet gentemot publiken och det är det enda som i längden är hållbart när nya mediehus utvecklas i USA (och i Sverige, red anm).

Valuetainments YouTube-kanal har över 4,1 miljoner prenumeranter och dess sociala medier Instagram, TikTok och Twitter har över 10 miljoner följare. Valuetainments podcast, PBD Podcast, ligger i idag på plats 12 i Spotifys företagskategori.

Joe Rogans podcast på Spotify ”The Joe Rogan Experience” var den mest populära podcasten på Spotify under 2022 globalt, skriver Forbes. Det återstår att se om Valuetainment med Tucker Carlson ombord kan komma upp på samma nivå.

Megyn Kelly som fick sparken från CNN för att hon inte var politiskt korrekt vi ett tillfälle sa i en intervju (nedan) med Patrick Bet-David i tisdags, att Tucker Carlson borde samarbeta med Valuetainment.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq