Granskning av Cornelia Gustafzon och kanalen “Cornelia Unfiltered”

publicerad 25 maj 2023
- Torbjörn Sassersson red.
Cornelia Gustafzon driver videobloggen "Cornelia unfiltered". Foto: eget verk
Cornelia Gustafzon driver videobloggen "Cornelia unfiltered".

Nya Dagbladet har granskat videokanalen “Cornelia unfiltered” som drivs av Cornelia Gustafzon. Hon beskriv som en “sidekick” till Carl Norberg och att hon är en del av en trio tillsammans med Martin Stensö. Den gemensamma nämnaren för trion är att de adresserar monetärmekaniken i bank- och penningsystemet och särskilt ”skuldmättnadsproblematiken och räntekomponentens närvaro i betalningsmedlet”.

Trion positionerar sig själva som den ”alternativa alternativrörelsen” och de för fram alternativa fakta och åsikter som skiljer sig både från större etablerade medier och så kallade alternativmedier.

Så långt ser inte Nya Dagbladet några egentliga problem med Cornelia Gustafzons videobloggande. Problemet att hon, som en del av trion, skapar misstankar mot alla de nya medieaktörer som inte ingår i den grupp som de själva torgför.

Nya Dagbladet:

“En återkommande talespunkt hos Gustafzon är att hon vill ”väcka folk och ena folket med sanning och i kärlek”. Allra mest noterad sedan sitt politiska framträde i offentligheten har hon samtidigt kommit att bli känd för sina omfattande konflikter med oppositionellt inriktade aktörer.

Gustafzon uttrycker skarpa kontraster i det informationskrig hon ser sig som del av och som hon menar utgörs av två sidor: hennes allierade och hennes fiender.

De två senaste åren, beskriver Gustafzon själv det hela, har hon ägnat åt ”att avslöja falska oppositionella”, något som i praktiken i hög grad handlat om att sprida anklagelser och misstänkliggöranden om aktörer hon själv benämner som ”kontrollerad opposition”.

Grunderna detta byggs på är generellt svepande…”

Cornelia Gustafzon anser bland annat att Wallenberg-sfären i princip kontrollerar alternativmedierna.

“Bland dem som hamnat i fokus för Gustafzons utspel återfinns exempelvis den oberoende stiftelsen Pharos samhällsforskare Jacob och Inger Nordangård, Folkets Radios journalist Per Shapiro, webbtidningen NewsVoice, Granskning Sverige-profilen Fabian Fjälling, frilansjournalisten Ingrid Carlqvist, Knapptryckarnas Ulf Beijerstrand, videobloggaren Aida Reva samt Swebbtv:s programledare Mikael Willgert.

Även den världskända naturkonstnärinnan Jonna Jinton, som aldrig uttryckt sig politiskt överhuvudtaget, har blivit föremål för Gustafzons misstänkliggöranden och anklagas även hon för att få hemlig finansiering av den djupa staten.”

NewsVoice utpekas alltså som en del av den kontrollerade oppositionen i Sverige. Aktörerna inom denna opposition arbetar generellt med att splittra Sverige, anser hon.

Kärnan i kritiken mot alternativmedierna är att:

“De adresserar aldrig den djupa staten med Wallenberg i spetsen, de adresserar aldrig skuldmättnad och det finansiella systemet och uppehåller sig gärna vid kulisserna som pandemin, vaccinet, partipolitik, invandring osv.”

Anklagelserna är i många fall mycket grova. Fabian Fjälling som NewsVoice intervjuat pekas till exempel ut som en Soros-finasierad individ. Han anklagas även grovt på ett mycket nedsättande sätt genom att ett av hans citat plockas ur sitt sammanhang. Detta är ett solklart exempel på negativ ryktesspridning. Andra som angrips är den tidigare nämnda Per Shapiro med flera.

Nya Dagbladet lägger fram hypotesen att det kanske snarare är Cornelia Gustafzon som är den aktör som sår split.

“Sett till en internationell och historisk kontext är fallet Cornelia Gustafzon inte unikt utan följer ett mönster som återkommer i många västerländska länder bland aktörer som skapar stor förvirring hos kretsar av nyblivna samhällskritiker och oppositionella rörelser.”

Läs hela Nya Dagbladets analys och kommentera nedan.

Text och sammanställning: Torbjörn Sassersson

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Hon är kontrollerad opposition. Det är glasklart. Hon säger att hon är en ledare i Qanon Sverige. Hon har sagt att hon arbetar med Carl Norberg som också är glasklas gate keeper.

  Att hon attackerar Fabian Fjälling är igen glasklart att hon är kontrollerad opposition.

  Cornella är har en tom fasad. Säger mycket som kan vara av intresse men leder ingen vart. Hon vallar fårflocken.

  Kolla kommentarfältet på hennes videoklipp. Slumpmässiga svenska konton som säger att det som gör är mycket bra. Kollar man på dessa konton är nästan alla helt tomma. Jag gissar på att de som hon arbetar för har under åren registrerat tusentals konton på alla sidor för att ha i fall som henne. Psyop.

  Det mesta hon säger är sant men kommer aldrig någon lösning. Vi skall sitta lungt i båten och vänta på att lösningarna kommer från Qanon. Qanon är trams. Psyop

  Katerina Janouch också gate keeper. Andra gate keepers är Chang Frick med nyheteridag är gate keeper. Samnytt också.

  Trump kommer inte rädda världen. Han är bättre alternativ än Biden som är dement men kommer inte bli bättre.

 • Antagligen psykisk sjuk. Flera tendenser som tyder på det när de hittar på en egen verklighet av något.

 • I början kändes Cornelia upplyftande och informativ – men under det senaste året upplevde jag det, mer och mer, som att hon började trigga folket mot varandra i stället för att medvetandegöra oss aĺla om vikten av att folket förenas och står emot förtrycket mot de härskande.

 • Genom att skapa debatt, vidgar hon demokratin. Det är bara i en diktatur som alla måste tycka lika.

 • Anser att hon är riktigt vass.
  Metodiken hon begagnar sig att är att människor är programmerande att lyssna på MELLANRUMEN mellan ORDEN. Det är därför talar hon låångsamt. Hon arbetar med kommunikation, och alla som gör det, så är lektion 1A att tala långsamt, utan att ladda framförandet med känslosås i form av emotioner, det skapar förtroende. Lyssna på vilket präst som helst.

  https://www.youtube.com/watch?v=DZOSklJxYCE

 • Har aldrig hört tals om damen i frågan, överhuvud taget…Men här gör både ND och NW präktig reklam för hennes kanal… Vill man tysta henne, varför då ge henne all uppmärksamhet? För att själv få uppmärksamhet? Någon som förstår.

  Har nu lyssnat på kanalen jag inte skulle ha gjort. Det lilla jag hitintills hört verkar han bra.

  • Bra är ju att vi som vaknat eller hållit oss vakna kan föra dialog med varandra och aldrig trycka ned varandra – tillsammans blir vi starkare mot de härskande.

   • Dialog är allt. Det är dialogen, inom oss och med andra, som formar oss. Bara för att man sticker ut och anser och tycket något som går på tvärs är det inte synonymt med att trycka ner någon. Det ligger väl i befraktarens ögon om man anser sig nedtrycket bara för att alla inte är eniga.

    Den alternativa proteströrelsen tenderar att bli alltmer auktoritär och en egen värdegrund utmejslat som tror jag förblir vital av kritik eller om man så vill dialog.

    Ser kritiken annorlunda ut för att hon är kvinna? Vad anser du om det Sussie.

 • Äntligen att någon skriver om Cornelia som är där som en förvillare(kan man skriva förvillerska) hon är som David icke som Russel Brand.Hon ger en del sanning men bakar in en lögn så alla som följer henne ska stämplas som tokiga. Hon känns planterad där. Jobbade för Bonnier det säger mycket. De är experter på att dela och härska. Kommer inte på order som beskriver en person som går två andra hamna i konflikt.

   • Att olika människor gör olika tolkningar ses som en markering för yttrandefrihet (när ND drevar) men när andra yttrar sig ser man det som konfliktskapande i stället för dialog? Idkar man då inte dubbla måttstockar?

  • Vad är det som är bra enligt dig med att uppmärksamma en förvillare? Ju mer energi du ger till din antagonist, ju mäktigare gör du dom i och med att du förstärker hennes ryckte och ryckte (det där magiska mellan människor) är så mycket viktigare än vad folk tror.

   Kan det vara så simpelt att hon skapar sig ett ryckte genom att skapa skandaler (där skandalerna är själva verktyget) genom att skandalisera redan lysande stjärnor på altmediahimmeln – här blir du bara ett bricka i hennes spel.

 • Att hon vill rikta mer kritik mot Wallenbergsfären passar in på att hon jobbar för det anglosaxiska imperiets djupa stat.
  Wallenberg och andra inom svenska etablissemanget har givetvis en roll i bankväsendet men de stora elefanterna finns inte här och om man angriper de små elefanterna gynnar man de stora elefanterna.
  I hela väst är vi de sistnämndas vasaller.
  ND NV mfl granskar västs eliter generellt.
  Och ger mer objektiv info om Ryssland.
  Det irriterar de stora elefanterna.

 • Hon är tyvärr riktigt sjuk i huvudet,, Hon måste ha fått en psykos för hon slänger skit på allt och alla nu

 • Men de använder en annan definition på “Deep State” än som är vedertagen. Där ingår t ex inte några oligarker, annat än perifiert. Deep State är således en ohelig allians mellan alla de statliga myndighetscheferna resp NGO:s (och i o f s oligarker), vilka är tillsatta p g a partibok (och kan förväntas följa partidirektiv i sina beslut) av de styrande vänsterpartierna. Eller som finansieras via skattemedel. Vid en ny Regering, så kommer dessa ledande inom Deep State fortsätta sin undergrävande verksamhet och kanske t o m intensifiera med ren subversion. Det är i varje fall vad vänstern i Sverige väntar sig av dem.

  Den nya Regeringen skulle sannolikt kunna stämma i bäcken genom att besluta om att tillsätta den av EU-avtalet ålagda författningsdomstolen, samt om återinförandet av TJÄNSTEMANNA-ANSVARET!

 • Hyckleriet har sprängt alla gränser och främst i ledet står ND och NW. Vi minns alla den så kallade granskningen av Tor och framför allt SwebbTVs Mikael Willgert som framför allt ND gav oändligt stor uppmärksamhet åt.

 • Vet någon varför man inte kommentera längre på Nya Dagbladet? Har censuren slagit till eller vill man dö sotdöden som många andra som tagit bort kommentarsfunktionen?

  • Antagligen är du blockad från Nya Dagbladet? Själv är jag det sedan några år tillbaka. Det är många som tagit bort kommentarsfältet, Fria Tider, Nya Tider och Exakt 24.

  • Likt alla andra MSMs kommentarsfält inget märkligt med det alls anser jag.
   Har inte Cornelia en poäng här. Alla vet (eller borde veta) att Sveriges egna oligarkfarmilj är Wallenberg och om man konsekvens rundar fenomenet så sker väl det av en orsak, något som Norberg med drabanter inte gör och det är också av en orsak.

 • Läste NDs första artikel igår!

  Men deras kommentarsfält verkar ha försvunnit?

  Hade ju hört Shapiros avsnitt där “fröken vithatt” var med, men aldrig hört henne förut. Så jag ladda ner några avsnitt och lyssna. Kränkt! Det skull väl i dagsläget vara min diagnos, kränkt duktigt!

  Låt de Trump troende vara, de kommer självdö när frälsningen aldrig kommer, och himmlen aldrig infrias. Och när verkligheten och de många kognitiva dissonanserna börjar gnissla för mycket kanske de nyktrar till? Vi gör alla misstag.

  Själv kommer jag inte känna mig kränkt om jag har fel och Trump räddar världen. Ingen kunde vara gladare än mig. Det bjuder jag gärna på. En lycklig okunnig dåre i de monetära systemens himmelrike.

  Tills dess kan väl Cornelia och Carl Norberg ta och fundera på om den strålning som byggts in i hela vårat samhälle genom Wallenbergs trådlösa tekniker för övervakning, kontroll och som vapensystem möjligtvis skulle kunna ha någon negativ effekt? När ca 30 % av personalstyrkan på Ericsson och ASEA blev elöverkänsliga så blev det sen bara väldigt tyst om saken. Kanske för att Wallenberg har ett visst litet inflytande över pressen kanske? De goda informatörerna kanske skulle ta och informera sina härskaror om saken? Tydligen kontrollerar ju W till och med Sassersson.

  Lite egendomligt då att Newsvoice och Nya Dagbladet är de nyhetskanaler som tar in mest artiklar om skadligheten med strålningen, ja eftersom de är “kontrollerad opposition” vill säga. Kanske skall informationen paralysera läsaren av skräck så inget vettigt görs. Ja inte så att alternativmedia fortsätter informera outtröttligt……

  Lite förvånad ändå att Carl Norberg som annars är allergisk mot “reptilerna” och allt som har med “dimensioner” att göra, nu så okritiskt drar i visslan för Q tåget. Och lite roligt är det väl när damen som byggt hela sin karriär vad verkar på rådgivning inom valutaspekulation, aktier och annan pengahandel nu kritiserar Wallenberg. Samtidigt som Per Shapiro är “kontrollerad opposition” eftersom han har en kusin som är/varit (?) chef på folkmordsmyndigheten. Tydligen går det bra att själv ha syndat, men alla andra skall vara vita som snö?

 • Häpnadsväckande dåraktigt att indoktrinera befolkningen och samtidigt invagga dem parafraserande: opinionsbildande stingoperation styrd av Amerikanska militären?
  Den ordfrasen återkommer gång på gång och blir än mer osannolik och löjlig ju längre detta planlagda strypgrepp pågår.
  Tedros är bara ett könshår ifrån att trycka på nästa (av AI och Q, här kommer ,Q och AI in som på en mikrosekund räknar ut nästa mutations namns) knapp.
  Vad hände med platta ut kurvan?
  Vad hände med mutanten?
  Får man föreslå ett alternativ till den alternativa alternativmedian?
  Får man fresta med ett tunt tvinnat snöre?
  Och samtidigt se hur länge de kan
  behålla sina prenumeranter?
  Är det alltså möjligt att den militära
  faktorn bara gagnar den egna och
  utvalda eliten, och inte det fria folket som
  helhet?
  Är det möjligt att det svenska samhället
  och människorna är speciellt utsatta, att
  just därför låta sig bedras på just denna
  punkten?
  Inte minst med tanke på både MedBeds
  och utlovade intergalaktiska och
  kosmiska medhjälpare?
  Båda med Trumps och Musks goda
  minne…
  Som har utlovat både bot bättring och i
  vissa fall frälsning.
  Får man kanske fresta med en frukt?
  Ett tunt tvinnat nödgodkänt snöre?
  Varp är ju som bekant en urgammal
  tradition.
  Det troligt att jag har 91,75% rätt…
  Eller åtminstone väldigt nära den riktiga sanningen.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *